Имате 0 продукт/и


семена за зеленчуци
виж тук

Харесайте ни

Контакти

АГРАРА ООД
гр.Варна 9000, България
ул."Ивайло" 2,
Агроцентър "Агроном"
тел/факс:+359 52/ 747 141
тел. : 0988 931 011 ; 0890 18 19 18
office@sortovisemena.bg

АГРАРА ООД/ AGRARA LTD.
9000 Варна, България / 9000 Varna, Bulgaria
Ул.Ивайло 2/ 2 str. Ivajlo
ДДС Но/VAT: BG201361596Киселинност на почвата


Реакцията на почвата е един от основните параметри, определени в градинарството. В допълнение към изолацията или почвеното плодородие, тя решава в значителна степен дали дадено растение ще расте на мястото, избрано за него. Повечето растения, които растат в нашите градини, предпочитат неутрална или слабо киселинна почвена реакция. Въпреки това, има група растения, които могат да растат само на кисели почви.
Най-характерните сред ацидофилните растения са хмеловите растения, като храсти. Азалии и рододендрони също изискват киселинна основа за правилното развитие.
Градивните хортензии са растения, които могат да растат на кисела почва, а освен това, колкото по-ниско е рН, т.е. по-киселинната почва, толкова по-сини са цветята на тези растения. Това явление обаче не се отнася за сортовете с бели цветя. Ако имаме кисела почва в градината си, добро решение е да се засадят храсти.
Ако искаме да засадим ацидофилни растения в градината и pH на почвата е твърде висока, трябва да подготвим почвата правилно. При засаждане едно растение, най-лесният начин е да се изкопае подходящ размер дупка и киселата почвената смес да бъде с pH 3,5-4,5. При засаждането на кисело растение в такъв подготвен субстрат, ние сме сигурни, че те ще растат правилно. За да се поддържа киселинната основа е добре да се правят редовни поливки на всеки 10-14 дни с кристална тор за кисели растения.
Меню
Начало
За нас
Актуално и полезно
Поръчки и доставка
За търговци
Контакти
Категории
Продукти
Промоции
Нови продукти
Топ оферти
Продукти на седмицата
2018, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни