Амарилисът Papilio – спираща дъха красота!

23.11.2021
2021-11-23 18:42:00

Трудно е да се опише красотата на този амарилис! Той буквално привлича към себе си погледа ти и просто не можеш да се откъснеш от него! Неслучайно е и любимец на клиентите ни! Това е едно от най-поръчваните цветя в сайта ни. Снимките не успяват да покажат цялата му красота!  

Ако видите цъфтежа му на живо, ще останете запленени! Гаратираме ви.

Амарилисът Papilio – спираща дъха красота!

Амарилисът Papilio цъфти с едри цветове, които имат и невероятно нежен аромат. Цветовете се появяват на доста високи, удебелени стрели. Когато цветовете са напълно отворени, венчелистчетата се огъват красиво и формата на цветето се променя. Цветът му е невероятна комбинация от бяло с множество тънки ивици в бордо. Диаметърът на цвета е около 20 см. Стеблата на амарилиса Papilio са високи от 35 до 55 см. По цялото венчелистче в центъра минава широка бяла ивица.

Може да се радвате на красивите цветове около два месеца след засаждането на луковицата.

Как да се грижите за амарилиса Papilio?

На първо място е важно да изберете правилната саксия, в която да го засадите. Тя трябва да е тясна и висока, защото цветето има дълги корени. Освен това ако саксията е прекалено широка амарилисът може да не цъфти дълго време. Когато засаждате луковицата 1/3 от нея трябва да е над почвата.

Амарилисът Papilio – спираща дъха красота!

Светлина

Papilio е светлолюбиво растение, затова е подходящо да го държите на южен, югоизточен или югозападен прозорец. Завъртайте го периодично, за да не се изкриви стъблото към светлината.

Поливане

Докато не се появи цветоносното стъбло амарилисът не се полива. След като то поникне и докато достигне височина 7-10 см поливането трябва да е слабо, защото в противен случай листата ще растат повече за сметка на цветовете.

Подхранване

АМАРИЛИСЪТ PAPILIO – СПИРАЩА ДЪХА КРАСОТА!

Първото подхранване на амарилиса е добре да се направи, когато стъблото достигне височина около 15 см. Предпочитайте фосфорно-калиеви торове. Те подпомагат цъфтежа и залагането на цветни пъпки.

Покой

Според специалистите амарилисът се нуждае от период на покой, за да цъфти целогодишно. През това време спрете поливките и наторяването.

Може обаче да отглеждате амарилисът без ясно изразен период на покой. За целта го дръжте целогодишно на слънчев прозорец и в топла стая. Поливайте го, когато почвата изсъхне. Така амарилисът ще цъфти два пъти – през есента и през пролетта.

Поръчайте своя Амарилисът Papilio сега и се насладете на красотата му. Бройките са ограничени!