Отрови и биоциди

Препарати за растителна защита с ДО 30% отстъпка. Посочените в сайта цени на продукти се отнасят само за онлайн магазина и НЕ касаят агроаптеките ни!!!

Често на стопаните им се налага да се справят с вредители и нежелани „гости“ в градината си. Ще Ви предложим разнообразни и ефективни решения на този проблем.

На първо място ще Ви представим нашите биологични и натурални формули. Винаги се стремим да предложим на нашите клиенти биорешение на проблемите, свързани с болести или вредители, защото вярваме, че биоземеделието е бъдещето, към което трябва да се стремим.

Представяме ви естественото решение срещу къртици, белки или котки на фирма Kunagone

Всъщност решението е много просто и същевременно изключително ефективно. Продуктът се основава на инстинктивното поведение на животните, изплашени от естествените си врагове. Той дължи своята ефективност на уникална комбинация от козина от няколко кучета от различни породи.

Всичко е подложено на термична обработка с добавяне на аромати, отблъскващи животните и растителен восък, който удължава функционирането на продуктите. Това са торбички, които се поставят в градината или на друго място, където желаете и те отблъскват по естествен начин котките, къртиците или белките. Торбичките действат в продължение на няколко месеца.

Друго екологично решение са репелентите на фирма Verde Vivo

Те са абсолютно натурални и безвредни. Благодарение на специално разработената си природна формула, те създават истинска обонятелна бариера.

Не се притеснявайте миризмата е приятна за хората, но непоносима за животните. Препаратите прогонват животните, но не им причиняват вреда, както и на околната среда.

Идеалното решение за избягване от използването на отровни вещества. В каталога на фирмата ще намерите репеленти срещу гълъби, гущери, кучета, котки, змии, гризачи и други.

Биоспрейовете срещу лисици, полевки и белки също са изключително ефективни и безвредни. Те съдържат натурални етерични масла, който прогонват животните без да им вредят. В сухо време тяхното действие продължава 12 седмици.

Изключително ефективни са и спиралите против комари и други насекоми. Те доказано действат. С тях ще можете лятото да вечеряте в градината или просто да си почивате навън без досадното присъствие на комари, мухи и други насекоми.

Къртиците, сляпото куче и гризачите са друг често срещан проблем, с който трябва да се справят градинарите. Предлагаме ви няколко действащи решения.

Освен вече споменатите репеленти, които може да използвате, предлагаме и капани. Те са различни видове. При нас ще намерите както добре познатите тунелни и челюстни капани, така и висотехнологични решения.

Представяме ви системата Соник, електронна защита от къртици и гризачи на фирма Брос

Това е енергоспестяваща електронна система (смяната на батериите е на около 6 месеца).  Излъчва звукови сигнали с честота 400 Hz, като действа, плашейки къртици и подземни гризачи. Обхватът на действие е 500 - 600 кв.м. Уредът е влагоустойчив и е предназначен за дълга експлоатация.

Охлювите и плужеците са други вредители, които често нападат градините. Срещу тях предлагаме бариерата на фирма Планта. Тя е доказано ефективна.

Това е натурална и естествена бариера за голи охлюви под формата на микрогранули. Този продукт е безопасен за хората. Може да се използва в градината за опазване на декоративни растения, зеленчуци и др.

Освен това срещу охлювите много ефективни са и  капаните на фирма Брос. Капанът е нетоксичен и опазващ околната среда.

Не замърсява почвата, практичен е и удобен. Той контролира присъствието на всички видове охлюви чрез събиране. Ефективно привлича и улавя охлювите, които се хранят със зеленчуци и декоративни растения. Един капан предпазва площ до 20 м² през целият сезон.

Как действа? Поставете капана на местата, където се хранят охлювите. Изкопайте дупка, поставете капана в нея като горния ръб на контейнера се намира на нивото на земята. Налейте 250 мл бира и 2-3 капки от привличащото вещество и го сложете в капачката.

Полейте градината обилно при първото използване на капана или в сухи периоди. Изпразнете капана след няколко дни и сложете наново примамката.

Пудрите и спрейовете срещу мравки, хлебарки, стършели и други са изключително ефективни и ще ви помогнат да се справите с неприятелите.

Ще обърнем внимание и на друг много популярен и търсен продукт на фирма Адама

Това са лепящите листи срещу различни неприятели (белокрилка, трипс, доматен молец). Наши клиенти ги използват от години в оранжериите, зеленчуковите или овощните си градини и са едни от най-търсените в агроаптеките ни.  Те могат да бъдат използвани за механична защита и контрол на различни насекоми, като всеки цвят листи, са предназначени за различни вредители.

Листовете са покрити със специално чисто лепило, без химично активна субстанция, което е безвредно за растенията и е устойчиво на вода и други външни фактори като ниска/висока температура, дъжд, вятър. Лепилото е устойчиво за дълъг период от време. Когато листовете са пълни с насекоми се подменят.

Друг много ефикасен продукт са парафиновите блокчета срещу гризачи и къртици на фирма Ратимор. Те съдържат смлени зърнени храни, примесени с активни,  атрактивни и стимулиращи техния апетит вещества.

Те са идентични с естествената храна на гризачите. Резците на гризачите растат непрекъснато и те обичат да ги точат гризейки острите, твърди краища на парафиновото блокче. Под парафина се крие апетитната сърцевина на примамката, която те поглъщат с охота.

Предлагаме още изключително голямо разнообразие от варианти за справяне с вредители и неприятели. Не се колебайте да потърсите съвет от нашите агрономи. Те ще ви помогнат да изберете най-ефективното решение във Вашия конкретен случай.

На сайта ни може лесно и бързо да поръчате продукта, от който се нуждаете.  Имате проблем с вредители – ние имаме решение за него! Потърсете ни!