Основно планиране на цветните лехи

13.11.2018
2018-11-13 00:00:00

Днес ще разнообразим отговорностите си към нашите клиенти, като представим някои основни практики в оформянето на цветните лехи.

Определете мястото за засаждане, почистете от растителни остатъци и камъни, прекопайте. Оформянето на лехите може да стане като се очертаят с дървено колче фигури по ваш избор. Засаждането на всеки вид луковици става на дълбочина кратна на големината на луковиците от два до четири пъти.

Разстоянието между тях трябва да е според големината на вида и сорта, и желания ефект. Тъй като цъфтежът на луковичните растения за есенно засаждане започва след няколко месеца, добре е, за да не липсва цвят в лехите да засадите такива видове, които не измръзват през зимата. Това са градинските теменужки, калуната, декоративното зеле и други. Теменужките ще цъфтят през цялата зима, дори покрити със сняг те не измръзват. Между тях сложете зюмбюли, ранноцъфтящи ниски лалета, минзухари, мускари, анемоне. Подреждането на видовете в лехите и фигурите трябва да бъде освен по срокове на цъфтеж, но и по височина. Така по този начин визуално градината ще изглежда подредена и хармонична.

Ако засаждате цветята до ограда, която е плътна, покрай нея сложете най-високите лалета и нарциси, пред тях тези със средна височина, а най-отпред най-ниските. Също така можете да направите и цветови съчетания и ансамбли. Комбинирайте смело и имайте предвид, че каквито и съчетания да направите, всичко ще ви радва.

Друго важно мероприятие при засаждането на луковиците е тяхното наторяване. Ще кажете: Защо, нали са добре запасени с хранителни вещества? Подхранването на луковиците гарантира тяхното добро вкореняване, презимуване и и най-вече гарантира израстването на здрави и едри растения, с наситено интензивни цветове.

Фирма "Аграра" ООД предлага два вида тор за луковични растения на полската фирма Planta: Гранулиран тор Planta в удобна опаковка от 1 кг. Това количество е достатъчно за наторяването на 12 кв м.

Друг тор, който предлагаме на вашето внимание, е кристален водоразтворим тор Floreo, отново на полската фирма Planta. С него можете да поливате растенията на пролет, когато вече се показват над повърхността, до техния пълен цъфтеж. В опаковката има мерителна лъжичка, която е удобна за правилното измерване на необходимото за поливане количество тор. Кристалния тор Floreo е достатъчен за 250 л вода.

Уважаеми клиенти, не забравяйте, че цветята носят енергия и радост, не само за очите. Те са нашето вдъхновение и стимул за създаване на красота и настроение!