Картофи

Търсите качествени сортове картофи, които са вкусни, издръжливи на болести и дълготрайно съхранение? Нашият каталог ще ви предложи разнообразие от сортове картофи, на приемливи цени, които ще ви впечатлят с качествата си. Предлагаме различни сортове картофи:

подходящи за готвене

за пържене

за дълготрайно съхранение

с тънка кожица

червени и много други

Сортовете картофи, които предлагаме, се характеризират с: 

Страхотен вкус – картофите ни за засаждане са с изключителен вкус. Можете да избирате спрямо вашите предпочитания: някои от тях са подходящи за пържене, други за варене, имат различно съдържание на сухо вещество.

Високодобивни – при подходящи поливни условия и при полагане на необходимите грижи сортовете картофи, включени в нашия каталог, ще ви зарадват с добра реколта. Средно от 1 кг картофи ще получите около 15-20 кг.

Издръжливи на болести – картофите за засаждане, които предлагаме, са селектирани така, че да са издръжливи на повечето болести, характерни за картофите – мана, нематода, рак по картофите, вирус "Y".

Някои от сортовете издържат на засушаване, а други са устойчиви на високи температури. При нас може да изберете най-подходящия за вашия регион сорт картофи.

Подходящи за съхранение – Много от нашите сортовете картофи са издръжливи на дълготрайно съхранение. Така ще сте спокойни, че вашата реколта ще може да бъде грижливо съхранена за зимните месеци.

Ранни сортове картофи – Предлагаме сортове картофи, подходящи за ранно производство (около 100 дни). Те са търсени както от производителите, така и от хоби градинарите.

Отглеждане на картофи

Картофите принадлежат към семейство Solanaceae. Произхождат от Южна Америка. В Европа са пренесени през 15-16 век. В момента картофите са четвъртата по обем отглеждана култура в света след ориза, пшеницата и царевицата.

Картофите виреят добре при умерени температури и достатъчна влажност. Най-добре се развиват при температури от 18-25 градуса.

Осигурете на картофите достатъчно светлина и влага, за да се радвате на богата реколта. Те предпочитат водопропускливи и добре аерирани почви. Избягвайте такива с високо съдържание на подпочвени води.

Не е препоръчително картофите да се сеят дълго време на едно и също място. Трябва да имате предвид и предходната култура, която е било отглеждана на избрания терен. Не е подходящо това да са били домати, пипер или патладжан, защото те са от едно и също семейство с картофите и се нападат от едни и същи вредители и болести. Добри предшественици са бобовите култури (грах, фасул, леща), също и от семейство Тиквови (тикви, дини, пъпеши), както и зърнено-житните култури.

Ако искате да отгледате ранни картофи трябва да ги засеете от края на февруари до средата на март. За средноранна и късна реколта картофите трябва да се засеят от средата на април до средата на май.

Преди да пристъпим към засяване на картофите трябва да подготвим почвата. Нашият съвет е да използвате торовете на Хидроферт A-Z ферт и Био ланд. Картофите се засаждат на редове или на гнезда. Грижите включват прекопаване, поливане, загърляне и борба с болести и вредители.

Предпазване от болести

При нас ще намерите изключително разнообразие от торове за подхранване, както и препарати за растителна защита, с които да се справите с болестите и вредителите по картофите.

Тъй като много наши клиенти желаят да отглеждат натурална и чиста продукция, ние предлагаме пълен асортимент от биологични препарати за растителна защита. Те са произведени от натурални продукти, безвредни са и щадящи природата. Биологичните препарати са достатъчно ефективни и силни, за да защитят картофите от болести и вредители.

От нас може да закупите и конвенционални препарати за растителна защита. Предлагаме богата гама на различни марки.

Картофи за засаждане онлайн

За улеснение, можете да поръчате Вашите картофи през електронния ни магазин. Ще ви ги доставим чрез куриерска фирма, избрана от Вас.

Полезна информация

В сайта ни ще намерите голям обем от полезна информация за отглеждането на картофите. От статиите ни ще научите:

● кога да засаждаме картофите ● как и кога да ги подхранваме ● какви препарати да използваме ● как да ги съхраняваме и още много

Съвети и консултация

Нашите агрономи ще ви помогнат при избора на сортовете картофи, които да отглеждате. Те ще ви дадат също насоки и препоръки за грижите, които да полагате за тяхЩе ви консултират при настъпил проблем с болест или вредител.

Търсите високодобивни сортове картофи с добри вкусови качества на изгодни цени? Нуждаете се от торове и препарати за отглеждането им? Искате да получите консултация или съвет за болест или вредител по картофите?

Всичко това ще откриете при нас.