Препарати за растителна защита

Препарати за растителна защита с ДО 30% отстъпка. Посочените в сайта цени на продукти се отнасят само за онлайн магазина и НЕ касаят агроаптеките ни!!!

Препаратите за защита на растенията (PPP) са химични или биологични продукти, предназначени за борба с вредители, както и да защитават селскостопанските култури от вредни агенти като плевели и болести.

За да може да бъде наречен една химичен или биологичен продукт препарат за растителна защита, то той трябва да съдържа:

Едно, две или повече активни вещества - Съединения, които действат директно върху агента, който трябва да бъде елиминиран.

Съпътстващи вещества (коформуланти) - Вещества, които подобряват ефективността на активните вещества на препаратите за растителна защита (стабилизатори, багрила, разредители, добавки и други).

Видове препарати според класификацията
Има много и разнообразни класификации на фитосанитарните продукти, но най-често срещаните са:

Според предназначението:
● Инсектициди
● Акарициди
● Нематициди
● Фунгициди
● Бактерициди
● Хербициди
● Хелициди
● Родентициди
● Био препарати за растителна защита
Според начина на действие:
Системни - Проникват в растението, достигат до всичките му части и унищожават вредителите.
Контактни - Полепват по повърхността на растението и елиминират вредителите при контакт.
Според видовете вредители, върху които действат:
● Поливалентни или препарати за растителна защита с широк спектър на действие
Селективни продукти - Елиминират един или най-много два вида вредители

Как се използват тези средства за защита?
Най-често фитосанитарните продукти преди употреба се разтварят в определено количество течност (вода) и се прилагат върху растенията чрез пръскане. В зависимост от предназначението и вида на вредителите обаче, препаратите могат да бъдат разпределени в почвата и заровени или да бъдат разтворени във водата за поливане.

Продуктите за защита и околната среда
Използването на препарати за растителна защита е широко разпространено в селското стопанство, тъй като предпазва културите от различни вредни за тях агенти. Но ако не бъдат прилагани правилно, техният ефект може да не се ограничи само до унищожаване на вредителите, а да повлияе негативно на други растения, животни и дори на човека.

За да се предотвратят рисковете, които могат да доведат до отравяне с препарати за растителна защита, има въведена регулаторна рамка, според която активните вещества на агро химикалите, трябва да бъдат предварително одобрени от Европейската комисия.

С други думи, препаратите могат да бъдат използвани само ако активните вещества за растителна защита, които се съдържат в тях бъдат одобрени на равнище ЕС. След това одобрение всяка страна - членка изготвя свой регистър на фитосанитарни продукти, които могат да бъдат използвани. За страната ни регистъра на разрешени препарати за растителна защита се изготвя от Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ).

Защо да закупите препарат за растителна защита от Сортови Семена?
Ние можем да предложим много голямо разнообразие от популярни марки препарати за растителна защита цените, на които със сигурност ще ви допаднат.

В нашите магазини откриете препарати за растителна защита на лозя, домати и всякакви други земеделски култури, които са доказали ефективността си. 

За да сме възможно най-полезни, ние работим единствено с водещи производители на средства за защита на култури и растения марки като:
● BASF
● Адама
● Bayer
● Синджента
● Препарат за растителна защита Шампион
● Аденго
● Verde (италиански биологични препарати за растителна защита)
● Дюпон и много други

За да улесним покупката на подходящите за вашите култури продукти, ние предлагаме препарати за растителна защита онлайн.

Търсите на достъпни цени органични и неорганични продукти за растителна защита? Искате добро обслужване и качествени препарати от популярни марки? Разгледайте продуктите, които от Сортови Семена предлагаме и ще откриете точните препарати за вашите земеделски култури.