Имате 0 продукт/и


семена за зеленчуци
виж тук

Харесайте ни

Контакти

АГРАРА ООД
гр.Варна 9000, България
ул."Ивайло" 2,
Агроцентър "Агроном"
тел/факс:+359 52/ 747 141
тел. : 0988 931 011 ; 0890 18 19 18
office@sortovisemena.bg

АГРАРА ООД/ AGRARA LTD.
9000 Варна, България / 9000 Varna, Bulgaria
Ул.Ивайло 2/ 2 str. Ivajlo
ДДС Но/VAT: BG201361596Основно планиране на цветните лехи


Днес ще разнообразим  отговорностите си  към нашите клиенти, като представим някои основни практики в оформянето на цветните лехи.
Определете мястото за засаждане, почистете от растителни остатъци и камъни, прекопайте. Оформянето на лехите може да стане като се очертаят с дървено колче фигури по ваш избор.
Засаждането на всеки вид луковици става на дълбочина кратна на големината на луковиците от два до четири пъти. Разстоянието между тях трябва да е според големината на вида и сорта, и желания ефект.
Тъй като цъфтежът на луковичните растения за есенно засаждане започва след няколко месеца, добре е, за да не липсва цвят в лехите да засадите такива видове, които не измръзват през зимата. Това са градинските теменужки, калуната, декоративното зеле и други. Теменужките ще цъфтят през цялата зима, дори покрити със сняг те не измръзват. Между тях сложете зюмбюли, ранноцъфтящи ниски лалета, минзухари, мускари, анемоне.
Подреждането на видовете в лехите и  фигурите трябва да бъде освен по срокове на цъфтеж, но и по височина. Така по този начин визуално градината ще изглежда подредена и хармонична. Ако засаждате цветята до ограда, която е плътна, покрай нея сложете най-високите лалета и нарциси, пред тях тези със средна височина, а най-отпред  най-ниските.
Също така можете да направите и цветови съчетания и ансамбли. Комбинирайте смело и имайте предвид, че каквито и съчетания да направите, всичко ще ви радва.

Друго важно мероприятие при засаждането на луковиците е тяхното наторяване. Ще кажете: Защо, нали са добре запасени с хранителни вещества?
Подхранването на луковиците гарантира тяхното добро вкореняване, презимуване и и най-вече гарантира израстването на здрави и едри растения, с наситено интензивни цветове.
Фирма "Аграра" ООД предлага два вида тор за луковични растения на полската фирма Planta: Гранулиран тор Planta в удобна опаковка от 1 кг. Това количество е достатъчно за наторяването на 12 кв м.

Друг тор, който предлагаме на вашето внимание, е кристален водоразтворим  тор Floreo, отново на полската фирма Planta. С него можете да поливате растенията на пролет, когато вече се показват над повърхността,  до техния пълен цъфтеж. В опаковката има мерителна лъжичка, която е удобна за правилното измерване на необходимото за поливане количество тор. Кристалният тор Floreo е достатъчен за 250 л вода.

Уважаеми клиенти, не забравяйте, че цветята носят енергия и радост, не само за очите. Те са нашето вдъхновение и стимул за създаване на красота и настроение!

Меню
Начало
За нас
Актуално и полезно
Поръчки и доставка
За търговци
Контакти
Категории
Продукти
Промоции
Нови продукти
Топ оферти
Продукти на седмицата
2019, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни