Биона възстановява зеленчукова градина след порой и градушка

14.07.2020
2020-07-14 12:43:00

Доволните клиенти на Аграра споделят:

Продължаваме да ви разказваме историите на доволните ни клиенти, които се довериха на биопрепаратите на испанската фирма Биона. Реалните факти доказват, че биоалтернативните препарати са наистина ефективни и достатъчно силни, за да защитят реколтата.

С нас се свърза Селетин Кадиров от с. Крепча, чиято зеленчукова градина беше пострадала от силен порой и градушка. На снимките виждате състоянието на насажденията след стихията.

БИОНА ВЪЗСТАНОВЯВА ЗЕЛЕНЧУКОВА ГРАДИНА СЛЕД ПОРОЙ И ГРАДУШКАБИОНА ВЪЗСТАНОВЯВА ЗЕЛЕНЧУКОВА ГРАДИНА СЛЕД ПОРОЙ И ГРАДУШКА

БИОНА ВЪЗСТАНОВЯВА ЗЕЛЕНЧУКОВА ГРАДИНА СЛЕД ПОРОЙ И ГРАДУШКАБИОНА ВЪЗСТАНОВЯВА ЗЕЛЕНЧУКОВА ГРАДИНА СЛЕД ПОРОЙ И ГРАДУШКА

Нашите агрономи препоръчаха да се приложи комбинацията от Биона Рама и Биона Мимоза. Това се случва на 25 юни. На 26 юни клиентът ни пръска с биопрепаратите.

На 13 юли нашият консултант посещава зеленчуковата градина и вижте какво е състоянието на растенията.

 БИОНА ВЪЗСТАНОВЯВА ЗЕЛЕНЧУКОВА ГРАДИНА СЛЕД ПОРОЙ И ГРАДУШКА

БИОНА ВЪЗСТАНОВЯВА ЗЕЛЕНЧУКОВА ГРАДИНА СЛЕД ПОРОЙ И ГРАДУШКА

БИОНА ВЪЗСТАНОВЯВА ЗЕЛЕНЧУКОВА ГРАДИНА СЛЕД ПОРОЙ И ГРАДУШКА

Препоръката на агрономите ни, за следващия етап от развитието на зеленчуците е да се приложи комбинацията от Биона Мимоза, Биона Екуизил и Биона Форте.

Повече за приложените биопрепарати:

Биона Рама  е направен от екстракти от равнец и пчелен прополис, с добавени Манган и Цинк. Съчетанието между  тях едновременно предпазва от гъбни заболявания и стимулира фотосинтезата.

Двата елемента Манган и Цинк, са активни съставки от ензими, свързани с образуването на метаболитни съединения, които се явяват катализатори на различни съединения - ауксини, хлорофил и др. Съчетанието от равнец и прополис активира защитните сили на растенията срещу болести.

Препоръчваме използването на Биона Рама в условия на воден дефицит или излишък на вода. Препаратът има превантивен характер. Използва се за предпазване от гъбни заболявания.

Биона Мимоза е създаден на основата на растителни екстракти от Мимоза тенуифлора и Кверкус робур, с добавени органични киселини. Разрешен е за употреба в екологичното земеделие. Продуктът има системно и контактно действие и защитава растенията от гъбни заболявания.

Действието му е насочено срещу патогените на Фузариум, Ризоктония, Склеротиния, Питиум, Алтернария. Действа и срещу болестотворните бактерии, като провокира образуването на съединения, устойчиви на гниенето. Уплътнява клетъчните  стени на растенията. Образува филм върху самите растения, като по този начин ги прави защитени от патогените.

Препоръчваме ви употребата на Биона Мимоза през периодите на вегетативен растеж на културите, както и при наличието на подходящи условия за развитието на гъбни заболявания.