Разгледайте нашите ТОП                             предложения

         Имате 0 продукт-0.00 лв.


АГРАРА ООД
СОРТОВИ СЕМЕНА- ДАР ООД
ДОБРЕ ДОШЛИ ПРИ НАЙ-ДОБРИТЕ В БРАНША!!!

ДОБРЕ ДОШЛИ В ЦАРСТВОТО НА СЕМЕНАТА!!!


Харесайте ни

Контакти

АГРАРА ООД
гр.Варна 9000, България
ул."Ивайло" 2,
Агроцентър "Агроном"
тел/факс:+359 52/ 747 141
тел. : 0988 931 011
office@sortovisemena.bg


Джинджифил (корени)
Вие сте в: Начало > Продукти > Декоративни дървета и храсти, рози, лук и ягоди > Интересни видове

Декоративни дървета и храсти, рози, лук и ягоди Интересни видове Джинджифил (корени)


Джинджифил (корени)
Реф№:
Наличност: Не
ДЖИНДЖИФИЛ
Zingiber officinalis
Ботаническа характеристика
Това растение произхожда от Югд-източна Азия и Западна Индия. Култивира се в Китай, Япония, Виетнам, Индия, Западна Африка, Бразилия, Аржентина и Ямайка. Годишното производство на Индия възлиза на 100 тона, което представлява половината количество, произвеждано в целия свят.
Джинджифилът е многогодишно тревисто растение с едро коренище, което е силно разклонено. Стъблата му са високи до 1-1,5 м, а цветовете оранжево-жълти, събрани в класовидни съцветия.
Това е растение на топлия и влажен климат, с надморска височина до 1500 метра. За разлика от другите тропични растения, това може да се отглежда при разнообразни климатични условия, вкл. и при нашите.
Почва – най подходяща за отглеждането на джинджифила е рохкавата субглинеиста, богата на хумус почва. Може да се отглежда като поливна и като неполивна култура. Растението е интересно от комерсиална гледна точка за южните райони на страната.
Размножаване – възможно е размножаването само по вегетативен път, чрез вкореняване на части от коренището, което се реже на парчета с дължина 2,5-5 см (20-25 грама всяко), с по 1-2 добре развити пъпки всяко. Тези коренови резници се вкореняват през март-април в бразди, на разстояние 15-20х20-25 см.
Прибиране на реколтата – става след 6-10 месеца след разсаждането, когато листата започнат да пожълтяват и умират. Извадените коренища се измиват от пръстта и се сушат на слънце.

Произход: Холандия
В НАЛИЧНОСТ ПРЕЗ М. ФЕВРУАРИ
2017 Всички права запазени.