Есенни луковици

Цена
0 лв.
600 лв.
от - до
Филтрирай
600 лв.
0 лв.

Пролетта идва ухаеща на зюмбюли и теменужки, с красивите багри на лалетата и минзухарите, със смелите кокичета, които подават цветчетата си дори и в снега. Градинарите обаче знаят, че за да се радваме на всичко това трябва да се погрижим за засаждането им още през есента.

Предлагаме Ви изключително богато разнообразие от пролетни цветя, което ще Ви остави без думи. Богатият ни каталог съдържа добре познати видове, но и най-новите и модерни сортове, които се предлагат на международните цветарски борси.

Качеството на луковиците ни е високо. Работим само с доказани доставчици, чийто професионализъм и коректност са проверени с годините.

Невероятни цветове, зашеметаващи сортове и видове ще ви изкушат да ги засадите в градината си и ще ви радват с красотата си.

Няма как да не започнем с предвестника на пролетта, с първото, най-ранно цвете – кокичето. Предлагаме голямо разнообразие от видове.

Както много търсеното от нашите клиенти обикновено кокиче, така и:
● оригиналните кичести кокичета
● блатното кокиче
● както и много интересните и оригинални сортове със нежни зелени петънца по белите чашки

Лалетата в каталога ни са изключително разнообразни. Предлагаме класически сортове с елегантна и изчистена чашка.
Хит през последните години обаче са и кичестите лалета – Double.

Те приличат леко на божури с пищния си цвят, а комбинацията от цветове е неописуема с преливащи огнени багри:
● червено
● жълто
● оранжево
● изискано черно
● нежно розово и още.

Друг сорт, който е много харесван и поръчван, са лалета Fringed – техните чашки като че ли в краищата са нарязани и изглеждат много оригинално и красиво. Цветовото разнообразие и тук е голямо.

Невероятно нежни и елегантни са лалетата Lilyflowering. Техните чашки са издължени, стилни и леко усукани в горната част. Багрите им ще задоволят и най-претенциозният вкус.

Лалетата Multiflora са като истински букети от преливащи от цветове. Едноцветни или в различни комбинации те ще внесат много красота в градината ви.

Но безспорно истинската звезда са лалетата Parrot. Те са буквално като нарисувани. Разрошената и бухнала чашка им придава артистичен вид, а пастелните багри, които се комбинират невероятно, няма да Ви оставят безразлични. Те се преливат така изкусно един в друг, че имаш чувството, че са нарисувани с четка.

Няма как в градината ви да не се усеща аромат на зюмбюли. Те са едни от най-обичаните пролетни цветя. Знаем това и затова се стараем да осигурим на нашите клиенти голям избор от тях.

При нас ще намерите едроцветни зюмбюли с наситени багри и силен аромат:
● бели
● сини
● розови
● лилави
● двуцветни
● кичести...

Може да избирате от истинско море от сортове зюмбюли.

За любителите на екстравагантното и оригиналното предлагаме черният зюмбюл Dark Dimension. Неговият тъмен цвят контрастира сред багрите на пролетните цветя и се превръща в акцент в градината.

Свикнали сме да свързваме минзухара с неговия наситен жълт цвят. Това обаче вече не е така. Предлагаме ви изключително интересни сортове в:

● лилаво
● розово
● бяло
● синьо
● както и много красиви двуцветни комбинации.

Нарцисите са друго много обичано пролетно цвете, от което предлагаме голямо разнообразие от видове. Наситено жълти, снежнобели, в комбинация от цветове – различни и красиви. Те ще внесат много настроение и цвят в пролетната Ви градина. Определено не може да се лишите от тяхната компания. Обърнете внимание на кичестите нарциси, които са едни от любимците на нашите клиенти.

Няма да пропуснем и мускарите. Едни от най-оригиналните видове са Comosum Plumosum. Те не приличат на класическите мускари. Цветовете им изглеждат пухкави и разрошени, благодарение на нишковидните, подобни на конци венчелистчета. Цъфтят в:
● лилаво
● бели
● азурно синьо
● нежно розови
● двуцветните сортове, които заслужават вниманието Ви и които са много интересни и оригинални.

В каталога ни ще намерите още:
● анемонета
● фритиларии
● амарилиси
● ириси
● фрезии
● ранункулус
● декоративен лук
● еремурус
● гарвански лук
● арум
● еритрониум
● иксиолирион
● булбокодиум
● арум
● ифейон
● камас
● кринум
● коридалис
● оксалис
● лъжезюмбюл
● синчец
● хионодокса
● циклама
● още много други

От няколко години имаме практиката да правим предварителни записвания на заявки за есенни луковици. Тези наши клиенти получават първи, поръчаните от тях луковици и са сигурни, че няма да се изчерпят. Те се обслужват с предимство, за да получат навреме пратките си.

За по-едри цветове и ярки багри, както и по-обилен и дълготраен цъфтеж, Ви препоръчваме да използвате нашите торове за луковични растения. Тяхната формула е специално разработена, за да отговаря на нуждите точно на този вид цветя.

В блога ни ще намерите много статии, посветени на засаждането и отглеждането на есенни луковици. Може да потърсите съвет и от нашите агрономи, които ще ви консултират по всички въпроси, които ви интересуват и ще ви предложат решение на проблемите, с които сте се сблъскали.