Семена

Предлагаме ви изключително разнообразие от качествени семена с гарантиран произход. При нас ще намерите семена за зеленчуци, за цветя, за тревна смес и райграс, както и за етерично-маслени култури, билки и подправки и още много други.

Защо да изберете семената на Сортови семена Дар:

 • Гарантирано и проверено качество - Нашите семена са проверени и доказали своето качество през годините. Работим с дългогодишни партньори, на които имаме доверие. Гордеем се с факта, че имаме редовни клиенти, които всяка година купуват любимите си сортове от нас, знаейки, че няма да ги подведем в качеството.
 • Доказани световни производители - В продуктовата ни листа ще намерите висококачествени семена на японски, холандски, италиански, полски, литовски производители. Те са доказани професионалисти в своята област и вече от години ние разчитаме на тях. С интерес следим най-новите им разработки и се стараем във възможно най-кратки срокове да дадем възможност на нашите клиенти да ги поръчат и засеят.
 • Традиционни сортове – Ние разчитаме на старите, доказали се сортове зеленчуци, цветя, билки и подправки. Те са обичани и търсени от нашите клиенти. Винаги ги поддържаме в каталога си, защото знаем, че традицията е важна и трябва да се пази.
 • Най-новите сортове – Стремим се да предоставим на клиентите си разнообразен избор, затова следим най-новите разработки на семепроизводителите и рискуваме да предложим все още непознати сортове на пазара, защото вярваме, че трябва да даваме шанс на новото. През годините много от сортовете, които трудно си пробиваха път до клиентите ни, сега са вече добре познати и обичани.
 • Екзотични и оригинални сортове - Ще впечатлим и търсачите на екзотика. При нас ще намерите изключително оригинални и красиви цветя (коило, кохия, пампаска трева, луфа, овален лагурус, синя трева, сребърна рагурта, фестука и други), а също и не толкова добре познати все още за българския пазар зеленчуци (мексикански кисели краставички, кивано, лилав боб, аспержи, артишок, краставици крокодилки и други).
 • Професионални семена – Осигурили сме богат избор и за професионалистите. Висококачествените семена ще отговорят на всички техни изисквания. Предлагаме и специални сортове, подходящи за търговци - устойчиви на заболявания и с много висока добивност. За професионалистите предлагаме и макси опаковки, както и специални търговски оферти и отстъпки за покупки на едро.
 • Семена на лента и диск – ново предложение, което се радва на голям интерес сред клиентите ни. Предимствата на семената на лента: по-висок, по-обилен, по-висококачествен добив.
  При достатъчно влага семената покълват по-равномерно и по-бързо. Освен това културата е подредена, пространствата между линиите са равни, така че плевенето и покриването с полиетилен е по-лесно и удобно. Семена на лента или диск предлагаме за салати, моркови, домати, цветя, репички, подправки.
 • Семена на ядливи цветя – още едно интересно предложение, което ще откриете при нас. Цветята вече се използват все по-широко в кулинарията. Освен за декорация, те внасят и много интересен привкус на ястията.

Сега вече можете да ги отгледате  сами и да красят чинията ви. Предлагаме ви ядливи теменужки, невени, латинки, карамфилчета, антиринум, тагетес и други. Важно! За да използвате цветовете за хранене не бива да прилагате никакви химически пестициди или торове при отглеждането им!

 • Семена за тревна смес и райграс – мечтаната зелена морава! При нас ще намерите разнообразие от видове тревни смеси, за да я оформите – райграс, детелина, декоративен троскот, дихондра, красиви поляни от летни цветя. Предлагаме и специални тревни смеси за всеки вид терен – за слънчеви места, за сянка, за сухи терени, универсална, ароматна и др.

В каталога ни ще намерите и специални тревни смесиза спорт, регенерираща, ливадна. Предпочитана от нашите клиенти е и бавнорастящата тревна смес – тя е микс от най-добрите треви, характеризиращи се с бавно израстване, благодарение на което повърхността на тревата изисква по-рядко косене. Изключителен интерес предизвика и специалната тревна смес за лозя и овощни градини.

 • Семена за етерично-маслени култури – при нас ще намерите невероятно интересни предложения за етерично-маслени  култури. В каталога ни са включени висококачествени семена както на познатите ви – лавандула, лайка, маточина, глухарче, кимион, розмарин, но и на бял равнец, вратига, бяла комунига, фацелия, хелихризум, хисоп и др.
 • Семена за полски култури – не сме забравили и тях. Осигуряваме на нашите клиенти богат избор от различни сортове царевица (захарна и фуражна), люцерна, червена детелина.
 • Декоративни и плодни храсти – Предлагаме разнообразие от декоративни и плодни храсти – бръшлян, жасмин, ерика, вейгела, клематис, люляк, магнолия и още много други. А от плодните - боровинка, годжи бери, касис, къпина, малина, цариградско грозде и т.н.

Изключителен интерес предизвикват и овошките, които може да отглеждате в голяма саксия – ябълка, синя слива, цитрус, череша, круша. Любими на нашите клиенти и много търсени са и дървовидните божури.   

 • Ягоди – безспорно любим за повечето хора плод. Осигурили сме ви „море“ от сортовеароматни, сладки, с наситен червен цвят, сочни, както и сортове, които са направо гигантски. Ако обичате екзотичните вкусове бялата ягода е точно за вас.  Тя е бяла на цвят, с червени семена и има силен аромат на ананас.
 • Рози – „царицата на цветята“. Ние доставяме нашите рози само от проверен доставчик, който е дългогодишен наш партньор. Разнообразието, което ще намерите в каталога ни, определено ще ви затрудни в избора. Красотата на розите е наистина неустоима!
 • Разсади цветя – есенни и пролетни. В тази част от нашата продуктова листа ще намерите разсади на любимите ви петунии, теменужки, циклами, каланхое, хризантеми, бегонии, газания, импасианс, фуксии и още много други. Осигуряваме и не толкова познати като – бакопа, биденс, остеоспермум.
 • Професионални консултации и съвети – нашите агрономи ще ви помогнат да направите своя най-добър избор за семена. Те ще ви консултират какъв сорт от дадена култура да изберете, ще ви запознаят с характеристиките и предимствата на всеки вид, за да може да прецените, кой е най-подходящият за вас. Освен това ще ви дадат съвет как да отглеждате, избраната от вас култура. Винаги може да разчитате на съвет и помощ от тях.
 • Всичко на едно място – освен семена при нас ще намерите и всичко необходимо за засяването и отглеждането им. Форми за разсад, саксии, препарати за обработка, биопродукти за по-добра кълняемост, препарати срещу болести и много други. Всичко нужно – от засяването на семенцето до прибирането на реколтата - ще намерите при нас.
 • Онлайн магазин – целия ни продуктов каталог ще откриете и в онлайн магазина ни, където можете бързо и лесно да направите заявка.

Ние вярваме, че качествените семена са гаранция за богата и вкусна реколта, затова предлагаме само най-доброто на нашите клиенти!