Хербициди

Препарати за растителна защита с ДО 30% отстъпка. Посочените в сайта цени на продукти се отнасят само за онлайн магазина и НЕ касаят агроаптеките ни!!!

Хербицидите са специфичен вид агрохимикали, предназначени да убиват или инхибират растежа на плевелите или други вредни и нежелани растения.

Предлагат се под формата на:

● Водоразтворим прах или гранули
● Суспензия
● Разтворим концентрат

Употребата им изисква както познаване на вида им, така и начина им на приложение и съхранение.

Основни видове
Както всички останали продукти за растителна защита, и тези агрохимикали се делят на групи.

Според обхвата на действието се делят на две основни групи:

Препарати с непрекъснато действие (Тотални)

Тоталните хербициди унищожават всяка растителност в третираната зона. Затова употребата им е възможна само в период, в който в зоната няма засети култивирани растения. Този вид химикали са бързодействащи.

Препарати с избирателно действие (Селективни)

Употребата на тази група химически агенти е допустима при засадени култури, тъй като унищожават само определени видове плевели, без да навредят на засадените култивирани растения и култури. Селективният ефект на този вид продукти за растителна защита се определя от активните вещества, технологията и времето на обработка, вегетационният период и вида на растенията. Има продукти с избирателно действие, които се справят отлично с унищожаването на едногодишни плевели, а има и такива, които премахват многогодишни плевели. Селективните препарати са бавнодействащи.

Според метода на въздействие върху плевелите:

Почвени

Този вид химикали се използват за напояване на почвата. Така се създава повърхностен слой, който не е подходящ за развитие на плевелите. Този слой обаче не пречи по никакъв начин на растежа и развитието на растенията и земеделските култури. Почвените агорхимикали са много подходящи за третиране на едногодишни и многогодишни житни плевели.

Системни

Системният пестицид се счита за най-ефективният от всички видове, тъй като активното му вещество прониква във всички части на плевелите и ги унищожава безмилостно. Този вид продукти за растителна защита са добър избор за борба с житните и широколистни плевели.

Контактни

Контактните агенти унищожават само директно третираните части на плевелите (стъбла, листа и т. н.). Кореновата система на вредителите остава незасегната и след време растежа им може да започне отново. Този вид агрохимикали можете да срещнете и под името листен хербицид.

Как се използват тези препарати за растителна защита?
Преди употреба задължително трябва да се знае какво е действието на препарата (какви са неговите активни съставки) и да се следват стриктно инструкциите за употреба, посочени на опаковката (колко мл/дка са необходими от концентрирания разтвор) Задължително трябва да се знае и какви са разрешените употреби на вида продукт за растителна защита.

Както вече споменахме, обикновено при третиране с хербициди се приготвя предварително разтвор, с който зоната се пръска. Третирането се извършва с помощта на:

Ръчна пръскачка - Този начин е подходящ за малки площи (например пръскане на лехи с хербициди за лук и чесън, с хербициди за зеле и други). Третирането на плевелите с ръчна пръскачка се извършва като се прави разтвор в съотношение концентриран разтвор (мл/дка) на 1л вода. Разтворът се поставя в пръскачката и плевелите се третират.
Със самолет - Подходящ е за третиране срещу плевели на големи земеделски площи (пръскане на големи площи с хербициди за царевица, с хербициди за лавандула и други земеделски култури)
С пулверизатор - Този начин за третиране е много подходящ за отстраняване на плевели от лехи (зеленчукови, цветни и т. н.), между лехите или по пътеките в градината.


Ефективност на препаратите с хербицидно действие
Тези химически препарати за унищожаване на плевелите са доказали ефективността си през годините. И все пак, няколко са факторите, които оказват голямо влияние върху ефективността им:

Стриктното спазване на дозировката посочена от производителя.
● Положителните стойности на температурата на въздуха и почвата (не се препоръчва използването на препарата след дъжд паднал току - що, при ветровито време или ако до няколко часа се очаква падането на дъжд).
Съдържанието на влага в повърхностния почвен слой (специално при почвените пестициди).
Растежната активност на плевелите (фаза на развитието им).
● Видът на плевелите (дали са едногодишни и многогодишни житни плевели, дали са едногодишни и многогодишни широколистни плевели и т. н., и т. н.).
Тип почва.

Защо да закупите препарати срещу плевели от Сортови Семена Дар?
Като магазин за продажба на семена, торове и препарати за защита, който държи на своите клиенти, ние разполагаме с богата гама от хербициди цените, на които са повече от приемливи. При нас можете да откриете тотални хербициди, селективни, почвени, системни или контактни препарати от водещи марки като:

● Дюпон
● BASF
● Bayer
● ADAMA
● SUMIAGRO
● VERDE
● Summit Agro
● Syngenta

В зависимост от изискванията ви, Сортови Семена Дар може да ви предложи качествени хербициди за лук, хербицид за царевица, хербициди за картофи и за много други култури. За да можем да удовлетворим всички изисквания на своите клиенти, ние се стремим не само да разширяваме непрекъснато своя асортимент от препарати, но да предлагаме хербициди за борба с плевелите на цена, достъпна за всеки производител на земеделски култури.

Винаги сме насреща, ако се затруднявате да изберете подходящ препарат за третиране на едногодишните и многогодишните плевели в градината или земеделските си площи, засети с житни култури. Просто трябва да се обърнете към нашите консултанти и те ще ви предложат вида препарат, който ще е най-ефективен за третиране на вашата градина или земеделска зона.

Нуждаете се от партньор, който да може да ви предложи ефективни хербициди за лавандула, картофи, зеле, лук, чесън или за царевица цената, на която да е приемлива за вас? Или търсите подходящия за вашите растения и житни култури вегетативен хербицид? А може би се нуждаете от висококачествен листен хербицид?

Без значение от какъв вид продукт за растителна защита се нуждаете, потърсете го в нашия магазин и ще го откриете.