2020 ГОДИНА-ГОДИНА НА РАСТИТЕЛНОТО ЗДРАВЕ

22.01.2020
2020-01-22 09:09:00

Снимка: Pixabay.com

Уважаеми клиенти,

2020 година е обявена за година на растителното здраве. Една от отговорностите, които ние поемаме към заобикалящата ни околна среда, е:

  • съхранението на биологичните растителни видове
  • опазването на пчелите
  • поддържане на чистотата на поливната и питейна вода

В този смисъл, ние от фирма Аграра, се стремим да предлагаме нови продукти, с които се ангажираме да отговорим и на най-взискателните ни клиенти, които са обърнали поглед към биологичното производство на зеленчуци, плодове и грозде и едновременно с това помагат на заобикалящата среда да запази разнообразието и чистотата си.

Голям избор от биологични продукти

Една от целите, които сме си поставили през настоящата година, е да дадем максимално голям избор от биологични продукти и максимално добре да информираме нашите клиенти при използването им в отглеждането на собствена продукция.

На фона на климатичните промени, липсата на зима, намалените количества дъжд и други природни явления, които хората не могат да контролират, ние предлагаме една изключително богата гама от продукти, които в голяма степен помагат на растенията да преодолеят нетипичните условия на околната среда.

Това са продукти, в които има включени хуминови киселини, зеолит, микоризни и полезни почвени гъби, екстракти от водорасли, активен въглерод и други полезни вещества, със следните цели:

  • запазват почвеното плодородие
  • активизират развитието на полезната микрофлора
  • задържат водата около корените на растенията
  • повишават нивата на хумусните частици

Значението на растителното здраве

Ясните задачи, които стоят пред нас като специалисти, са да информираме нашите клиенти за значението на растителното здраве, за това което произтича от адекватната грижа и преди всичко профилактиката за всички растения.

Едновременно с опазването здравето на растенията, ние се обръщаме и с грижа към пчелите. Фирма Аграра е единствената, която предлага на пазара на биопрепарата Калиев сапун - биоалтернатива на препаратите, които се борят с вредната фауна.

В борбата срещу вредителите се използват химически препарати, голяма част от които убиват пчелите. Калиевият сапун задържа развитието на листни и щитоносни въшки, акари, белокрилки и други вредители, като причинява асфиксия на ларвните форми и част от възрастните.

От миналата година внасяме и специални цветни смеси от медоносни растения, които стопаните използват за засяване около кошерите. По този начин се увеличава разнообразието при използване на варианти за изхранване на пчелите.

В заключение можем да кажем, че отговорността на опазването на растителното здраве е изключително голяма. Това е споделена отговорност между нас и вас - нашите клиенти. Нашият принос е в това да предложим биологична алтернатива на препаратите за растителна защита и хранене на растенията.

Надяваме се с високите нива на информираност по отношение на грижата по отглеждането на растенията да възпитаме ново поколение наши клиенти, които да подхождат с грижа и мисъл за бъдещето на Природата.

Автор: инж. агроном И. Георгиева