Семена Калдъръмче кичесто`SG

Семена Калдъръмче кичесто`SG - 1 бр

Реф№: 07721 ( 2864-1 )

1,50 лв.

Наличен

Добави в количка

Посочените в сайта цени и наличности на продукти се отнасят само за онлайн магазина и НЕ касаят агроаптеките ни!!!
Посочените цени са с включена отстъпка!

При тегло на пратката ДО 5 КГ, чиято стойност е НАД 200ЛВ - Безплатна доставка до офисите на Еконт

Описание

Калдъръмчето е обичано у нас цвете. То присъства почти във всяка градина. С него се оформят красиви пъстри килими и ландшафтни композиции.

Външен вид

Родината на кълдъръмчето е Южна Америка. То е едногодишно растение и неговото голямо предимство е, че е изключително издръжливо на засушаване. Калдъръмчето е от вида почвопокривни растения.

Стъблата и листата на растението приличат на игличките на иглолистните дървета и гъсто покриват земята. Те достигат дължина до 15-20 см. А ярките цветове – жълти, розови, червени, оранжеви, бели – образуват пъстър килим. Прекрасните му цветове ще ви радват дълго време от юни до октомври. Цъфтежът е обилен.

Освен в градината калдъръмчето може да се отглежда в саксии и сандъчета и с тях да се украсяват тераси и балкони. Шарени и свежи те носят настроение в летните дни и вечери.

Отглеждане от семена и разсад

Калдъръмчето може да се отглежда чрез засяване на семената директно в земята или чрез отглеждането на разсад. Семената за разсад се засяват през февруари –март. Почвата трябва да бъде лека, влажна и рохкава. Можете да ги покриете с найлон, който един път дневно е добре да сваляте за малко. След 1-2 седмици разсадът ще поникне. След това е нужно той да бъде пикиран.

Засаждането на разсада на постоянно място в градината се прави, когато опасността от застудявания е преминала. Преди засаждането е добре 1- 2 седмици да закалите разсада, изнасяйки го навън. Първо за по-кратко – 15 минути като постепенно увеличавате престоя до 5-6 часа. Разсадът се засява на разстояние 15-20 см един от друг.

Как да изберем правилното място за кълдъръмчето?

Изключително важно е да изберете правилно мястото за засаждане на калдъръмчето. То расте добре на открити слънчеви места и в лека полусянка. Ако го засеете на сенчест участък цветето ще цъфти много слабо. Добрата осветеност е единственото задължително условие за отглеждането на калдъръмчето.

Каква почва е подходяща за калдъръмчето?

То се чувства добре на пясъчливи почви, дори и бедни на хранителни вещества. Ако го засеете в торфени почви ще расте предимно на стъбла и листа, но няма да цъфти обилно. Мястото трябва да е добре дренирано и сухо, без застой на вода.

Грижи

Калдъръмчето е вид сукулент и е изключително издръжливо на засушаване. Затова прекомерното поливане е вредно за него. В съчетание с хладно време то може да доведе до развитие на гъбични заболявания. Иначе растението е устойчиво на болести и вредители. По-често трябва да поливате калдъръмчето само в горещите летни дни, когато почвата е изсъхнала много.

Цветето не изисква торене, но ако го подхраните с минерални торове 2-3 пъти през лятото, то ще цъфти обилно и пищно.

В заключение ще кажем, че калдъръмчето е изключително красиво и лесно за отглеждане цвете, което ще ви радва с красотата на цветовете си дълго време. Не пропускайте да украсите градината си с него.

Доставка и плащане

ПОРЪЧКИ И ДОСТАВКИ

Всички продукти, избрани от нашия онлайн магазин, ще бъдат доставени до удобно за Вас място в кратки срокове.

Посочените в сайта цени на продукти се отнасят само за онлайн магазина и не касаят агроаптеките ни.

СРОК НА ДОСТАВКАТА

Заявки на нашата интернет страница, направени в събота след 11.00 часа и през цялата неделя, се изпълняват в понеделник сутринта.

Избраните продукти се доставят в рамките на 7 работни дни (не се отнася за поръчки на луковици)!

За малките населени места доставките може да отнемат повече от 7 работни дни, в зависимост от графика за посещение на спедиторската фирма за определеното населено място.

ЦЕНА НА ДОСТАВКАТА

„Аграра“ ООД използва услугите на куриерските фирми „Спиди“ и "Еконт."

Цените за доставка са: 

Спиди

- До офис - до 1 кг - 6 лв, до 5 кг- 8.00 лв (цената за доставка варира в зависимост от теглото и наложения платеж)

- До адрес- 6 лв (цената за доставка варира в зависимост от теглото и наложения платеж)

Еконт:  

- До офис- 4,50 лв до 5 кг, до 10 кг - 6 лв. (цената за доставка варира в зависимост от теглото и наложения платеж)

ПРИ ПОЛУЧЕНА И ОТКАЗАНА ПОРЪЧКА  ДОСТАВКАТА Е ЗА СМЕТКА НА ПОЛУЧАТЕЛЯ В ДВЕТЕ ПОСОКИ!

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ПОРЪЧКА ДО 5 КГ И НА СТОЙНОСТ НАД 200 ЛВ.

Цена на доставката 6 лв с ДДС, до врата на клиента и наложен платеж до 50 лв. Цената е тази и ако изберете доставка до офис на ф.„Спиди“ във всяко населено място на страната и пратката е с тегло до 5 кг.

Цена на доставката 8 лв. с ДДС ако изберете доставка до офис на ф.“Спиди“ във всяко населено място на страната и пратката е с тегло

от 5 до 10 кг. Тези цени на доставка не са гарантирани от „Аграра“ ООД и са различни в случаите когато клиентът желае ф.„Спиди“ да достави пратката до посочен от него адрес или избере друга куриерска фирма.

ПОРЪЧКА НА ДОСТАВКАТА

След като направите Вашата поръчка в онлайн магазина, тя трябва да бъде потвърдена, което става на посочения в заявката e-mail и телефонен номер.

По-късно наш служител ще се свърже с Вас по телефон за конкретизиране на направената заявка. Ще уточните детайлите по изпращането и всички допълнителни въпроси, ако имате такива.

За търговци на едро предлагаме атрактивни и конкурентни цени.

За повече информация и оферта, моля, да се свържете с нас на някой от посочените телефони или по e-mail.

office@sortovisemena.bg

тел/факс:+359 52/ 747 141

тел.: 0988 931 011; 0896/37 75 53; 0890/ 18 19 18
тел: 052/ 615 976

 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

Плащането на поръчките в онлайн магазина могат да се извършат по следните начини:

1. Наложен платеж, в брой на служител на куриерската фирма.

2. Банков превод по проформа фактура, издадена от фирма „Аграра“ ООД

Банкова сметка:

BG04RZBB91551006581901

Райфайзен банк

AGRARA OOD

Ако Клиентът извършва банкови транзакции от чужбина, таксата за превод на дължимата сума е за негова сметка.

Πpи нaчин нa плaщaнe c бaнĸoв пpeвoд нa тepитopиятa нa cтpaнaтa, заявката ce изпpaщa CЛEД ĸaтo cyмaтa нa пopъчĸaтa ce пoяви в бaнĸoвaтa cмeтĸa нa „Аграра“ ООД.

Сpoĸът зa дocтaвĸa oт 5 paбoтни дни зaпoчвa дa тeчe oт дaтaтa нa пocтъпвaнeтo нa cyмaтa нa пopъчĸaтa в нaшaтa бaнĸoвa cмeтĸa.

ОТКАЗВАНЕ НА ПОРЪЧКАТА

Направена поръчка може да бъде отказана преди нейното изпращане на телефони:

0988 931 011 или 052/ 747 141или

e-mail: office@sortovisemena.bg

Изпратете ни запитване: