Комбинация от биопрепарати, която доказано действа!

23.07.2021
2021-07-23 20:58:00

Изключително сме щастливи, когато нашите клиенти са доволни и се радваме на прекрасната им продукция. Знаем колко грижи и труд им коства тя и сме удовлетворени, че навременните ни съвети са я спасили от болести или вредители.

Споделеняме опита на нашите доволни клиенти, за да помогнем и на други, сблъсквали се с техните проблеми.

На снимките виждате прекрасната реколта на наша клиентка, която е любител градинар и отглежда зеленчуци в оранжерия.

Сортовете домати, които е закупила от нас и е отгледала са: Пинк Рок и Бийф Мастер.

Биопрепаратите, които е приложила след наша консултация са: Био Хийл, Biona Equisil, Mimoza, Power, Set, Lemon. Те са ефективни и напълно безвредни!

Резултатът е видим! Виждайки на практика действието им към нашите биопрепарати са проявили интерес и големи производители. 

КОМБИНАЦИЯ ОТ БИОПРЕПАРАТИ, КОЯТО ДОКАЗАНО ДЕЙСТВА!

Повече за действието на самите биопрепрати:

Био хийл е уникален продукт, не само защото е богат на хуминови киселини, но и поради наличието на Trichoderma harzianum и 5% екстракти от морски водорасли. Trichoderma harzianum унищожава патогенните гъбички в почвата като питиум, фитофтора, Rhizoctonia, Fusarium, които са причина за гниенето. Също така намалява развитието на токсични съединения, които пречат на растежа.

Съчетанието от всички тези полезни вещества в продукта гарантира, редица предимства като:

  • елиминиране на патогенни гъби от почвата;
  • повишаване устойчивостта на растенията при внезапни и температурни промени, стрес и заболявания;
  • стимулира растежа;
  • подпомага натрупването на полезни микроорганизми около корените;
  • намалява засоленоста на почвата;
  • подобрява кълняемостта на семената и растежа на разсада;
  • подпомага развитието на кореновата система;
  • повишава обема на катионния обмен и абсорбцията на хранителните елементи.

Биона Екуизил - е продукт предназначен за защита от гъбични фитопатогенни агенти. Създаден е на основата на растителен екстракт от Полски хвощ (Equisetum arvense). Разрешен е за употреба в биоземеделието. Той е превантивен и лечебен продукт срещу гъбична инфекция от Oomycetes – оомицетни гъби и други. Действа върху болести като мана, брашнеста мана, сиви петна, гниене. Предпазва растенията като увеличава удебеляването на клетъчните стени и този факт дава по-голяма устойчивост на културата срещу атаката на гъбичния патоген. Като лечебен продукт, Екуизил действа като изсушаващ продукт поради високото съдържание на силициева киселина. Предотватява спорообразуването и растежа на мицела.

Биона Мимоза е създаден на основата на растителни екстракти от Мимоза тенуифлора и Кверкус робур, с добавени киселини, органични киселини и карбоксили. Разрешен е за употреба в екологичното земеделие. Продуктът има системно и контактно действие и защитава растенията от гъбни заболявания. Действието му е насочено срещу патогените на Фузариум, Ризоктония, Склеротиния, Питиум, Алтернария. Действа и срещу болестотворните бактерии, като провокира образуването на съединения, устойчиви на гниенето.  Уплътнява клетъчните  стени на растенията. Образува филм върху самите растения, като по този начин ги прави защитени от патогените. Препоръчваме ви употребата на Биона Мимоза през периодите на вегетативен растеж на културите, при наличието на подходящи условия за развитието на гъбни заболявания.

Биона БР Пауър - е органичен биостимулатор, който насърчава растежа и покълването на растенията. Действа срещу съдови гъбички, като парализира заболяването отвътре. Освен това не блокира съдовете, тъй като има и съдоразширяваща функция. Препоръчва се неговата употреба в ранна пролет, цъфтеж и залагане на плодове, както и в моментите на стрес. Той има двойно системно движение, възходящо и низходящо, така че може да се използва както листно, така и коренно в зависимост от момента на цикъла на културата. Коригира дефицитите на мед, манган и цинк. Този продукт е приложим за всички видове култури по време на целия процес на отглеждане. Препоръчва се по-малка употреба в периода на зреене.

КОМБИНАЦИЯ ОТ БИОПРЕПАРАТИ, КОЯТО ДОКАЗАНО ДЕЙСТВА!

Биона Сет - Поради специфичното си съдържание Биона Сет индуцира залагането на качествени цветни бутони, подобрява цъфтежа като стимулира образуването на полена и цъфтежния  процес, предотвратява оронването на завръза. По този начин продуктът обуславя  развитието на повече плодове. Биона Сет се прилага два пъти: веднъж  предцъфтежно и втори път след опадване до около 80% от цветовете. Приложението е листно, по този начин продуктът се възприема по-бързо и много по-ефективно от растенията, върху които е приложен.

Биона Лимон е създаден на базата на етерични масла от кората на цитруси. Този продукт е предназначен за борба срещу акари и листни въшки. Биона Лимон е със системно и контактно действие. Оптималното съдържание на Манган в Биона Лимон преодолява мангановия дефицит в растенията, като по този начин се стимулират процесите на фотосинтезата, увеличава се производството на зелените пигментни вещества, влизащи в състава на хлорофила и способстващи за улавянето на светлинната енергия и влиза в състава на редица ензими.

Биопрепаратите са безвредни, а навременното им прилагане осигурява защита на растенията от болести и вредители. Те могат да се прилагат и са ефективни и когато болестта вече е факт.