Имате 0 продукт/и


семена за зеленчуци
виж тук

Харесайте ни

Контакти

АГРАРА ООД
гр.Варна 9000, България
ул."Ивайло" 2,
Агроцентър "Агроном"
тел/факс:+359 52/ 747 141
тел. : 0988 931 011 ; 0890 18 19 18
office@sortovisemena.bg

АГРАРА ООД/ AGRARA LTD.
9000 Варна, България / 9000 Varna, Bulgaria
Ул.Ивайло 2/ 2 str. Ivajlo
ДДС Но/VAT: BG201361596Борба с къртици и сляпо куче


Борбата с къртиците и сляпото куче е една от най-трудните битки на градинарите. Проблемът е, че тези животни харесват същия тип почви, каквито и човекът – плодородните, защото в тях живеят червеи и подземни насекоми, с които се хранят. Влажната почва предоставя добри условия за живот и къртиците често я предпочитат.
 
Макар и понякога нещата да изглеждат отчайващи и тунелите да са из цялата ви градина, всъщност решение на проблема има и то не е едно.

Ето няколко начина да се справите. Вие сами ще прецените, кой е най-подходящият за вас.
 
Тагетесът - растението има остра и силна миризма, която подземните гризачи не понасят. Можете да засеете тагетес по периферията на вашата градина и така ще постигнете двоен ефект – ще предпазите насажденията си от къртици и ще внесете красота и цвят в двора си. 

Фритилария (Ходжово лале)
- е друг вариант за прогонване на сляпо куче и къртици. Тя е многогодишно растение, с високо и красиво стъбло. Има силен и тежък аромат на луковицата, който с успех прогонва вредителите. Важно е да имате предвид, че всички части на цветето съдържат отровни вещества и трябва да пазите децата и домашните си любимци от него.

Карбид
-Препарат под формата на гранули, който е предназначен да контролира популацията на къртиците по спортни съоръжения, тревни площи, лехи, места за почивка, игрища, площадки, полиетиленови оранжерии и градини. Сложете около 10-15г  от препарата в дупката и покрийте внимателно с почва без да  разрушавате тунела. Намокрете с вода и повторете действието няколко пъти в месеца, докато престанат да се появяват нови къртичини. 

Уреди и капани - В нашите агроаптеки ще намерите уреди за прогонване на къртици, както и различни видове капани- (челюстен) и (тунелен).Меню
Начало
За нас
Актуално и полезно
Поръчки и доставка
За търговци
Контакти
Категории
Продукти
Промоции
Нови продукти
Топ оферти
Продукти на седмицата
2019, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни