Течни торове

Течните торове са предпочитани от нашите клиенти, защото имат много предимства.

Някои от тях са:

- Дозират се лесно и точно.
- Могат да бъдат приложени бързо.
- Могат да се приемат и чрез листата и чрез корените на растенията
- Резултатите от прилагането им се виждат сравнително бързо.
- Могат да се пръскат изключително точно и равномерно.
- Действието им е бързо и за кратко време положителното им влияние върху растенията е видимо.

Ние предлагаме изключително разнообразие от течни торове, които може да използвате в градината си. Работим с производители с доказано име и опит.

Течните торове, които предлагаме, са специализирани за всеки период от вегетацията на културите или за определен проблем. Те ще ви помогнат да се справите с трудностите, които срещнете при отглеждането на Вашата продукция.

Предлагаме най-новите разработки на фирмите, произвеждащи течни торове. При нас ще намерите, всичко най-ново, което се предлага на пазара, както и доказали своето действие препарати. Стремим се да осигурим на нашите клиенти максимален избор.

В нашия блог в сайта ни ще намерите полезни съвети и статии за торенето и информация за най-новите ни продукти.

Нашите агрономи са на Ваше разположение, за да отговорят на възникнали въпроси или проблеми. При заявка от клиентите ни те изготвят и специални схеми за хранене на отглежданата култура.

Схемите са съобразени изцяло с желанията на нашите клиенти и могат да включват само биопрепарати,само конвенционални или комбинация от двата вида. Схемите се изготвят за специалната култура и са съобразени с нейните нужди. 

Искаме да ви обърнем по-специално внимание на био течните торове. Работим с няколко доказани в фирми, чиито продукти са минали всички изпитвания и имат сертификати за безопасност. По-голяма част от тях са разрешени за използване в биоземеделието.

Био течните торове щадят природата и с тях няма опасност от предозиране и увреждане на растенията. Разработките, които ви представяме, са изключително ефективни и тяхното положително влияние е доказано с годините. Тенденцията да се използват био продукти става все по-актуална и затова ние се стремим да предложим на нашите клиенти максимален избор и различни решения.

Предлагаме биостимулатори, от органични съставки, които е добре да се използват в най-важните периоди на развитие на растенията цъфтеж, наедряване на плодове, зреене на плодове. Положителните ефекти се наблюдават при намаляване на ефектите от опадане на плодовете, ранна зрялост и съкращаване на производствените цикли. Много от тях съдържат в състава си морски водорасли, уникалната гъба Триходерма и харзианум и още много полезни съставки.

При нас ще намерите и универсални био торове, които може да прилагате при отглеждането на различни култури. Балансираният им състав гарантира торене с постепенно използване на хранителни вещества от растенията. Веществата, които остават в почвата, постоянно подобряват структурата на растенията.

За решение на конкретни проблеми и нужди на растенията са и специалните формули и разработки на фирмите. Те също са биопродукти. Например тор киселолюбиви растения, за зелени растения, течен тор с мед и сяра, тор с големи количества фосфор и калий. Внимание заслужават и течните торове за стимулиране развитието на корените, за стимулиране на растежа и наедряване на плодовете и много други.

Интересен продукт са и имуностимулаторите. Те са био продукти, които стимулират защитните сили на растенията и така ги правят по-устойчиви на болести и вредители.

Подобрителите за почва също ще привлекат интереса ви. Чрез своите органични съставки те подобряват качествата на почвата, повишавайки катионния обмен и абсорбирането на хранителни вещества.

Този тип продукти подобряват не само почвата, но и растенията, като ги предпазват от натрупване на соли и контролират процеса на минерализация; увеличават развитието на кореновите системи, кълняемостта на семената, растежа на стъблото, леторастите и листата.

Един нов продукт, който набира все по-голяма популярност са течните апликатори за саксийни растения. Те са в удобна форма, готови са за употреба и лесно се използват. Саморазливният апликатор (40 ml) доставя на растението хранителни вещества до 4 седмици. Има различни формулировки – за орхидеи, за регенериране на растенията, както и за цъфтящи цветя.

Разгледайте нашия каталог с разнообразни течни торове. Прочетете полезните статии в блога ни на тази тема и ако имате въпроси или нужда от консултация ние сме на Ваше разположение!