Биона срещу болести и вредители по зеленчуците

01.09.2020
2020-09-01 12:03:00

Екологичните продукти на испанската фирма Биона предизвикаха интереса на биопроизводителите в България. Затова решихме да предоставим и на любителите градинари същите продукти в достъпни малки опаковки.

Предлагаме ви за борба с болестите и вредителите по зеленчуковите култури да използвате комбинацията между биофунгицида Биона Мимоза, биофунгицида Биона Лемон и стимуланта на растеж Биона БР Пауър.

Биона Мимоза - за борба с фузариум, питиум, ризоктония, алтернария. Има допълнително действие и срещу болестотворните бактерии.

Биона Лимон е много интересен продукт. Това е инсекто-акарицид. В състава му влиза и манган, който подпомага фотосинтезата на растенията.

Биона БР Пауър е биологичен стимулант на растежа, в чийто състав влизат елементи, които предпазват растенията от заболявания и стрес, стимулират цъфтежа и залагането на плодовете.

Прилагайте тази комбинация през 4 дена в случаите на нападения от листни въшки, акари и белокрилки и като предпазно пръскане срещу гъбни заболявания.

Продуктите на Биона са уникални с това, че освен че са направени от растителни суровини, в тях има добавени аминокиселини, микроелементи, стимуланти на растежа. Приложени през вегетацията, те ще предпазват растенията ви от нападения на различни вредители и освен това ще удължат плододаващия им период.

Инж.агр.И.Георгиева