Биона помага при прекомерна влага

16.07.2020
2020-07-16 15:44:00

Доволните клиенти на Аграра споделят:

Списъкът с доволните клиенти от биопрепаратите на Биона нараства с всеки изминал ден. Поредното доказателство, че екологичните продукти помагат идва от с. Крапец. Наш клиент отглежда там 30 дка пипер. В резултат от обилните валежи и прекомерната влага насажденията не вървяха добре. Нашите агрономи препоръчаха следната схема:

  1. Пръскане с Биона Рама и Биона Мимоза
  2. След 1 седмица поливка с Гран Фолиар 20-20-20.

На снимките виждате резултата от приложената схема. Прекрасен пипер! Здрави и добре развити растения.

 БИОНА ПОМАГА ПРИ ПРЕКОМЕРНА ВЛАГА

БИОНА ПОМАГА ПРИ ПРЕКОМЕРНА ВЛАГА

БИОНА ПОМАГА ПРИ ПРЕКОМЕРНА ВЛАГА

За следващия етап на развитие препоръчваме прилагането на Гран Фолиар 20-20-20 и Вигор Л Рапидо.

Повече за приложените продукти:

Гран Фолиар 20-20-20 + Микро

Той е висококачествен, чист и разтворим продукт. Високата концентрация и перфектният баланс между основните хранителни вещества го правят подходящ за всички видове култури, които изискват приемане на N, P, К, особено при засаждане и при узряване на плодовете. Съдържа: Азот, Фосфорен пентаоксид (P2O5), Калиев оксид (K2O), Бор (B), Мед (Cu), Желязо (Fe), Манган (Mn), Молибден (Mo), Цинк (Zn).

Биона Рама – Биофунгицид

Биона Рама съдържа от екстракти от равнец и пчелен прополис, с добавени Манган и Цинк. Тази комбинация предпазва от гъбни заболявания и стимулира фотосинтезата.

Двата елемента Манган и Цинк, са активни съставки от ензими, свързани с образуването на метаболитни съединения, които се явяват катализатори на различни съединения - ауксини, хлорофил и др. Съчетанието от равнец и прополис активира защитните сили на растенията срещу болести.

Препоръчваме използването на Биона Рама в условия на воден дефицит или излишък на вода. Препаратът има превантивен характер. Използва се за предпазване от гъбни заболявания.

Биона Мимоза – Биофунгицид

Биона Мимоза е създаден на основата на растителни екстракти от Мимоза тенуифлора и Кверкус робур, с добавени органични киселини. Разрешен е за употреба в екологичното земеделие. Продуктът има системно и контактно действие и защитава растенията от гъбни заболявания.

Действието му е насочено срещу патогените на Фузариум, Ризоктония, Склеротиния, Питиум, Алтернария. Помага и срещу болестотворните бактерии, като провокира образуването на съединения, устойчиви на гниенето.  Уплътнява клетъчните  стени на растенията. Образува филм върху самите растения, като по този начин ги прави защитени от патогените.

Препоръчваме ви употребата на Биона Мимоза през периодите на вегетативен растеж на културите, както и при наличието на подходящи условия за развитието на гъбни заболявания.

Препаратът повишава нивото на растителна защита, удебелява клетъчните стени и така предотвратява навлизането на гъбички. От друга страна, той блокира образуването на гъбичните метаболитни формирования.

Биона Мимоза е перфектният противогъбичен продукт срещу Ботритис, Ризоктония, Склеротиния, Фузариум, освен това има силно действие и срещу псевдомонас и ксантомонас.

Приложенията могат да бъдат листно или почвено, и двете апликации имат високо ниво на абсорбция и асимилация.

Вигор Л Рапидо

Вигор Л Рапидо е изцяло натурален продукт, който дава отлични резултати благодарение на високата концентрация и оптималното взаимодействие на неговите компоненти. Продуктът подпомага фотосинтезата, растежа, образуването на растителни хормони и цветен прашец. Използвайки Вигор Л Рапидо ще получите: по-високи добиви, по-голям размер на плодовете, подобряване на органолептичните характеристики на културите и по-дълъг срок на годност на продукцията.

При отслабване на растенията в резултат на стрес (фитотоксичност), измръзване, градушка или коренова асфикция, Вигор Л Рапидо ще ускори тяхното вегетативно възстановяване. Продуктът се нуждае само от 3-6 часа, за да проникне в растенията и да започне да действа.

Изключително добър продукт, поради съчетанието в себе си на Морски водорасли от вида Sargassum, Хуматни киселини и растителни протеини, фолиева киселина и витамини.