Имате 0 продукт/и


семена за зеленчуци
виж тук

Харесайте ни

Контакти

АГРАРА ООД
гр.Варна 9000, България
ул."Ивайло" 2,
Агроцентър "Агроном"
тел/факс:+359 52/ 747 141
тел. : 0988 931 011 ; 0890 18 19 18
office@sortovisemena.bg

АГРАРА ООД/ AGRARA LTD.
9000 Варна, България / 9000 Varna, Bulgaria
Ул.Ивайло 2/ 2 str. Ivajlo
ДДС Но/VAT: BG201361596Да правиш вино е изкуство!


Виното е като човека – диша и живее, казват старите майстори. А за да стане хубаво и ароматно, трябват грижа и любов, допълват те. Сезонът за производството на вино е. В нашата страна правенето му е вековна традиция. Почти всяко семейство има своя рецепта и тайни, с които да приготвя ароматна и пивка напитка. За някои да направиш хубаво вино е наука, за други - интуиция, а за трети – изкуство. 
 
Едно обаче е безспорно – виното има нужда от прецизна хигиена. Много е важно съдовете, в които ще ферментира, да са добре почистени. Бъчвите е най-добре първо да се измият със сода за дъски, а след това и със серниста киселина, за да се премахнат всички микроорганизми, които могат да развалят виното. 
 
Ако използвате бидони, те също трябва да се измият старателно. Важно е преди това в тях да не сте съхранявали кисело зеле или туршия, например, защото виното поема ароматите, които са останали. Казват, че дори когато се претача виното в помещението не бива да има бидон с кисело зеле или друга силна миризма, защото ще я попие. Нужен му е чист въздух, за да диша. 
 
След като се измият, съдовете се опушват със серни ленти.
 
В нашите магазини ще намерите всичко необходимо за дезинфекция и хигиена на съдовете: сода за бъчви, серниста киселина, серни ленти и др.

Много често чуваме домашните производители да се оплакват, че реколтата е добра, гроздето е с висока захарност, но виното не е станало. Това обикновено се дължи на лоша ферментация. При този проблем помагат дрождите. Причините за забавената ферментация може да са няколко: 
 
1. Една от тях е високата захарност. При захарност 26 об% и нормална ферментация се получава 14,6 об% алкохол. При ферментация с диви дрожди, тези които са по зърната, се достига едва до 13,5 об% -14 об% алкохолно съдържание. След това алкохолът убива дрождите и виното остава сладко. Ниският процент алкохолно съдържание е предпоставка за развитие на други бактерии, за оцетна ферментация и вкисване на виното. Затова е добре при висока захарност да се прибавят селекционирани дрожди. Те могат да ферментират захарите до 16-16,5 об% и така да получим нужния ни процент алкохол.
 
2. Друга причина може да бъдат ниските температури. Ако есента е студена и нощните температури паднат рязко под 17 градуса, изобщо не започва ферментация. И в този случай решението е да се добавят специални дрожди за трудна ферментация. Те могат да стартират процеса и при температура от 12-13 градуса, а веднъж започнал той вече протича докрай. 
 
3. Високата температура също може да бъде проблем. Дрождите стават нестабилни, губят се аромати, има опасност от развитие на оцетна ферментация. Решението е да се охлади виното и отново да се добавят дрожди.  
 
Дрождите помагат да се контролира процеса на ферментация, да я насочват в посоката, в която ние искаме, и да извличат най-добрите качества и аромати от гроздето. 

В нашите магазини ще намерите дрожди за бели и червени вина.

А ако сте решили да направите пелин ще имате нужда от предлаганата при нас билкова смес за наложен пелин. Тя съдържа над 25 ароматни, специално подбрани билки, които ще ви помогнат да приготвите любимата напитка.
 
В нашите магазини и в сайта ни ще намерите всичко необходимо за домашното производство на вино – сода за дъски, серниста киселина, серни ленти, дрожди, подобрители и оцветители за вино, откислители, дейонизирана вода, спиртомери, захаромери, дъбов чипс и екстракт, коркови тапи и др. Може да получите съвет при възникнал проблем и насоки как да използвате даден продукт.
 
Меню
Начало
За нас
Актуално и полезно
Поръчки и доставка
За търговци
Контакти
Категории
Продукти
Промоции
Нови продукти
Топ оферти
Продукти на седмицата
2019, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни