Имате 0 продукт/и


семена за зеленчуци
виж тук

Харесайте ни

Контакти

АГРАРА ООД
гр.Варна 9000, България
ул."Ивайло" 2,
Агроцентър "Агроном"
тел/факс:+359 52/ 747 141
тел. : 0988 931 011 ; 0890 18 19 18
office@sortovisemena.bg

АГРАРА ООД/ AGRARA LTD.
9000 Варна, България / 9000 Varna, Bulgaria
Ул.Ивайло 2/ 2 str. Ivajlo
ДДС Но/VAT: BG201361596Босилекът-любима билка и подправка


Обича богатата и плодородна почва и много влага, затова се постарайте да доставите най-добри грижи на босилека и ще се радвате на изобилие от аромата му колкото се може по-дълго време.
Можете да пробвате да си направите разсад и след като семенцата покълнат да ги пресеете в удобна и красива саксия. Така ще съчетаете полезното му действие от дългата употреба и приятното зелено, което може да краси, както перваза на прозореца, така и на удобно място в кухнята например.
Названието му на латински е Ocimum basilicum или още наричан "Царската билка". Тъй като босилекът е пълен с антиоксиданти, той е добър избор когато става въпрос за защита на клетките  подобряване на цялостното им здраве. Босилекът съдържа канелена киселина която регулира кръвната захар и подобрява кръвообръщението. Той е ефективен начин за отпускане на мускулните клетки.
Освен като билка, 
босилекът се използва и за направата на сос песто. Той е незаменима добавка към традиционните италиански ястия, като спагети, макарони и паста.
Друго от многото приложения на листата от босилек е направата на чай от него. Естествено използват се вече изсушените му листа, но тук има една малка подробност. Процесът на сушене на листата трябва да се извърши тогава, когато цветът все още не е излязъл. Счита се, че тогава листата на босилека съдържат най-много от ценните си качества, които наистина са значително доста на брой. Меню
Начало
За нас
Актуално и полезно
Поръчки и доставка
За търговци
Контакти
Категории
Продукти
Промоции
Нови продукти
Топ оферти
Продукти на седмицата
2017, Всички права запазени.