Имате 0 продукт/и


семена за зеленчуци
виж тук

Харесайте ни

Контакти

АГРАРА ООД
гр.Варна 9000, България
ул."Ивайло" 2,
Агроцентър "Агроном"
тел/факс:+359 52/ 747 141
тел. : 0988 931 011 ; 0890 18 19 18
office@sortovisemena.bg

АГРАРА ООД/ AGRARA LTD.
9000 Варна, България / 9000 Varna, Bulgaria
Ул.Ивайло 2/ 2 str. Ivajlo
ДДС Но/VAT: BG201361596ДЕФИЦИТ НА ЖЕЛЯЗО ПРИ РАСТЕНИЯТА. КАК ДА СЕ СПРАВИМ С НЕГО ?


 ЖЕЛЯЗОТО Е ОСНОВЕН ЕЛЕМЕНТ ЗА ОБРАЗУВАНЕ НА ХЛОРОФИЛ И ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ФОТОСИНТЕЗАТА. РАСТЕНИЯТА РЕАГИРАТ НА НЕДОСТИГ НА ЖЕЛЯЗО С МЕЖДУЖИЛКОВА ХЛОРОЗА.
Недостигът на желязо съкращава жизнения цикъл на растенията, води до понижаване на добива и влошаване на качеството на плодовете.
При недостиг на желязо се прекъсва образуването на хлорофил и се наблюдава атрофиране на тъканите в краищата на листата. Стъблата стават по-къси и по- тънки, корените забавят растежа си и стават по-къси.
Характерно за железен дефицит е силно пожълтяване (хлороза) в основата на листата. Най-честият симптом на този дефицит започва, като междужилкова хлороза (пожълтяване) на най-младите листа, развива се в обща хлороза и завършва като напълно избелен лист. Често по избледнелите части се получават изгорели (некротични) петна. Освен ако не са напълно избелени, листата имат шанс да се възстановят при предоставяне на желязо. При възстановителния процес жилките са тези, които първи си възвръщат ярко зеления цвят. Тъй като желязото е с ниска подвижност по растението, симптомите на недостиг се появяват първо върху най-младите листа.
Съвет от агрономите на Аграра ООД: подхранвайте при необходимост растенията с Текнокел Амино FeМеню
Начало
За нас
Актуално и полезно
Поръчки и доставка
За търговци
Контакти
Категории
Продукти
Промоции
Нови продукти
Топ оферти
Продукти на седмицата
2018, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни