Флокс Paniculata Sherbet Blend - 1 оп (1 коренище)

Изчерпан |

Реф№: 14259 ( S-33453 )

5,80 лв.

Посочените в сайта цени и наличности на продукти се отнасят само за онлайн магазина и НЕ касаят агроаптеките ни!!!
Посочените цени са с включена отстъпка!

При тегло на пратката ДО 5 КГ, чиято стойност е НАД 200ЛВ - Безплатна доставка до офисите на Еконт. ПРИ ПОЛУЧАВАНЕ ОТ ЕКОНТОМАТ НЯМА ОПЦИЯ "ПРЕГЛЕД НА ПОРЪЧКАТА".

Описание
КОРЕНИЩАТА НЕ СА В ИНДИВИДУАЛНА ОПАКОВКА.

Непретенциозен и лесен за отглеждане, с висока студоустойчивост, пищни и ярки цветове и чудесен аромат – флоксът просто е идеален!


Стъблата на флокса достигат височина 80 см. Цветовете са съставени от по 5 венчелистчета и 5 чашелистчета, около 2 см в диаметър. Те са самоопрашващи се. Събрани са в много големи полусферични съцветия на върха на стъблата. Цветовете са розови, червени, лилави, сини, различни нюанси на бяло, в зависимост от сорта.


Преди да започнете да отглеждате флокс, добре би било да се запознаете с кореновата система на растението. Това ще ви помогне да изберете правилното място за засаждането му. 

Коренова система

Флоксът е влаголюбиво растение, но не понася застой на водата в този участък от почвата, където се намира основната част от корена му. Коренът на флокса има много малки разклонения. Тези тънки коренчета (около 2-3 мм) се забиват дълбока в земята, максимум на 20-22 см. Но основната част от корена се намира в горния почвен слой на около 3-15 см.

Изводът е ясен: ако подпочвените води на вашата градина са по-близко от 15 см до повърхността и засадите флокса там неговите корени няма да получат достатъчно кислород и той ще загине. За да не се случи това ще трябва да засеете флокса на високи легла, като така корените му ще имат достатъчно влага, но тя няма да е прекалена.


Важно: Не засаждайте флокса близо до дървета или храсти с мощна коренова система. Растенията ще си съперничат за светлина, влага и хранителни вещества и както винаги в природата, ще победи по-силният и това определено няма да е флоксът.


Почва

Тъй като флоксовете са издръжливи растения с богат запас от хранителни вещества, могат да растат и цъфтят на различни почви. Най-добре обаче ще виреят на рохкави, влажни и плодородни почви.


Слънчева светлина

Флоксът предпочита слънчеви места или такива на полусянка. Огряни от слънчева светлина цветовете му са по-пищни и гъсти. На сянка са по-рехави и с по-бледи цветове, но пък затова цъфтежът ще продължи с 5-10 дена по-дълго.


Грижи за флокса

Както вече стана ясно флоксът е цвете, което лесно се отглежда. Нужно е да го плевите, но внимателно, защото кореновата му система е близо до повърхността, да го поливате и подхранвате. И ако е необходимо – лечение от болести и вредители.


Торене

За да имате добре развити растения с едри и ярки цветове и продължително цъфтене е нужно да подхранвате флокса. Нашият съвет е да използвате безвредните   биоторове.


Поливане

Важно е да поливате редовно флокса. Почвата, върху която вирее трябва да бъде винаги влажна. Редовните поливки (при липсата на дъжд) и прекопаването на почва са задължителни.


Размножаване

Времето за размножаване на флокса е в ранна пролет, веднага след като се покажат младите стъбла. Когато туфата нарасне прекалено много, обикновено през три-четири години, тя трябва да се разделя. Внимавайте да не наранявате корените. Всяка отделна част трябва да има 2-4 върха.

Засажда се през март - май. Растенията се прихващат бързо и зацъфтяват още същата година. През цялото лято поддържайте почвата умерено влажна. Наесен отрежете прецъфтелите стъбла на 10-12 см височина, за да зазимите растенията.
Тегло 0.0500
Доставка и плащане

ПОРЪЧКИ И ДОСТАВКИ

Всички продукти, избрани от нашия онлайн магазин, ще бъдат доставени до удобно за Вас място в кратки срокове.

Посочените в сайта цени на продукти се отнасят само за онлайн магазина и не касаят агроаптеките ни.

СРОК НА ДОСТАВКАТА

Заявки на нашата интернет страница, направени в събота след 11.00 часа и през цялата неделя, се изпълняват в понеделник сутринта.

Избраните продукти се доставят в рамките на 7 работни дни (не се отнася за поръчки на луковици)!

За малките населени места доставките може да отнемат повече от 7 работни дни, в зависимост от графика за посещение на спедиторската фирма за определеното населено място.

ЦЕНА НА ДОСТАВКАТА

„Аграра“ ООД използва услугите на куриерските фирми „Спиди“ и "Еконт."

Цените за доставка са: 

Спиди

- До офис - до 1 кг - 6 лв, до 5 кг- 8.00 лв (цената за доставка варира в зависимост от теглото и наложения платеж)

- До адрес- 6 лв (цената за доставка варира в зависимост от теглото и наложения платеж)

Еконт:  

- До офис- 4,50 лв до 5 кг, до 10 кг - 6 лв. (цената за доставка варира в зависимост от теглото и наложения платеж)

ПРИ ПОЛУЧЕНА И ОТКАЗАНА ПОРЪЧКА  ДОСТАВКАТА Е ЗА СМЕТКА НА ПОЛУЧАТЕЛЯ В ДВЕТЕ ПОСОКИ!

БЕЗПЛАТНА ДОСТАВКА ПРИ ПОРЪЧКА ДО 5 КГ И НА СТОЙНОСТ НАД 200 ЛВ.

Цена на доставката 6 лв с ДДС, до врата на клиента и наложен платеж до 50 лв. Цената е тази и ако изберете доставка до офис на ф.„Спиди“ във всяко населено място на страната и пратката е с тегло до 5 кг.

Цена на доставката 8 лв. с ДДС ако изберете доставка до офис на ф.“Спиди“ във всяко населено място на страната и пратката е с тегло

от 5 до 10 кг. Тези цени на доставка не са гарантирани от „Аграра“ ООД и са различни в случаите когато клиентът желае ф.„Спиди“ да достави пратката до посочен от него адрес или избере друга куриерска фирма.

ПОРЪЧКА НА ДОСТАВКАТА

След като направите Вашата поръчка в онлайн магазина, тя трябва да бъде потвърдена, което става на посочения в заявката e-mail и телефонен номер.

По-късно наш служител ще се свърже с Вас по телефон за конкретизиране на направената заявка. Ще уточните детайлите по изпращането и всички допълнителни въпроси, ако имате такива.

За търговци на едро предлагаме атрактивни и конкурентни цени.

За повече информация и оферта, моля, да се свържете с нас на някой от посочените телефони или по e-mail.

office@sortovisemena.bg

тел/факс:+359 52/ 747 141

тел.: 0988 931 011; 0896/37 75 53; 0890/ 18 19 18
тел: 052/ 615 976

 

НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ

Плащането на поръчките в онлайн магазина могат да се извършат по следните начини:

1. Наложен платеж, в брой на служител на куриерската фирма.

2. Банков превод по проформа фактура, издадена от фирма „Аграра“ ООД

Банкова сметка:

BG04RZBB91551006581901

Райфайзен банк

AGRARA OOD

Ако Клиентът извършва банкови транзакции от чужбина, таксата за превод на дължимата сума е за негова сметка.

Πpи нaчин нa плaщaнe c бaнĸoв пpeвoд нa тepитopиятa нa cтpaнaтa, заявката ce изпpaщa CЛEД ĸaтo cyмaтa нa пopъчĸaтa ce пoяви в бaнĸoвaтa cмeтĸa нa „Аграра“ ООД.

Сpoĸът зa дocтaвĸa oт 5 paбoтни дни зaпoчвa дa тeчe oт дaтaтa нa пocтъпвaнeтo нa cyмaтa нa пopъчĸaтa в нaшaтa бaнĸoвa cмeтĸa.

ОТКАЗВАНЕ НА ПОРЪЧКАТА

Направена поръчка може да бъде отказана преди нейното изпращане на телефони:

0988 931 011 или 052/ 747 141или

e-mail: office@sortovisemena.bg

Изпратете ни запитване: