Имате 0 продукт/и


семена за зеленчуци
виж тук

Харесайте ни

Контакти

АГРАРА ООД
гр.Варна 9000, България
ул."Ивайло" 2,
Агроцентър "Агроном"
тел/факс:+359 52/ 747 141
тел. : 0988 931 011 ; 0890 18 19 18
office@sortovisemena.bg

АГРАРА ООД/ AGRARA LTD.
9000 Варна, България / 9000 Varna, Bulgaria
Ул.Ивайло 2/ 2 str. Ivajlo
ДДС Но/VAT: BG201361596Производство на разсад домати


 При ранното отглеждане на домати в полиетиленови оранжерии винаги се използва разсад.

Продължителността на разсадния период зависи от редица фактори: почвено-климатични особености на района, в който се намират оранжериите, условията на отглеждане, сортовите особености, прилаганата агротехника и др.

Отглеждането на разсадните растения става под тунелни покрития и парници, или в отопляеми оранжерии, съобразно изискванията на младите растения към температурата на въздуха, светлината, почвената и въздушна влажност.

Като се има предвид, че засаждането (разсаждането на разсада) на растенията в полиетиленовите оранжерии при ранното производство започва от началото на април - 1-5 април за, а засването на семената започва началото на м.Януари.

Почвения субстрат, в който ще се сеят семената трябва да имат лек механичен състав и да не бъдат с прекалено високо съдържание на хранителни елементи.

Непосредствено след поникването на растенията -още преди фаза" кръстосване", можете да започнете оросяване на разсада с вода и разтворен в нея жълт кристалон. Жълтият кристалон има високо съдържание на фосфор, което отговаря за оформянето на здрава и стабилна коренова система. Оросявайте разсада веднъж на 7-10 дни в зависимост от нуждите на растението. Две седмици преди разсаждането разсадът се закалява – нощната температура се понижава на около 10°С, а дневната на 16-18°С. При поява на сечене по разсада използвайте Проплант, в доза 1мл/1л.Меню
Начало
За нас
Актуално и полезно
Поръчки и доставка
За търговци
Контакти
Категории
Продукти
Промоции
Нови продукти
Топ оферти
Продукти на седмицата
2018, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни