Имате 0 продукт/и


семена за зеленчуци
виж тук

Харесайте ни

Контакти

АГРАРА ООД
гр.Варна 9000, България
ул."Ивайло" 2,
Агроцентър "Агроном"
тел/факс:+359 52/ 747 141
тел. : 0988 931 011 ; 0890 18 19 18
office@sortovisemena.bg

АГРАРА ООД/ AGRARA LTD.
9000 Варна, България / 9000 Varna, Bulgaria
Ул.Ивайло 2/ 2 str. Ivajlo
ДДС Но/VAT: BG201361596Киселинност на почвата - какво можем да отглеждаме в кисела почва?Реакцията на почвата (pH) е един от основните параметри, определяни в градинарството. В допълнение към изолацията и почвеното плодородие, тя има решаващо значение дали дадено растение ще вирее на мястото, избрано за него. Повечето насаждения предпочитат неутрална или слабокиселинна почвена реакция. Има обаче някои видове, които могат да растат само на кисели почви. Те се наричат ацидофилни. Най-характерните техни представители са хмеловите растения. Азалиите и рододендроните също изискват киселинна среда за правилното си развитие.
Градивните хортензии са други растения, които могат да виреят на такава почва. Освен това, колкото по-ниско е рН, т.е. по-киселинна е почвата, толкова по-сини са цветовете на тези растения. Това явление обаче не се отнася за сортовете с бял цвят. Ако имаме кисела почва в градината си, добро решение е да засадим храсти. 
 
Искаме да отглеждаме ацидофилни растения, а pH-то на почвата ни е твърде високо. В този случай ще трябва да я подготвим предварително. Най-лесният начин е да се изкопае дупка с подходящ размер и да поставим киселата почвената смес     в нея, която да бъде с pH 3,5-4,5. При засаждането на кисело растение в така подготвения субстрат, ще сме сигурни, че то ще се развива правилно. За да се поддържа киселинността е добре да се правят редовни поливки на всеки 10-14 дни с  кристална тор за кисели растения.
Меню
Начало
За нас
Актуално и полезно
Поръчки и доставка
За търговци
Контакти
Категории
Продукти
Промоции
Нови продукти
Топ оферти
Продукти на седмицата
2019, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни