Екопродукти за отглеждане на разсад

25.11.2019
2019-11-25 10:29:00

Снимка: Pixabay.com

С падането на температурите работата в градината намалява. Студените дни са прекрасно време за обмисляне и планиране. Сега е моментът да се подготвите за засяването на разсада.

Предлагаме на вашето внимание екопродукти за отглеждане на разсад. Винаги сме се стремяли да ви даваме екорешения за вашето стопанство, затова и сега няма да изневерим на себе си.

Биоразградими форми за разсад 

Саксиите са 100% натурални, изработени от торф и дървесни влакна. Те са подходящи, както за професионалисти, така и любители. Функцията на тези саксийки е, че когато решите да пресаждате разсада, не е нужно да махате саксийката. Тя се слага директно в почвата, с течение на времето се разгражда и се превръща в обогатител на почвата. Кореновата система се запазва и няма вероятност да се наруши!

Предлагаме богат избор на форми и размери, за да отговорим на нуждите ви и да изберете най-подходящите за вас:

- Кръгли 6 см – 24 бр. Цена: 5.00 лв

- Квадратни торфени саксийки Jiffy 8 см – 15 броя – Цена: 4,80 лв

- Малки саксийки - 9х28см - 2бр х 6 гнезда. Цена: 6,00 лв.

- Саксийки за разсад 8х8 см – 18 бр. Цена: 4,80 лв.

Предлагаме ви и специалният торф за разсади

Може да изберете от няколко варианта:

- Торф за разсади и млади растения Durpeta - Осигурява дружно поникване на семената за получаване на изравнен разсад. pH 5.5 - 6.5.

- Торфен субстрат за разсади на Sulinkiai Литва - Субстрат с фина структура, допълнително обогатен с микроелементи и NPK торове. Професионално подготвен и готов за употреба субстрат за сеитба на семена, разсад и резници. В производството на субстрата Suliflor Premium Propagation са използвани само чисти органични материали и натурални минерални добавки.

- Торф за млади растения на Planta - Почвата за сеитба и ватиране на зеленчукови и декоративни растения е предназначена за подготовка и отглеждане на разсад преди трайното им засаждане. Специалната формула на субстрата го прави подходящ за растеж на растенията в ранните етапи на развитие, като гарантира равномерно поникване и развитие на разсад. Препоръчва се за производство на домати, краставици, черен пипер, брасика, маруля, целина и друг разсад, както и цветя. Средата се препоръчва и за отглеждане на билки.

И не на последно място по важност ви предлагаме и   нашият топ продукт Био Хийл. Той е богат на хуминови киселини, Trichoderma harzianum и 5% екстракти от морски водорасли. Trichoderma harzianum унищожава патогенните гъбички в почвата като фитий, фитофтора, Rhizoctonia, Fusarium, които са причина за гниенето. Също така намалява развитието на токсични съединения, които пречат на растежа. Био Хийл подобрява кълняемостта на семената и растежа на разсада, стимулира растежа и развитието на кореновата система.

Освен това при нас ще намерите изключително богато разнообразие от семена за зеленчуци, билки и подправки с доказано качество, за да отгледате вкусна и екологична продукция.