Имате 0 продукт/и


семена за зеленчуци
виж тук

Харесайте ни

Контакти

АГРАРА ООД
гр.Варна 9000, България
ул."Ивайло" 2,
Агроцентър "Агроном"
тел/факс:+359 52/ 747 141
тел. : 0988 931 011 ; 0890 18 19 18
office@sortovisemena.bg

АГРАРА ООД/ AGRARA LTD.
9000 Варна, България / 9000 Varna, Bulgaria
Ул.Ивайло 2/ 2 str. Ivajlo
ДДС Но/VAT: BG201361596Съвети за производство на добър разсад домати


При ранното отглеждане на домати в полиетиленови оранжерии винаги се използва разсад.
 
Продължителността на разсадния период зависи от редица фактори: почвено-климатични особености на района, в който се намират оранжериите, условията на отглеждане, сортовите особености, прилаганата агротехника и др.
 
Отглеждането на разсадните растения става под тунелни покрития и парници или в отопляеми оранжерии и е съобразено с изискванията на младите растения към температурата, светлината, почвената и въздушна влажност.
 
Почвеният субстрат, в който ще се сеят семената, трябва да има лек механичен състав и да не бъде с прекалено високо съдържание на хранителни елементи. Това е така, защото засаждането (разсаждането на разсада) на растенията в полиетиленовите оранжерии при ранното производство започва от началото на април - 1-5 април, а засяването на семената става началото на януари.

Непосредствено след поникването на растенията - още преди фаза „кръстосване", може да започнете оросяване на разсада с вода и разтворен в нея жълт кристалон. Жълтият кристалон има високо съдържание на фосфор, което отговаря за оформянето на здрава и стабилна коренова система. 
Оросявайте разсада веднъж на 7-10 дни взависимост от нуждите на растението.

Две седмици преди разсаждането разсадът се закалява – нощната температура се понижава на около 10°С, а дневната на 16-18°С. При поява на сечене по разсада използвайте Проплант, в доза 1мл/1л.

Съвет на агрономите на Аграра ООД - за по-добри резултати и по-здрав разсад, подхранвайте растенията с течния тор на италианската фирма Hydro Fert - HYDRO HUMIK 16. Той е с висока концентрация на хуминови киселини и подобрява характеристиките на почвата. Помага за покълването на семената, растежа на стъблата и увеличава развитието на кореновата система.

 
 
Меню
Начало
За нас
Актуално и полезно
Поръчки и доставка
За търговци
Контакти
Категории
Продукти
Промоции
Нови продукти
Топ оферти
Продукти на седмицата
2019, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни