Оформете сини и лилави акценти в градината!

24.11.2021
2021-11-24 22:15:00

Снимки: Pixabay.com

Продължаваме нашата поредица с предложения за оформяне на Вашата градина. Сега е най-подходящото време за засяване на есенните луковици, които да ви радват с красотата си през пролетта.

Ако искате да оформите кът от Вашата градина, който да заблести в синьо-лилав цвят, разгледайте следващите предложения, подготвени от нашите агрономи. Те са подбрали така цветята, взависимост от сезона на цъфтене, че ще имате наситен синьо-лилав акцент в градината няколко месеца подред.

Започваме с едроцветния минзухар Remembrance – няма нищо по-красиво от полянка или голяма саксия или част от градината обсипана с минзухари. А този сорт, който цъфти в лилаво ще ви остави без думи. Той е като направен от лилава коприна. Наистина прилича на изкуствено цвете. Достига височина до 10- 15 см.

Артистичното лале Parrot Negrita – то е с много оригинална форма на чашката. Разрошена и много ефектна. Наситеният му виолетов цвят е изключително изискан. Височина на растението: 45 см. Вирее добре на слънчеви места.

Лале Lilac Perfection - То е съвършено! Нежният лилав цвят носи усещане за романтичност и елегантност. Чашката му е кичеста и плътна, прилича на божур. Подходящо е за букети. Височина: 40-45 см. Вирее добре на слънчево място и лека сянка.

Тъмнолилаво, почти черно лалето Frozen Night ще ви очарова. То променя цвета си взависимост от това как пада светлината. Изключително оригинален сорт. Цъфти през май. Лалето Frozen Night е от типа Parrot и чашката му е пищна и разрошена. Диаметърът на цвета може да достигне до 15 см. Достига височина 50-55 см. Цъфти в продължение на 2-3 седмици.

ОФОРМЕТЕ СИНИ И ЛИЛАВИ АКЦЕНТИ В ГРАДИНАТА!

Нежната синя фрезия е елеганна и изискана и ще внесе очарование в градината ви. Вирее добре на полусенчести места и лека, пропусклива почва. Цветето не понася солена и кисела почва.

Ирис hollandica purple sensation – Истинска сензация е този синьо-лилав ирис! Достига височина 15-30 см. Цъфти през април. Предпочита слънчево място и добре дренирана почва.

Ирис Purple Gem – друг сорт, който също цъфти в лилаво. Ирисът Purple Gem е от типа джудже и достига височина около 15 см. Цъфти в нежен лилав цвят, а краищата му украсени с петна в цвят бордо и бели центрове. Ефектни и запомнящи се. Чудесен е и за отглеждане в саксии и контейнери.

Ирис J.S. Dijt – също е от типа джудже. Достига височина 10-20 см. Цъфти в прекрасен лилав цвят с жълти петна в центъра на венчелистчетата. Чудесна комбинация! Има линейни, зелени листа. Чудесен е за оформяне на бордюри. Подходящ е за засаждане в саксии и контейнери.

ОФОРМЕТЕ СИНИ И ЛИЛАВИ АКЦЕНТИ В ГРАДИНАТА!

Декоративен лук Mercurius – това цвете определено ще привлече погледите върху себе си. Издига се на височина около 80 см. Цъфти с плътни, полусферични съцветия с богати лилаво-розови цветчета. Ще ви зарадва с красотата си през юни-юли.

Декоративен лук Azureum - Красивият лазурно син цвят на декоративния лук Azureum ще привлече веднага вниманието ви. Подходящ е за оформяне на граници и за комбинация с други цветя. Може да бъде част от красиви букети и флорални композиции. Височина: 50-60 см.

Хионодокса Blue Giant – Друго синьо бижу, с което да украсите градината си! Цветето цъфти рано напролет. Неговите цветчета са сини с бял център и по форма приличат на звезда. Ще внесе цвят и настроение в градината ви.

Синьо анемоне Lord Lieutenantt - Невероятно красив сорт анемоне! Lord Lieutenantt привлича вниманието със своя прекрасен син цвят. Цветовете му са украсени с тъмен център, което прави ефекта още по-поразяващ. Цъфти с полудвойни многолистни цветове, които имат бухнал и разрошен вид. Достига височина 15-30 см.

ОФОРМЕТЕ СИНИ И ЛИЛАВИ АКЦЕНТИ В ГРАДИНАТА!

Анемоне Blue Shades – още едно нежно синьо цвете, което да засеете в градината си. То е ниско, разпръснато многогодишно растение. Има зелени назъбени листа. Сините цветчета, приличащи на маргаритки, са с диаметър 4-5 см. Състоят се от 9-14 тесни венчелистчета. Цъфти в началото на пролетта.

Надяваме се, тази красива компилация да ви хареса и да засеете някои от предложенията ни в градината си. Оформете различни акценти в синьо-лилав цвят и те определено ще привлекат вниманието върху себе си.

Поръчайте сега Вашите луковици и ги засейте, а напролет градината ви ще разцъфти със синьо-лилави акценти. Още по-впечатляваща ще бъде ако оформите един до друг сини и бели участъци.