Инсектициди

Цена
0 лв.
20 226 лв.
от - до
Филтрирай
20 226 лв.
0 лв.

Препарати за растителна защита с ДО 30% отстъпка. Посочените в сайта цени на продукти се отнасят само за онлайн магазина и НЕ касаят агроаптеките ни!!!

Инсектицидите са химически или биологични вещества, предназначени да се справят с популацията на вредните насекоми. Терминът произлиза от латинските думи “insect” (насекомо) и “cide”(съкращение). Казано иначе, буквалният превод означава “средство за намаляване броя на насекомите”.

Тези средства за растителна защита се използват за борба с вредители, които заразяват култивирани растения или за елиминиране на насекоми и други вредители, пренасящи болести.

Как действат?

Този тип препарати за растителна защита действат по няколко различни начина:
● Някой от тях нарушават нервната система на вредителите
● Други влияят и разрушават екзоскелетите им
● Трети ги отблъскват или ги терминират

Инсектициди видове
Въз основа на характеристиките и състава си, този вид продукти за растителна защита се класифицират в няколко основни групи.

Според принципа на действие и начина на проникване в тялото биват:

Системни инсектициди
Системните препарати обикновено се поставят в почвата, за да се абсорбират от корените на растенията. След като навлезе в корените, препаратът се придвижва и се разпространява по цялата система на растението (стъбло, листа, цветове, клони). Когато насекомото започне да се храни с някоя част от растението, системните продукти за растителна защита проникват в него и го терминират.
Предимствата на системните средства за инсектицидна защита са тяхното продължително действие и възможността да бъдат прилагани във всички фази на растеж на растенията.

Контактни препарати
Контактните агенти за защита проникват във външния слой на растението и поразяват основно ларвите на насекомите (преди насекомото да е оформило хитиновата си обвивка). Спрейовете за насекоми също попадат в групата на контактните препарати. Ефективността на този вид препарати зависи както от времето, така и от начина на приложение.

Чревни инсектициди
Този вид средства за растителна защита са предназначени основно за смучещи или гризещи вредители като гъсеници, колорадски бръмбар, скакалци, мишки, листни въшки и други. Попадат в червата и стомаха на насекомите и причиняват отравяне на целия организъм.

Фумигани
Респираторните химикали или т. нар. фумигани са токсични съединения, които се прилагат в газообразна форма и проникват в организма на вредителя през дихателните пътища. Изключително ефективни са срещу тежки растителни инфекции.

Според химичния си състав биват:

Органични
Произвеждат се от растителни масла и мастни киселини от растения и животни. Те са екологични и не причиняват вреди на културите. Органични препарати за растителна защита са никотиновия сулфат, инсектицидния сапун, пиретрума и други.

Неорганични
Този вид продукти са създадени на базата на синтетични формули като карбамати, пиретроиди и други. Обикновено се произвеждат от арсенови съединения като борна киселина и силикагел, парафин, цинк, барий, флуор и други.

Според ефекта биват:

Непрекъснат вид
Този вид продукти за растителна защита действа в широк спектър и може да заразява и унищожава едновременно различни видове вредители.

Селективен вид
Селективните инсектициди са насочени към един или най-много два специфични вида вредители.

Как се използват?
Инсектицидните препарати за растителна защита се предлагат в разнообразни форми - като гранули, на прах, в течна или газообразна форма. Различната им консистенция определя и техния начин на приложение. Някой инсектициди за домати или лозя например се разреждат и растенията се третират с разтвора чрез пръскане. За други видове растения пък се използва смесване на фунгициди и инсектициди, а за домашни вредители се използват газообразни инсектициди против мравки, плъхове и мишки за директно унищожение.

Защо да се спрете на Сортови Семена Дар?
В нашите магазини предлагаме инсектицидни препарати за растителна защита с доказано качество и от водещи марки. Работим единствено с проверени и водещи производители като:
● BASF
● Дюпон
● Абанто
● Агрия
● Айкън
● Bayer
● Акарзин
● Summit Agro
● Syngenta и много други

Ние можем да ви предложим разнообразие от препарати за растителна защита с контактно и стомашно действие с изключително голяма ефективност, които ще ви помогнат да се справите вредители като листни въшки, колорадски бръмбър, памукова нощенка и т. н., и т. н.

Ако пък се нуждаете от продукти за растителна защита на житни култури, лозя, домати и други зеленчукови и овощни насаждения, ние можем да ви предложим широка гама от инсектициди за пшеница, инсектициди за лозя, домати и други.
За да можем да отговорим на специфичните изисквания на всеки наш клиент, ние предлагаме и висококачествени и ефикасни продукти като инсектицид за трипс, инсектицид за миризливки, мравки, памукова листна въшка и други.

За нас е много важно да можем да осигурим необходимите защитни препарати за всеки земеделски стопанин, без значение какви растителни култури отглежда. Затова се стремим не само да работим единствено с доказали се производители на инсектициди, но и да предлагаме продуктите си на приемливи цени. Гордеем се, че нашите клиенти ни се доверяват и при нужда от ефективни препарати за растителна защита се обръщат директно към нас.

Ако и вие нуждаете от ефективно инсектицидно средство за защита на добра цена, не се колебайте. Разгледайте продуктите, които от Сортови Семена Дар предлагаме и осигурете на растенията, които отглеждате, защитата, от която се нуждаят. Ние сме на ваше разположение, за да дадем отговорите, които търсите и да ви консултираме при избора на инсектициден препарат.