Байкал ЕМ 1

Байкал ЕМ 1 - 250 мл

Реф№: 06012 ( 2120-1 )

9,80 лв.

Изчерпан

Байкал ЕМ 1 - 500 мл

Реф№: 06013 ( 2120-2 )

17,80 лв.

Наличен

Байкал ЕМ 1 - 1 л

Реф№: 06014 ( 2120-3 )

32,00 лв.

Наличен

Добави в количка

Посочените в сайта цени и наличности на продукти се отнасят само за онлайн магазина и НЕ касаят агроаптеките ни!!!
Посочените цени са с включена отстъпка!

При тегло на пратката ДО 5 КГ, чиято стойност е НАД 200ЛВ - Безплатна доставка до офисите на Еконт

Описание
Продукта на фирма "ЕМ Кооперация" гр.Москва - един от най-добрите микробиологични препарати предлагани някога - "Байкал ЕМ 1" (ЕМ - Ефективни Микроорганизми), е отново в България. За качествата си и успехите, които той е пожънал за своите 15 години съществуване, има вече редица докторски дисертации, презентации на няколко езика, филми и най-важното - хиляди доволни клиенти.

Принципа му на действие, най-лесно може да бъде синтезитран с две думи - Почвен Пробиотик, но и не само. "Байкал ЕМ 1" е коктейл от полезни микроорганизми и бактерии, които са така необходими за поддържане на живота на всяко едно ниво във всяка една хранителната пирамида. Внасянето на продукта в почвата е внасяне на живот, такъв какъвто може би вече отдавна сме отнели с използването на изкуствени торове, пестициди, механични и химични обработки и т.н. Този активизатор на микробиологичните процеси в почвата е мисия за всеки, обичащ живота в градината си стопанин.

Изключително добри са резултатите на "Байкал ЕМ 1" при отглеждане на оранжерийна или полева продукция като домати, чушки, краставици, моркови, ягоди, праскови, кайсии, малини и др. Препарата представлява /леко киселееща с дъх на мая или квас/ течност, съдържаща полезни бактерии, продукти на жизнедейността им, хранителната среда и нехлорирана вода. Безопасен е за човека /дори е полезен, но това ще е предмет на друга тема/, животните и околната среда. Може да се прилага в растениевъдството при всички селскостопански култури, овошки, лозя, цветя, разсадници за премахване на миризми при процеси на гниене, за производство на компост в личните стопанства и фермите.

Механизмът на действие на препарата се състои в това, че микроорганизмите от него след попадане в почвата бързо се размножават, способстват за фиксиране на атмосферния азот, ускоряват разлагането на органичните материали в почвата / остатъци от трева, слама, корени, стебла и др./ като ги превръщат в леснодостъпни елементи за храна на растенията. По този начин освен шансовете за увеличаване на добивите, чувствително се повишават качеството на произведената продукция, както и срока на нейното съхранение /най-показателен е опита с откъснати ягоди при който след напръскване осезателно се забавя процеса им на гниене/.

Както при всеки един продукт така и при "Байкал ЕМ 1" е важно да се вземат под внимание особенностите за правилното му използване:
- Предварителна подготовка и обработка на почвата - пролетта 7 дни преди засяване / засаждане / на растенията и есента след прибиране на реколтата с концентрация до 1:100
- Обработка на семената - да се потопят в работен разтвор с концентрация 1:1000 за 2 часа
Пръскане на разсада и стайните растения - да се пръскат /поливат / с концентрация 1:2000
- Обработка на растенията - 2-3 л. работен разтвор с концентрация 1:1000 на 1 кв. метър в градината
- Приготвяне на компост - Всеки 20-сантиметров слой да се пръска с работен разтвор при разход на препарата 1 л. на 1 тон отпадъци. Между слоевете да се постави пръст с дебелина на слоя 1 см. Да се покрие с полиетилен.
- Обезмирисване на помещения за животни и птици и компостиране. В помещенито, където са птиците или животните /в тяхно присъствие/ се пръскат ежедневно, в течение на 3-4 дни пода и стените, после 2 пъти седмично, а след това 1 път месечно. Концетрацията на разтвора е 1:100, а разходът около 1 л. разтвор на 1 кв. м. След 10-15 дни миризмата трябва да изчезне. Заедно със събирането фекалиите и постелките се пръскат отново с разтвор от препарата и се изнасят на мястото за компостиране. Оформят се купчини, които за около 2 месеца ще станат на компост.
- Обезмирисване на септични ями и утаители. Прилага се за обекти със самостоятелна канализация / вили, къщи, крайпътни ресторанти, мотели, и др/. Изсипете в тоалетната чиния или директно в ямата или утаителя препарат „Байкал ЕМ1” от разчет 0,250 мл препарат на 2 куб. м. отпадъци. След 10-на дни миризмата ще изчезне.
- Обезмирисване на канализацията в апартамента и къщата. Когато решите да отсъствате от дома няколко дни /минимум 2 дни/ преди излизане излейте в тоалетната чиния, мивките и сифоните по 30 мл „Байкал ЕМ1”. След завръщането ви миризмата трябва да е изчезнала. Ако не се получи първия път - повторете.
- Обезмирисване на външни тоалетни. Изсипете в тоалетната /на 1 място/ 0,250 мл препарат на 2 куб. м. отпадъци. Ако отпадъците са сухи предварително ги полейте добре с топла вода. Миризмата ще изчезне след 10-на дни и не трябва да се появява цяло лято. Извършвайте обезмирисването в топло време.
- Обезмирисване и очистване на малки водоеми. Очистването от органични замърсители /водорасли и различни гнилости/ на малки водоеми /площ няколкостотин кв м и дълбочина около 1 м / се извършва с разтвор от 1 част препарат, 1 част захарен сироп / 50% захар и 50% вода/ и 100 части вода /1:1:100/. Пръскането по повърхността се извършва от разчет 1 л разтвор на 1 куб. м. вода. 10-на дни след пръскането замърсителите ще паднат на дъното. Във водата НЕ трябва да има хлор.

Поради факта, че продукта е "жив" е изключително важно да го запазим такъв максимално дълго време - дори и поднесен вече в почвата. За целта например, поливането и/или пръскането с разтвора му не бива да се прави под пряка слънчева светлина или пък в процеса на приготовлене да се използват недобре измити съдове, контейнери, пръскачи в които е имало продукти с бактерицидно действие.
Доставка и плащане

ПОРЪЧКИ И ДОСТАВКИ

Всички продукти, избрани от нашия онлайн магазин, ще бъдат доставени до удобно за Вас място в кратки срокове.

Посочените в сайта цени на продукти се отнасят само за онлайн магазина и не касаят агроаптеките ни.

СРОК НА ДОСТАВКАТА

Заявки на нашата интернет страница, направени в събота след 11.00 часа и през цялата неделя, се изпълняват в понеделник сутринта.

Избраните продукти се доставят в рамките на 7 работни дни (не се отнася за поръчки на луковици)!

За малките населени места доставките може да отнемат повече от 7 работни дни, в зависимост от графика за посещение на спедиторската фирма за определеното населено място.

ЦЕНА НА ДОСТАВКАТА

„Аграра“ ООД използва услугите на куриерските фирми „Спиди“ и "Еконт."

Цените за доставка са: 

Спиди

- До офис - до 1 кг - 6 лв, до 5 кг- 8.00 лв (цената за доставка варира в зависимост от теглото и наложения платеж)

- До адрес- 6 лв (цената за доставка варира в зависимост от теглото и наложения платеж)

Еконт:  

- До офис- 4,50 лв до 5 кг, до 10 кг - 6 лв. (цената за доставка варира в зависимост от теглото и наложения платеж)

ПРИ ПОЛУЧЕНА И ОТКАЗАНА ПОРЪЧКА  ДОСТАВКАТА Е ЗА СМЕТКА НА ПОЛУЧАТЕЛЯ В ДВЕТЕ ПОСОКИ!

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ПОРЪЧКА ДО 5 КГ И НА СТОЙНОСТ НАД 200 ЛВ.

Цена на доставката 6 лв с ДДС, до врата на клиента и наложен платеж до 50 лв. Цената е тази и ако изберете доставка до офис на ф.„Спиди“ във всяко населено място на страната и пратката е с тегло до 5 кг.

Цена на доставката 8 лв. с ДДС ако изберете доставка до офис на ф.“Спиди“ във всяко населено място на страната и пратката е с тегло

от 5 до 10 кг. Тези цени на доставка не са гарантирани от „Аграра“ ООД и са различни в случаите когато клиентът желае ф.„Спиди“ да достави пратката до посочен от него адрес или избере друга куриерска фирма.

ПОРЪЧКА НА ДОСТАВКАТА

След като направите Вашата поръчка в онлайн магазина, тя трябва да бъде потвърдена, което става на посочения в заявката e-mail и телефонен номер.

По-късно наш служител ще се свърже с Вас по телефон за конкретизиране на направената заявка. Ще уточните детайлите по изпращането и всички допълнителни въпроси, ако имате такива.

За търговци на едро предлагаме атрактивни и конкурентни цени.

За повече информация и оферта, моля, да се свържете с нас на някой от посочените телефони или по e-mail.

office@sortovisemena.bg

тел/факс:+359 52/ 747 141

тел.: 0988 931 011; 0896/37 75 53; 0890/ 18 19 18
тел: 052/ 615 976

 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

Плащането на поръчките в онлайн магазина могат да се извършат по следните начини:

1. Наложен платеж, в брой на служител на куриерската фирма.

2. Банков превод по проформа фактура, издадена от фирма „Аграра“ ООД

Банкова сметка:

BG04RZBB91551006581901

Райфайзен банк

AGRARA OOD

Ако Клиентът извършва банкови транзакции от чужбина, таксата за превод на дължимата сума е за негова сметка.

Πpи нaчин нa плaщaнe c бaнĸoв пpeвoд нa тepитopиятa нa cтpaнaтa, заявката ce изпpaщa CЛEД ĸaтo cyмaтa нa пopъчĸaтa ce пoяви в бaнĸoвaтa cмeтĸa нa „Аграра“ ООД.

Сpoĸът зa дocтaвĸa oт 5 paбoтни дни зaпoчвa дa тeчe oт дaтaтa нa пocтъпвaнeтo нa cyмaтa нa пopъчĸaтa в нaшaтa бaнĸoвa cмeтĸa.

ОТКАЗВАНЕ НА ПОРЪЧКАТА

Направена поръчка може да бъде отказана преди нейното изпращане на телефони:

0988 931 011 или 052/ 747 141или

e-mail: office@sortovisemena.bg

Изпратете ни запитване: