Торф

Цена
2 лв.
966 лв.
от - до
Филтрирай
966 лв.
2 лв.

Почвеният субстрат е от изключително значение за развитието на растенията, особено когато те се отглеждат в саксии. За да се развиват правилно те имат нужда да бъдат подхранвани добре и точно затова съставът на субстрата е много важен. 

Освен това някои цветя например имат специфични изисквания към почвата и то най-вече по отношение на нейното pH. Има такива, които виреят добре в кисела почва, а други в алкална.

Преди да пристъпим към закупуването на субстрата е добре да сме наясно с това какви растения ще засаждаме и имат ли те по-специфични изисквания към почвения субстрат.

Съставът на субстратите се основава главно на торф. Торфените субстрати създават благоприятни условия за развитие на корените, съхраняват добре водата, те са леки и проветриви и освен това са стерилни, т.е. без плевелни семена.

Торфът се получава в резултат на непълно разлагане на растителните остатъци. Освен органичното вещество, торфът съдържа още минерал и вода.

В зависимост от коя част на пластта идва торфът, има три вида:

кисел
алкален
неутрален


Добрият субстрат трябва да е богат на хранителни вещества, за да може растенията да се развиват добре. Той също така трябва да може да съхранява вода и хранителни вещества. Трябва да гарантира, че е добре проветрив, за да се осигури правилното развитие на корените.

Добрият субстрат се характеризира и със стерилност, т.е. отсъствие на семена от плевели и различни патогени. Ето защо е толкова важно почвата, която искаме да използваме за отглеждане на нашите растения, да идва от надежден източник.

Ние предлагаме изключително разнообразие от различни видове субстрати с високо качество и гарантиран произход. Работим с фирми, които са наши дългогодишни партньори и чийто професионализъм е доказан с годините.

Асортиментът ни е изключително богат. В нашите агроаптеки  може да закупите смеси, адаптирани към изискванията на растенията.

Почва за иглолистни растения

Иглолистната почва е готов за употреба субстрат, обогатен с ценни микроелементи. Той се характеризира с подходяща структура, която помага да се запазят хранителните вещества и да се оптимизират условията за въздух и вода. Характеризира се с киселинно рН 4.5 - 5.0, подходящо за нуждите на иглолистните дървета.

Почва за разсад и пикиране

Почвата за сеитба и пикиране на зеленчукови и декоративни растения е предназначена за подготовка и отглеждане на разсад преди трайното им засаждане.

Специалната формула на субстрата го прави подходящ за растеж на растенията в ранните етапи на развитие, гарантиращ равномерно появяване и развитие на разсада.

Препоръчва се за производството на:

домати
краставици
пипер
зеле
маруля
целина
друг разсад
цветя
билки

Торф за кисели почви

Специален субстрат за кисели почви. Използва се специално за отглеждане на растения, които обичат кисела почва като азалии, рододендрони, циклами, гардени и др. pH:3.5-4.5

Торф за орхидеи

Субстрат специално за отглеждане на орхидеи, осигурява оптимални условия на въздух и вода и всичко необходимо за правилното развитие на растенията.

Универсален торф

Този вид торф е предназначен за отглеждане на полски, балконски и стайни растения, за сеитба на семена, а също така за обогатяване на почвата в оранжерии и градини.

Балансираната му формула осигурява дружно поникване на семената и получаването на изравнен разсад. Торфът е подходящ и за отглеждането на култивирани гъби. pH 5.5 - 6.5

Нашата фирма е официален представител на литовската фирма Sulinkiai, която е производител на висококачествени торфени смеси.

Субстратите са  с финна структура, допълнително обогатени с микроелементи и NPK торове - най-добрият помощник в производството на разсади! Специализирани са за професионалното и хоби градинарство за засяване на зеленчукови и цветни семена.

Предлагаме различни разфасовки и видове, според нуждите на клиента.  Фирмата ни изпълнява поръчки за торф и торфени субстрати на едро на специални цени.

Торфен субстрат за разсади

Субстрат с фина структура, допълнително обогатен с микроелементи и NPK торове. Професионално подготвен и готов за употреба субстрат за сеитба на семена, разсад и резници.

В производството на субстрата Suliflor Premium Propagation са използвани само чисти органични материали и натурални минерални добавки. Фината структура на сместа подпомага бързото покълване и лесната адаптация след пресаждане.

Торф за декоративни растения

Торфена почва за различни цветя, която се приготвя от екологично чисти органични материали и натурални минерални добавки.

Характеризира се с добро задържане на вода, без болести. Съставките осигуряват отличен растеж на растението, бързо развитие на корените. Субстратът се препоръчва за градински и стайни цветя, за саксийни растения и висящи кошници.

Специално внимание заслужава и био торфения субстрат на фирмата Sulinkiai.

Торфен субстрат БИО Универсал

Универсалният БИОторфен субстрат е органичен, с изцяло естествен произход, без добавени химични елементи и подобрители в него. За производството му са използвани естествени и органични материали, разрешени в биологичното земеделие, съгласно Регламент № 889/2008 на ЕО.

Универсалната почва Suliflor BIO има широко приложение:

подложки и зеленчуци
саксийни и градински цветя
тревни площи и храсти
луковични

Торфеният субстрат е с пореста структура и е богат на хранителни вещества.

Органичният дълготраен биотор доставя на растенията всички естествени хранителни вещества в продължение на 60-80 дни. Подобрява вкореняването, цъфтежа, образуването на плодове.

Без плевели, болести и примеси. Естествен варовик. Регулира pH на почвата, доставя основни хранителни вещества Ca + Mg.

Торфен субстрат Универсал

Той е богат на хранителни вещества, подходящ за отглеждане на широка гама цветни и декоративни растения, както и зеленчукови култури.

Торфеният субстрат е специално създаден, за да осигури както високо задържане на влага, така и добър дренаж. Торфът съдържа съставки, които подпомагат растежа и бързото развитие на корените. Спомага за лесната адаптация след пресаждане.

Допълнителното торене се препоръчва след 4 седмици. Може да се използва и за подобряване структурата на почвата в градината.

Богатият асортимент от торфени субстрати, които предлагаме, и тяхното гарантирано качество ще осигури на растенията Ви най-доброто. 

Ако се колебаете, какъв торф да изберете или не сте наясно с изискванията на културата, която ще отглеждате, тук на помощ идват нашите агрономи. Те ще Ви консултират и насочат какъв вид торфен субстрат да изберете.

Може да поръчате торфа и в нашия електронен магазин – бързо и лесно. Ще ви го доставим до желан от Вас адрес.