Имате 0 продукт/и


семена за зеленчуци
виж тук

Харесайте ни

Контакти

АГРАРА ООД
гр.Варна 9000, България
ул."Ивайло" 2,
Агроцентър "Агроном"
тел/факс:+359 52/ 747 141
тел. : 0988 931 011 ; 0890 18 19 18
office@sortovisemena.bg

АГРАРА ООД/ AGRARA LTD.
9000 Варна, България / 9000 Varna, Bulgaria
Ул.Ивайло 2/ 2 str. Ivajlo
ДДС Но/VAT: BG201361596Производство на зеленчукови разсади


  Производството на висококачествен разсад е в основата на производството на качествени, здрави и силни растения.
Преди да се пристъпи към производсвото обаче трябва да се подготвят площите. Чрез инкорпориране се внася A-Z Fert - балансиран минерален и органичен тор, който комбинира в състава си макро- и микроелементи с качествени органични компоненти и биологичен органичен въглерод. Продуктът е с по-високо съдържание на хранителни вещества и е по-ефективен от обикновените органични и минерални торове.

Високият процент биологичен въглерод прави A-Z Fert продукт, който подобрява физическите характеристики на почвата (структура, пропускливост, способност за задържане на вода и мекота). A-Z Fert подобрява развитието на добрите микроорганизми в почвата и предотвратява растежа на почвените патогени, тъй като съдържа в себе си инокулат от полезната гъба  Trichoderma charzianum .Тя унищожава патогенните гъби в почвата като питиум, фитофтора, Rhizoctonia, Fusarium, които са причина за гниенето. Съдържа също естествен тор.
Внасянето на този тор става два пъти в годината- предзимно, след приключване на стопанската година и на пролет преди засаждане на зеленчуците. Нормата на декар е 40кг.
Важна стъпка в производството на разсадите е подготовката на торфено-почвената смес, в която ще се засеят семената.
Фирма Аграра ООД е изключителен представител на фирма Sulinkiai, Латвия за а внос на торфено почвени субстрати. Препоръчваме добавянето на биологичния препарат Био Хийл към торфенопочвения субстрат, предназначен за семена и разсади. Био Хийл е уникален продукт, богат на хуминови киселини, съдържащ Trichoderma harzianum и 5% екстракт от морски водорасли. Съчетанието от  тези полезни вещества в продукта гарантира: 
- подобряване на кълняемостта на семената и растежа на разсада;
- подпомага растежа на кореновата система;

- повишава обема на катионния обмен и абсорбцията на хранителните елементи.

- стимулира растежа;

- подпомага натрупването на полезни микроорганизми около корените.

Освен това Био Хийл предпазва младите растения от редица почвени патогени като Питиум, Фузариум, Ризоктония и Фитофтора, след засаждане в основната леха.
При пикиране на растенията препоръчваме да се направят минимум три поливки с комбинация между биологичния препарат Нийм Кейър Fl (Neem Care Fl)и водоразтворимия кристален тор GRAN FOLIAR 10-40-10 + Micro.
Нийм Кейър Fl (Neem Care Fl) е високоактивен органичен тор, предназначен специално за развитието на корена. Прилагането му подпомага образуването на по-голям брой и по-дебели корени, както и коренови власинки.
GRAN FOLIAR 10-40-10 + Micro е напълно водоразтворим микрокристален тор, богат на фосфор, получен от висококачествени суровини. Подходящ за най-усъвършенстваните напоителни системи.
Комбинацията от двата продукта стимулира изравнения разтеж, увеличава обема на кореновата система и стимулира общото израстване на разсадите.
При засаждането на младите растения в основната леха все още има вероятност от ниски температури и неблагоприятни атмосферни влияния. За по-бързо преодоляване на стеса от присаждането, препоръчваме да се направи първа поливка с иновативния препарат Root Guard . Това е продукт, който съчетава в себе си хранителни елементи, субстанции, стимулиращи растежа, и почвената гъба Tricodherma Harzianum. Доказано е, че тази гъба се свързва с растението и ограничава растежа на почвени и листни бактерии, вируси и патогени.
Прилагането на Root Guard подпомага оформянето на по-здрави и устойчиви корени.

Root Guardе богат на аминокиселини, хуминови киселини и морски водорасли и осигурява биостимулиращ ефект, който води до развитие на здрави корени и по-добро абсорбиране и усвояване на всички хранителни вещества. Това създава равновесие между растителното и кореновото развитие.След прихващането на растенията, да се направят още две поливки през около 20-30 дена.Меню
Начало
За нас
Актуално и полезно
Поръчки и доставка
За търговци
Контакти
Категории
Продукти
Промоции
Нови продукти
Топ оферти
Продукти на седмицата
2019, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни