Имате 0 продукт/и


семена за зеленчуци
виж тук

Харесайте ни

Контакти

АГРАРА ООД
гр.Варна 9000, България
ул."Ивайло" 2,
Агроцентър "Агроном"
тел/факс:+359 52/ 747 141
тел. : 0988 931 011 ; 0890 18 19 18
office@sortovisemena.bg

АГРАРА ООД/ AGRARA LTD.
9000 Варна, България / 9000 Varna, Bulgaria
Ул.Ивайло 2/ 2 str. Ivajlo
ДДС Но/VAT: BG201361596Зимно пръскане на овошките


Едно от важните мероприятия през зимния период е пръскането на овощните дървета. След окапването на листата, овошките изпадат в покой. Това е времето, в което трябва да се направят пръсканията срещу редица болести и неприятели: струпясване по семковите, къдравост по прасковата, мехурки по сливата. Пръскането може да стане с 2% бордолезов разтвор или с Бордо микс също 2%.

Разбира се, може да използвате и редица медсъдържащи препарати като Фунгуран, Шампион, Куприцин.

Семковите видове може да напръскате с карбамид при около 60-70% окапване на листата на дърветата.

Агрономите на "Аграра" ООД предлагат на вашето внимание една много ефективна комбинация от Тирам 80 ВГ и Акарзин за зимно пръскане. Тирамът е контактен фунгицид, предпазващ от редица заболявания като струпясване по ябълка , ранно кафяво гниене по череша, сачмянка по череша, къдравост по праскова, ранно кафяво гниене по кайсия, сачмянка по слива. Акарзинът е прилепител, който в комбинация с Тирама предпазват овошките от тези заболявания и вредители. Освен това Акарзин е парафиново масло, което създава своеобразен филм върху повърхността на растенията и недопуска развитието на вредителите през зимата в топлите дни.

"Аграра" ООД предлага за есенно-зимния период  промоция на Тирам и Акарзин за 30 л работен разтвор, която  можете да разгледате тук: Тирам 100г + Акарзин 1л

Времето за определяне на първото зимно пръскане е след окапване на листата на дърветата при температура на въздуха около 12-15градуса в тихо и ясно време.

Второто зимно пръскане се извършва преди  разпукване на пъпките на дърветата. Избира се сравнително топъл зимен ден с темпратура на въздуха над 10 градуса.

Важността на зимните пръскания е много голяма. Ако ги пропуснете, това ще доведе до поражения на плодните дървета, с които стопаните се справят трудно или продължително. С тях предотвратявате или намалявате в значителна степен заболеваемостта по плодните дървета и популациите на вредителите през вегетацията.

Меню
Начало
За нас
Актуално и полезно
Поръчки и доставка
За търговци
Контакти
Категории
Продукти
Промоции
Нови продукти
Топ оферти
Продукти на седмицата
2019, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни