Далии

В наличност през м.Февруари!

Предлагаме ви изключително разнообразие от далии! Това обичано цвете ще ви очарова и ще ви плени с красотата си. При нас ще намерите най-новите сортове на пазара, както и добре познатите Кактус, Топ микс, Декоратива и много други.

Далията е едно от най-ефектните и дълго цъфтящи цветя, които се отглеждат в градината. Далиите имат широка палитра от багри, а цветовете им - огромно разнообразие от форми.

Цъфтежът им е доста дълъг. Той продължава от средата на лятото до първите есенни студове и това е най-голямото предимство на далиите. Те са пренесени в Европа едва в края на 18 век от Мексико.

Далиите може да отглеждате както в градината, така и в саксия. Тяхното разнообразие от форми и видове, определя и различното отглеждане. Тези красиви цветя се отглеждат лесно и не са капризни.

Ако изберете добро място за засаждане с подходяща почва и правилно хранене и поливане на растението, то ще расте много бързо и ще цъфти обилно. Средата на пролетта е най-доброто време за закупуване на грудки от далия. Разгледайте нашия каталог, сигурни сме че ще откриете вашите любими видове далии.

Видове

Най-добре познатите и най-често търсените от нашите клиенти са следните видове:

  • Кактус - Диаметърът на двойните цветове може да бъде  8-25 сантиметра или дори повече, а височината на храста може да достигне 90 до 150 сантиметра. Крайните венчелистчета са тесни, заострени и навити.
  • Декоратива – Диаметърът на цветовете варира от 8 до 25 сантиметра, а височината на храста може да достигне 60 сантиметра.
  • Топка – Кръгли, рядко леко сплескани двойни цветове, които в диаметър могат да достигнат 8-15 сантиметра. Височината на храста е 90-120 сантиметра.
  • Помпон – Диаметърът на цветовете е над 5 см. Височината на храста е 90-120 сантиметра.

Отглеждане

Отглеждането на далии е лесно и те не изискват специални грижи.  Най-важно е да подберете правилното място. Нека то бъде закътано от ветрове и течение. Далията може да расте и да се развива нормално само в слънчева, топла и защитена зона.

Почвата, която е подходяща за тези цветя, трябва да бъде добре дренирана, водопропусклива и хранителна. Киселинността на почвата е най-добре да е неутрална или слабо кисела.

Опитните производители на цветя съветват далиите всяка година да се засаждат на нова площ. Нещо повече, на мястото, където са израснали далиите, трябва да се даде почивка от тези цветя за поне 3 години. Също така, за засаждане на тези растения не се препоръчва използването на почвата, върху която преди са били отглеждани астри или цветя, податливи на гъбични заболявания.

Далии могат да се засаждат навън едва след като настъпи топло време и почвата се затопли достатъчно. Най-често това е в последните дни на май, началото на юни. На дъното на подготвената дупка може да сложите изгнил оборски тор или компост.

Изсипете слой пръст отгоре, за да не изгорите кореновата система. След това поставете грудката в дупката и я поръсете с необходимото количество пръст, но така, че няколко сантиметра от стъблото на растението да са над повърхността на почвата. В случай, че са засадени високи далии, веднага им осигурете надеждна опора. Когато растението е засадено, то трябва да се напои добре с вода.

Поливане

Поливането трябва да е обилно 1 или 2 пъти на всеки 7 дни, но се уверете, че почвата не е прекалено влажна, тъй като в този случай кореновата система може да изгние.

Опора

Тъй като стъблото на далията е кухо, то е доста крехко и може да бъде повредено при лошо време. Затова на тези цветя задължително трябва да им се осигури стабилна опора.

При нас ще намерите изключително разнообразие от сортове и видове далии. Ще се потопите в морето от багри и красота и със сигурност ще откриете Вашите есенни принцеси.

Може да направите поръчка и през сайта ни, която ще ви бъде доставена с куриерска фирма до посочен  от Вас адрес – бързо и удобно! Уверете се сами!