Биона БР Пауър – възстановяване на растенията след градушка

08.06.2020
2020-06-08 15:57:00

Доволните клиенти на Аграра споделят:

Биона БР Пауър е органичен биостимулатор с фунгициден ефект. Съдовите заболявания, които Биона БР Пауър предотвратява, са фитофтора и еска.

Днес обаче ще ви разкажем за едно друго негово действие – възстановяване на растения след паднала градушка.

Своите прекрасни впечатления от продукта сподели наша клиентка. За съжаление реколтата й от картофи бива ударена от градушка с големина колкото бобово зърно. На снимките виждате нанесените поражения. Всички растения са били буквално налягали по земята. Всеки стопанин може да си представи болката при тази гледка!

БИОНА БР ПАУЪР – ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА РАСТЕНИЯТА СЛЕД ГРАДУШКАБИОНА БР ПАУЪР – ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА РАСТЕНИЯТА СЛЕД ГРАДУШКА

Добрата новина е, че щетите могат да бъдат възстановени! Веднага след градушката нашата клиентка напръсква картофите с Биона БР Пауър. Много бързо растенията се възстановяват и както виждате на последната снимка те са напълно изправени и в добър вид.

БИОНА БР ПАУЪР – ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА РАСТЕНИЯТА СЛЕД ГРАДУШКА

Какво още трябва да знаете за Биона БР Пауър?

Биона БР Пауър насърчава растежа и развитието на растенията. Също така се препоръчва приложението на този продукт за борба с някои съдови заболявания като фитофтора и еска. Действа срещу съдови гъбички, като парализира заболяването отвътре. Освен това не блокира съдовете, тъй като има и съдоразширяваща функция.

Препоръчва се неговата употреба в ранна пролет, цъфтеж и залагане на плодове, както и в моментите на стрес. Той има двойно системно движение, възходящо и низходящо, така че може да се използва както листно, така и коренно в зависимост от момента на цикъла на културата. Коригира дефицитите на мед, манган и цинк.

Кога се прилага?

Трябва да се използва в моментите на усилен вегетативен растеж, за да се предотврати опадването на завръза.

Друг момент на приложение е, когато искаме да увеличим листната маса в растението, защото вегетативният растеж е незадоволителен.

Също така, той е полезен срещу съдови заболявания като фитофтора и еска, така че трябва да се прилага, преди да се появят симптомите на заболяването.

По принцип е възможно да се прилага Биона БР Пауър през целия вегетативен цикъл на културата, освен по време на нарастване и узряване на плодовете.