Луковици

Цена
0 лв.
800 лв.
от - до
Филтрирай
800 лв.
0 лв.

Какво трябва да знаете за луковичните цветя?

Луковичните цветя са непретенциозни и едни от най-лесните за отглеждане. Може да ги засадите в градината, в саксии и контейнери на балкона или като стайни растения.

Видове луковици

Луковиците на цветята са различни на външен вид, някои са едри и приличат на глава лук, други са като грудки, а трети са коренища, които се наричат ризоми.

Според времето на засаждане, луковиците се делят на пролетни и есенни. Така са разделени и в нашия сайт за удобство на клиентите ни.

Пролетни луковици

Засаждат се през март-май. Цветята цъфтят през лятото до късна есен, а някои и до първите слани. Пролетни са луковиците на: далията, бегонията, лилиума, глоксинията, хемерокалиса, божура, гладиола, астилбето, калата, хостата, ириса, фрезията, минзухара, ранункулуса, аквилегията, флокса, астрата, канната. Всички тях и още много други, ще откриете в нашия каталог.

Есенни луковици

Засаждат се от октомври до декември. Те ще ви зарадват с красотата си още в началото на пролетта. Такива са добре познатите ви пролетни цветя: лалетата, зюмбюлите, кокичетата, нарцисите, минзухарите, декоративния лук, ирисите, фритиларията, ранункулусът, анемонето, еремуруса, фрезиите, мускарите и много други. Може да ги поръчате в нашия сайт.

В градината

Ако решите да засадите луковиците в градината трябва да имате предвид следните изисквания:

 • Почва: добре дренирана. Тя трябва да не задържа влага, защото в противен случай луковиците може да загният.
 • Място: слънчево или полусянка. Предимството на луковичните цветя е, че могат да се засаждат навсякъде – в тревните площи, под овощните дървета, под декоративните храсти.
 • Засаждане: съществува добре познато правило сред градинарите, което касае засаждането на луковиците. И то е че луковиците се засаждат на дълбочина равна на три пъти диаметъра им.

Планиране на градината

Луковичните растения ви дават възможност да планирате и подредите градината си, според вашите предпочитания. Например, есента, след като сте прибрали реколтата, почистили сте и сте подхранили почвата може да планирате и засадите есенните луковици, които ще ви зарадват с прекрасните си багри и аромат още в началото на пролетта.

При оформянето на градината трябва да съобразите времето на цъфтеж на цветята, за да се радвате дълго време на багрите им. Освен това добре е да съобразите и тяхната височина. Правилото е: най-високите най-отзад.

Можете да разчитате на нашите агрономи, за да ви помогнат да оформите правилно градината си, като дадете възможност на всички цветя да разкрият пълната си красота.

Защо да купите луковици от Сортови семена Дар?

 • Доказани доставчици – ние работим с проверени холандски доставчици, които са доказали своя професионализъм през годините. Имаме дългогодишни партньорски отношения с тях и се доверяваме на професионализма им.
 • Качествени луковици – нашите луковици са с изключително високо качество и няма да ви подведат. Гордеем се с факта, че имаме редовни клиенти, които всяка година разчитат на нас, за да внесат красота в градините и домовете си.
 • От градината на баба - при нас ще намерите добре познатите ви цветя, които вероятно помните още от градината на баба. Ние ги поддържаме в каталога си, защото те са обичани и търсени и клиентите ни държат на тях - обикновеното кокиче, минзухарът, класическото лале и много други.
 • Нови сортове – в нашия богат каталог от луковични растения ще намерите най-модерните и хитови луковици на световния пазар. Стремим се да доставяме винаги най-новите сортове, които се предлагат. Повечето от тях, са непознати за България. Предложихме Черният зюмбюл Dark Dimension, от който в Европа бяха пуснати за продажба само 6000 броя луковици. Част от тях бяха при нас! Разгледайте каталога ни, ще откриете много наистина зашеметяващи с красотата и оригиналостта си цветя.
 • Екзотични сортове търсите оригинални и красиви цветя, които да отглеждате в градината си? Искате да внесете екзотика в дома си? Вие сте на правилното място.

При нас ще намерите изключително оригинални видове цветя. Например орхидея на зеления, белия и черния прилеп, брунера, красиви хемерокалиси, аризема концинум, глориоза и още много други видове, които определено няма да ви оставят безразлични.

Един от най-интересните сортове, който предизвика голям интерес в нашите клиенти е гигантският хибискус, чиито цветове са уникално големи.

Безспорен хит в каталога ни е орхидеята Habenaria variegata. Формата на цветовете й е изключително интересна - прилича на бяла птица, разперила криле в летеж. Нежна и невероятно красива тя спечели сърцата на клиентите ни.

Специални цветови комбинации – искате да оформите градината си като подберете цветя само от един цвят или да направите специални цветни кътовечервени, сини, жълти. Ние ви предлагаме специални миксове от цветя, които цъфтят само в синьо, червено, жълто, бяло, оранжево, розово или в комбинации – червено-бели, синьо-жълти. С тях ще можете да оформите градината си, така както я виждате и в най-смелите си мечти.

Предварителна заявка – за да сте сигурни, че ще получите така желаните от вас луковици в подходящия за засаждането им момент можете да направите предварителна заявка при нас. Ние сме организирали така работата си, че приетите предварителни заявки се обработват първи при пристигането на доставката с луковици.

За търговци на едро – предлагаме специални шоубоксове с луковици за търговци на едро. Имаме и оферти за тях с изключително изгодни цени и големи отстъпки.

Специални торове за луковични растения – ще ви предложим и специални торове (кристални и водоразтворими) за подхранване за луковични растения, както и биопрепарати за предпазване от неприятели и болести.

Консултация и съветнашите агрономи са на ваше разположение, за да ви посъветват какви луковични растения да изберете. Те ще ви дадат полезна информация какво място в градината да изберете за съответното цвете и как да го отглеждате. Може да се допитате до тях и ако срещнете проблем при отглеждането на любимите ви цветя. Те са на Ваше разположение!

Полезна информация – в нашия блог ще откриете много статии, посветени на отглеждането на луковичните цветя, които надяваме се, ще ви бъдат полезни:

 • как да оформите градината
 • как да съхранявате луковиците
 • как да подхранвате луковичните растения и още много други полезни съвети, които допълваме и обогатяваме непрекъснато.

Онлайн магазин – лесен и удобен начин за поръчка на желаните от вас луковици. Посетете сайта ни и открийте морето от красота, което ви очаква.

Потопете се в невероятната феерия от багри и сортове на нашите луковични цветя. Сигурни сме, че ще откриете вашите любимци сред тях. Ние ще ви ги доставим!