Лилиуми-пролетни

Предлагаме Ви невероятно разнообразие от луковици на лилиуми. При нас ще намерите море от различни сортове! Ще се потопите в красотата на лилиумите и със сигурност ще изберете Вашия вид. Онлайн магазинът ни ще ви осигури богат асортимент от багри, форми и размери на лилиуми на достъпни цени!

В нашия каталог ще намерите популярните сортове: лилиум тромпет, ориенталски лилиум, азиатски лилиум и още много други

Ще ви предложим и най-новите сортове, които се предлагат на пазара

Много търсени и предпочитани от нашите клиенти са дървовидните лилиуми. Те наистина са изключително впечатляващи. Образуват мощно стъбло с височина 2-3 м. Цветовете им са събрани в големи съцветия. Цъфтят през юли и август.

Кичести лилиуми – Те привличат вниманието с едрите си и плътни цветове. Кичестите лилиуми са невероятно красиви, а при нас ще намерите изключително разнообразие от багри.

Лилиумите са едни от най-красивите цветя. Неслучайно са толкова предпочитани и обичани. Известни са над 2000 хибрида с подобрени качества.

Лилиумът е многогодишно луковично растение от семейство Кремови. Съцветията му обикновено са образувани от 6 до 20 тръбести цветове, които имат дължина около 7 см. Цъфтят в периода от юни до септември. При някои видове цъфтежът може да продължи 4 седмици. Някои от сортовете са ухаещи, а други не.

Лилиумите може да отглеждате както в градината си, така и в саксии на терасата. Има ниски, средни и високи сортове. А цветовото разнообразие е неизброимо. С лилиумите може да оформите прекрасни цветни композиции, а също и красиви букети.

Засаждане на луковиците на лилиумите

Най-важно е да изберете мястото в градината, къдете ще засеете Вашите лилиуми. Трябва да имате предвид, че те виреят на едно място няколко години и не обичат да бъдат пресаждани. Затова изборът на подходящ терен е изключително важен.

Той трябва да бъде слънчев и защитен от вятър. Подходяща за тях е и шарената сянка. Почвата е добре да бъде плодородна и дренирана. Това е изключително важно, защото прекомерната влага и задържането на вода са пагубни за лилиумите.

Луковиците на лилиума могат да се засаждат през есента (октомври-ноември) и през пролетта (март-април).  

Отглеждане на лилиуми

Лилиумите не са капризни цветя и не са трудни за отглеждане. Нужна им е достатъчна влага и добро подхранване.

В периода на цъфтеж е необходимо да осигурите оптимална влажност, но не бива да позволявате задържането на вода, защото това е вредно за лилиумите. Същевременно не е добре да допускате и засушаване.

Поръчка на луковици на лилиуми онлайн

Може да направите поръчка на луковици на лилиуми в нашия сайт. Лесно и удобно. Те ще ви бъдат доставени чрез куриеска фирма. Приемаме и предварителни заявки, за да може да сте сигурни, че ще получите желания от Вас лилиум.

Торове и препарати

Ще ви предложим разнообразие от торове, подходящи за Вашите лилиуми, които ще им осигурят нужните хранителни вещества и те ще ви радват с красивите си цветове дълго време. Ако срещнете проблеми с болести или вредители, при нас ще намерите биологични или конвенционални препарати на различни марки.

В нашия сайт ще откриете полезна информация за това какви грижи трябва да полагаме за лилиумите, как да засадим лилиум в саксия, как да подхранваме цветята и още много други съвети.

Търсите красиви, оригинални и интересни сортове лилиуми на изгодни цени? Разгледайте нашия каталог, ние ще ви предложим разнообразие на луковици на лилиуми с високо качество.