Биоторове

Цена
0 лв.
1 820 лв.
от - до
Филтрирай
1 820 лв.
0 лв.

Свалете нашия каталог  с продукти, съдържащи Микориза от тук

Ние от Аграра ООД сме убедени, че биоземеделието е бъдещето на селското стопанство и затова в работата си залагаме основно на биоторове и биопродукти. Те са създадени от натурални и органични съставки, които щадят природата. Изработени чрез най-съвременни технологии те имат изключителен ефект, който бързо ще ви помогне да се справите с определен проблем или да подхраните почвата и растенията.

Основното притеснение на нашите клиенти относно биоторовете и биопрепаратите е, че те не са ефективни и че са слаби като действие. С годините и ние, и те се убедихме, че предлаганите от нас биопродукти са с изключително ефективно действие и спрямо болестите и вредителите.

Освен това те не са токсични, щадят природата, нямат карантинен период и най-важното могат да се прилагат толкова често, колкото пъти се налага и така защитават изключително ефективно растенията при това без риск.

Биоторовете, които предлагаме, са безвредни и спомагат за подобряване качествата на почвата и за правилното развитие на културите. При тях няма опасност от предозиране, а вкусовите качества на плодовете и зеленчуците са изключителни.

Биоторове наричаме тези торове, които съдържат живи организми. Те се добавят в почвата, за да я обогатят и да подобрят усвояването на хранителни вещества от растенията и така да се развиват по-добре. 

Биоторовете могат да бъдат на растителна и животинска основа.

Животински екстременти

Те доставят органична материя, която подобрява свойствата на почвата. Ние предлагаме оборска и пилешка тор на пелети с високо качество и на доказани производители. Животинската тор е богата на лесно достъпни хранителни вещества, необходими за правилния растеж на растенията и ценни органични материали.

Тя поддържа влажността на почвата, предотвратява ерозията, и също така стимулира развитието на кореновата система. Богатият й състав има положителен ефект върху количеството и качеството на добива и здравето на растенията. Системната употреба по време на вегетация осигурява оптимални условия за развитие.

Вермикомпост

Или както е популярен биотор от калифорнийски червей. Този тор е богат на органични вещества, които подобряват качеството на посевите. Растенията, хранени с него, съдържат по-малко тежки метали и нитрати, което ги прави по-добри на вкус. Поради това той често се използва и при производството на здравословна храна.

Голямото предимство на вермикомпоста е също така, че може да се прилага през целия вегетационен период, както в декоративната, така и в зеленчуковата градина. Може да се използва за хранене както на градински, така и на стайни растения. В същото време не съществува риск от преторяване.

Биохумусът осигурява правилния растеж и развитие на растенията и намалява стреса от пресаждането им. Той позволява по-бързо вкореняване на растенията и ускорява развитието им.

Освен това има положителен ефект върху структурата на почвата, наторява я и я поддържа влажна. Безопасен е за хората, животните и растенията.

В продуктите, които предлагаме са включени и уникални микроорганизми, които правят почвата много по-богата и плодородна.

Почвената гъба Триходерма харзианум (Trichoderma harzianum)

Тя унищожава патогенните гъбички в почвата като питиум, фитофтора, Rhizoctonia, Fusarium, които са причина за гниенето. Също така намалява развитието на токсични съединения, които пречат на растежа. Почва с по-високо съдържание на органични вещества е по-тъмна, по-топла, подобрява кълняемостта на семената и растежа на младите растения.

Така тя ще ви осигури следните предимства, при това абсолютно безвредно:

елиминиране на патогенни гъби от почвата

повишаване устойчивостта на растенията при внезапни и температурни промени, стрес и заболявания

стимулира растежа

подпомага натрупването на полезни микроорганизми около корените

подобрява кълняемостта на семената и растежа на разсада

подпомага развитието на кореновата система

повишава обема на катионния обмен и абсорбцията на хранителните елементи

Гъбата Триходерма харзианум е включена в продуктите на фирма ХидрофертБио Хийл, Био ланд и други.

Попитайте нашите консултанти и те ще ви насочат как да използвате изключителното полезната гъба Триходерма харзианум и в кои моменти от вегетацията е най-добре да прилагате продуктите, които я съдържат.

Друг уникален продукт, който ви предлагаме това е Микоризата.

Този продукт съдържа живите организми Ендомикоризални гъби:

Rhizoglomus irregulare

Funneliformis mosseae

Funneliformis caledonium

Те имат изключително положително въздействие върху почвата:

Увеличават абсорбцията на вода.

Подобряват структурата и агрегирането на почвата.

Увеличават съдържанието на хумус.

Продуктът е изключително подходящ за употреба в селското стопанство и оранжерийното производство, смесва се с различни препарати и торове, подобрява снабдяването на растението с въздух, вода и торове и може да се използва в биологичното земеделие.

Микоризните гъби повишават толерантността на растенията към тежки метали и към солеви и биотичен стрес.

Култури, в отглеждането на които е включен микоризен продукт, стават значително по-устойчиви на патогени на:

Ризоктония

фузариум

вертицилиум

фитофтора

питиум

Растения, които са заразени с  микоризни гъби, развиват много по-малко листни и коренови заболявания.

Най-важното свойство на микоризните гъби е улавянето на трудно усвоимите хранителни вещества в почвата и превръщането им в храна за растенията. Често срещано при инокулираните с микориза растения е намаляването на вредните ефекти от паразитните нематоди.

Засаждането на едни и същи култури на едни и същи площи, води до неблагоприятен растеж на културите, автотоксичност, до дисбаланс на почвените физико-биохимични характеристики, почвената микрофлора се влошава.

Видовете микоризни гъби имат екологично чист принос за био контрол над вредните микроорганизми и стресовите условия на околната среда, не замърсяват почвите и представляват жизненоважен елемент в почвената екосистема.

Микоризните гъби живеят в отлично съобщество с почвената гъба Триходерма харзианум.

Много от предлаганите от нас продукти са обогатени с биохумус, хумати и хуматни киселини – това са органични съединения, които имат изключителен положителен ефект при употреба. Те увеличават микробиологичната активност на почвата, подобряват нейната структура и подсилват развитието на кореновата система на растенията.

Всички биоторове ще намерите налични в нашите магазини, както и можете да ги поръчате лесно и удобно през електронния ни магазин.

Нашите агрономи са на Ваше разположение. Те могат да Ви съдействат да изберете най-подходящия биотор за културите,  които отглеждате, или комбинация от няколко продукта.

При заявка от Ваша страна те могат да изготвят и специални схеми за подхранване на отглежданите от Вас растения. Техните знания и опит са на Ваша страна!