Мерлин Флекс 480 СК

Мерлин Флекс 480 СК - 1 л

Реф№: 05371 ( 1856-1 )

354,91 лв.

Наличен

Мерлин Флекс 480 СК - 5 л

Реф№: 05372 ( 1856-2 )

1 518,00 лв.

Наличен

Добави в количка

Посочените в сайта цени и наличности на продукти се отнасят само за онлайн магазина и НЕ касаят агроаптеките ни!!!
Посочените цени са с включена отстъпка!

При тегло на пратката ДО 5 КГ, чиято стойност е НАД 200ЛВ - Безплатна доставка до офисите на Еконт. ПРИ ПОЛУЧАВАНЕ ОТ ЕКОНТОМАТ НЯМА ОПЦИЯ "ПРЕГЛЕД НА ПОРЪЧКАТА".

Описание
Адаптивният хербицид!
Активно вещество: 240 гр/л изоксафлутол; 240 гр/л антидот (ципросулфамид)
Формулация: суспензионен концентрат (СК)
Използва се при царевица в доза 42мл/дка, след поникване до 3-ти лист на царевицата.

Мерлин® Флекс е нова разработка на фирма Байер. Контролира едногодишни житни и едногодишни широколистни плевели в царевицата. Мерлин® Флекс се отличава с изключителна селективност и гъвкавост на приложение, поради вградения в него антидот. Новият Мерлин® Флекс може да се използва безопасно в много широк диапазон, след засяване до 3-ти лист на царевицата. При ранновегетационното приложение, поради по-високото съдържание на активно вещество, попадащо на декар, ефектът върху плевелите е още по-добър от предишните продукти от семейството на Мерлин.
.
Механизъм на действие
Приложен върху почвата, Мерлин® Флекс образува повърхностен филм, който е устойчив на слънчевата светлина и се активира от първия паднал дъжд (10-15л/м2). След като проникне в почвата, Мерлин® Флекс се поема от корените на плевелите, разпространява се по цялата проводяща система, като се насочва към върха на нарастване и там се наблюдават първите симптоми на побеляване на връхните части.
Ако след третиране с Мерлин® Флекс има продължителен безвалежен период (10-12 дни), плевелите могат да поникнат, но голямото предимство на Мерлин® Флекс е, че при първия паднал дъжд, дори поникналите, но не много прераснали плевели (5-6 см) биват контролирани, като след 5-6 дни побеляват и до 10-12 дни загиват. Ако периодът на засушаване е много продължителен, тогава корените на плевелите проникват на по-голяма дълбочина и ефектът на препарата е лимитиран. В този случай се налага коригиране с вегетационен хербицид. Мерлин® Флекс, обаче остава на повърхността и при следващ дъжд контролира по-късно поникващите плевели, като по този начин предотвратява необходимостта от второ пръскане с вегетационен препарат. Важно предимство на Мерлин® Флекс е реактивиращият се ефект, който се проявява след всеки паднал дъжд, като при добри условия (регулярни превалявания) и определен плевелен състав, царевицата остава чиста за много дълъг период от време. Мерлин® Флекс контролира отлично балура от семена, по-интересен е обаче страничният му ефект срещу балура от коренища, който може да побелее, да бъде силно затормозен и в крайна сметка да окаже минимални щети на царевицата. При голяма плътност на коренищен балур не бива да се разчита само на Мерлин® Флекс, и е добре да се направи корекция с балурицид (Екип). В случаите, когато прилагаме продукта ранно-вегетационно, освен почвения ефект, Мерлин® Флекс има и контактно (изгарящо) действие, когато попадне непосредствено върху поникналите плевели. Това действие е добре изразено при малките широколистни (2-3 лист) и току-що поникнали житни плевели (1-2 лист).
.
Препоръки при употреба
1. Стратегия за поддържане на чисто поле
Когато площта е третирана с глифозат предшестващата есен, има голяма вероятност коренищните и кореноиздънковите плевели да са унищожени или силно редуцирани, разбира се, плевелите от семена ще изникнат и на след ващата година. Тогава Мерлин® Флекс може да бъде единственият продукт, приложен върху царевицата, без да се налагат корекции с вегетационен хербицид. Това е така, защото Мерлин® Флекс е с много широк спектър (широколистни и житни плевели) и има много дълго реактивиращо се последействие. В този случай може да очакваме много по-високи добиви от царевица, понеже
още в началното си развитие тя ще е опазена от плевели, а и в по-късна фаза няма да се налага да прилагаме вегетационен хербицид (ако имаме благоприятни условия за действието на почвения), който може да се отрази на развитието на царевицата.
2. Стратегия за интензивно почистване на полето
Прилагането на Мерлин® Флекс на силно заплевелено със всякакви плевели поле, дава възможност полето да се опази чисто от поникващите от семена плевели за много дълъг период от време, като така сериозно се намаля плътността им и царевицата е по-малко конкурирана, а коренищните и кореновоиздънковите да се контролират с вегетационен хербицид. По такъв начин силно заплевелени полета могат да се изчистят в рамките на 2-3 години.
Ако по време на ранно-вегетационното приложение на полето има: големи широколистни плевели, паламида, бутрак или самосевка от слънчоглед, най-добре е Мерлин® Флекс да се комбинира с 2-4Д аминна сол, за да се постигне пълен ефект. Комбинацията е по-безопасна от прилагането на чисто 2-4Д, защото антидотът на Мерлин® Флекс прави 2-4Д по-малко агресивно към царевицата.

Предимства и ползи при използването на Мерлин Флекс
• Модерен хербицид, съдържащ антидотна технология – Позволява гъвкаво приложение (след сеитба до 3-ти лист на царевицата), съхранява пълния потенциал на културата за добив, поради високата селективност
• Широк спектър на контролирани плевели – позволява при определени условия с едно третиране да се опази царевицата от плевели.

• Дълго реактивиращо се последействие – осигурява безкомпромисна защита от плевели през цялата вегетация при благоприятни условия.
• Активира се дори след дълъг период на засушаване.
• Има странично действие върху балура от коренища.

Действие на препарата върху следващи в сеитбооборота култури/ротация на културите


В случаи на унищожаване на царевица, третирана с МЕРЛИН ФЛЕКС® 480 СК в следствие на буря, град, пожар и др., след извършване на нормална пред сеитбена обработка (преораване или друга обработка на поне 10 см) може да бъде засята царевица за зърно, за силаж и сладка. Не се препоръчва засяването на заместващи култури като: сорго, слънчоглед, зелен боб и соя.
След реколтирането на царевица, третирана с Мерлин Флекс® и след преораване или друга обработка на поне 10 см, като следващи култури в сеитбооборота могат да се сеят: зимна рапица (след интервал от 4 месеца), мека и твърда пшеница и ечемик през есента, а напролет мека и твърда пшеница, ечемик, грах, слънчоглед, царевица, соя, картофи, нахут, сорго.
Сеитбата на всички други култури или неспазването на посочените по-горе срокове е на собствен риск и отговорност.
Доставка и плащане

ПОРЪЧКИ И ДОСТАВКИ

Всички продукти, избрани от нашия онлайн магазин, ще бъдат доставени до удобно за Вас място в кратки срокове.

Посочените в сайта цени на продукти се отнасят само за онлайн магазина и не касаят агроаптеките ни.

СРОК НА ДОСТАВКАТА

Заявки на нашата интернет страница, направени в събота след 11.00 часа и през цялата неделя, се изпълняват в понеделник сутринта.

Избраните продукти се доставят в рамките на 7 работни дни (не се отнася за поръчки на луковици)!

За малките населени места доставките може да отнемат повече от 7 работни дни, в зависимост от графика за посещение на спедиторската фирма за определеното населено място.

ЦЕНА НА ДОСТАВКАТА

„Аграра“ ООД използва услугите на куриерските фирми „Спиди“ и "Еконт."

Цените за доставка са: 

Спиди

- До офис - до 1 кг - 6 лв, до 5 кг- 8.00 лв (цената за доставка варира в зависимост от теглото и наложения платеж)

- До адрес- 6 лв (цената за доставка варира в зависимост от теглото и наложения платеж)

Еконт:  

- До офис- 4,50 лв до 5 кг, до 10 кг - 6 лв. (цената за доставка варира в зависимост от теглото и наложения платеж)

ПРИ ПОЛУЧЕНА И ОТКАЗАНА ПОРЪЧКА  ДОСТАВКАТА Е ЗА СМЕТКА НА ПОЛУЧАТЕЛЯ В ДВЕТЕ ПОСОКИ!

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ПОРЪЧКА ДО 5 КГ И НА СТОЙНОСТ НАД 200 ЛВ.

Цена на доставката 6 лв с ДДС, до врата на клиента и наложен платеж до 50 лв. Цената е тази и ако изберете доставка до офис на ф.„Спиди“ във всяко населено място на страната и пратката е с тегло до 5 кг.

Цена на доставката 8 лв. с ДДС ако изберете доставка до офис на ф.“Спиди“ във всяко населено място на страната и пратката е с тегло

от 5 до 10 кг. Тези цени на доставка не са гарантирани от „Аграра“ ООД и са различни в случаите когато клиентът желае ф.„Спиди“ да достави пратката до посочен от него адрес или избере друга куриерска фирма.

ПОРЪЧКА НА ДОСТАВКАТА

След като направите Вашата поръчка в онлайн магазина, тя трябва да бъде потвърдена, което става на посочения в заявката e-mail и телефонен номер.

По-късно наш служител ще се свърже с Вас по телефон за конкретизиране на направената заявка. Ще уточните детайлите по изпращането и всички допълнителни въпроси, ако имате такива.

За търговци на едро предлагаме атрактивни и конкурентни цени.

За повече информация и оферта, моля, да се свържете с нас на някой от посочените телефони или по e-mail.

office@sortovisemena.bg

тел/факс:+359 52/ 747 141

тел.: 0988 931 011; 0896/37 75 53; 0890/ 18 19 18
тел: 052/ 615 976

 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

Плащането на поръчките в онлайн магазина могат да се извършат по следните начини:

1. Наложен платеж, в брой на служител на куриерската фирма.

2. Банков превод по проформа фактура, издадена от фирма „Аграра“ ООД

Банкова сметка:

BG04RZBB91551006581901

Райфайзен банк

AGRARA OOD

Ако Клиентът извършва банкови транзакции от чужбина, таксата за превод на дължимата сума е за негова сметка.

Πpи нaчин нa плaщaнe c бaнĸoв пpeвoд нa тepитopиятa нa cтpaнaтa, заявката ce изпpaщa CЛEД ĸaтo cyмaтa нa пopъчĸaтa ce пoяви в бaнĸoвaтa cмeтĸa нa „Аграра“ ООД.

Сpoĸът зa дocтaвĸa oт 5 paбoтни дни зaпoчвa дa тeчe oт дaтaтa нa пocтъпвaнeтo нa cyмaтa нa пopъчĸaтa в нaшaтa бaнĸoвa cмeтĸa.

ОТКАЗВАНЕ НА ПОРЪЧКАТА

Направена поръчка може да бъде отказана преди нейното изпращане на телефони:

0988 931 011 или 052/ 747 141или

e-mail: office@sortovisemena.bg

Изпратете ни запитване: