Разгледайте нашите ТОП                             предложения

         Имате 0 продукт-0.00 лв.


АГРАРА ООД
СОРТОВИ СЕМЕНА- ДАР ООД
ДОБРЕ ДОШЛИ ПРИ НАЙ-ДОБРИТЕ В БРАНША!!!

ДОБРЕ ДОШЛИ В ЦАРСТВОТО НА СЕМЕНАТА!!!


Харесайте ни

Контакти

АГРАРА ООД
гр.Варна 9000, България
ул."Ивайло" 2,
Агроцентър "Агроном"
тел/факс:+359 52/ 747 141
тел. : 0988 931 011
office@sortovisemena.bg


Босилекът-любима билка и подправка


Обича богатата и плодородна почва и много влага, затова се постарайте да доставите най-добри грижи на босилека и ще се радвате на изобилие от аромата му колкото се може по-дълго време.
Можете да пробвате да си направите разсад и след като семенцата покълнат да ги пресеете в удобна и красива саксия. Така ще съчетаете полезното му действие от дългата употреба и приятното зелено, което може да краси, както перваза на прозореца, така и на удобно място в кухнята например.
Названието му на латински е Ocimum basilicum или още наричан "Царската билка". Тъй като босилекът е пълен с антиоксиданти, той е добър избор когато става въпрос за защита на клетките  подобряване на цялостното им здраве. Босилекът съдържа канелена киселина която регулира кръвната захар и подобрява кръвообръщението. Той е ефективен начин за отпускане на мускулните клетки.
Освен като билка, 
босилекът се използва и за направата на сос песто. Той е незаменима добавка към традиционните италиански ястия, като спагети, макарони и паста.
Друго от многото приложения на листата от босилек е направата на чай от него. Естествено използват се вече изсушените му листа, но тук има една малка подробност. Процесът на сушене на листата трябва да се извърши тогава, когато цветът все още не е излязъл. Счита се, че тогава листата на босилека съдържат най-много от ценните си качества, които наистина са значително доста на брой. 


2017 Всички права запазени.
Босилекът-любима билка и подправка