Лепливите хромотропни капани - безценен помощник в борбата с вредителите

06.06.2019
2019-06-06 00:00:00

Хромотропните лепливи капани на Adama са напълно екологични и безвредни и са алтернатива на препаратите за растителна защита. Това ги прави предпочитани в биоземеделието, както и от хората, желаещи да отгледат органична продукция.

Хромотропните капани са цветни панели, покрити с лепило, които не съдържат токсични вещества и не замърсяват природата. Те улавят конкретен вид насекоми, в зависимост от цвета на капана. Могат да се използват както в оранжерии, така и на открити полета или в зеленчуковата градина, защото са устойчиви на влага, лоши атмосферни условия и не изсъхват с времето.

Капаните са готови за употреба, практични, безопасни и могат да бъдат адаптирани към различни нужди: да бъдат окачени или закрепени към пръти или стълбове.

Предимствата на лепливите цветни капани са много:

  • Те са без миризма
  • Нетоксични са
  • Устойчиви са на влага и не изсъхват бързо, дълготрайни са
  • Позволяват 100% естествена и биологична борба срещу насекомите
  • Дават представа кога „нападението“ се усилва и биха могли в този период да включат допълнителни средства за защита.

Могат да се използват при меки и костилкови плодове, салати и листни зеленчуци, зеленчуци, ягоди, маслини, кореноплодни, цветя и декоративни растения.

Видове лепливи капани Adama:

Син срещу трипси. Лепилен капан за улавяне на трипс. Използвайте преди цъфтенето.

Жълт  срещу белокрилка. Адхезивен капан за улавяне на насекоми като: белокрилка, листни въшки, мушици. Предпазва растенията в градината, в оранжерии, в саксии.

Черен  срещу доматен молец. Лепилен капан за улавяне на насекоми и по-специално черен молец в оранжерии, на открито и в зеленчуковата градина.

Зелен  срещу маслинени мухи. Лепило за улавяне на маслинената муха.

Ако сте решили да намалите количеството или изобщо да премахнете препаратите от Вашата градина и искате да отглеждате екологична продукция – лепливите капани са правилният избор.