Подготовка на оранжериите за следващия сезон

27.11.2020
2020-11-27 18:14:00

Снимки: pixabay.com

След почистване на оранжериите от растителни остатъци, е добре да се отдели известно време за подготовката й за следващия вегетационен период. Препоръката на агрономите от Аграра ООД е да използвате органо-минералния А-З Ферт 6-12+2Мг. Този тор комбинира високо съдържание на макро- и микронутриенти, органична материя и биологичен органичен въглерод.

Съдържанието на Триходерма харзианум индуцира възстановяването на полезната микрофлора, предпазва от пролиферацията на почвени патогени. Високият процент на органичен въглерод прави възможно подобряването на органо- минерални агрегати, които подобряват физическите характеристики на почвата - пропускливост, структура, мекота, капацитет на пропускливост на вода.

Приложението на А-З Ферт 6-12+2Мг стимулира развитието на корените на растенията, което е особено важно за бързото адаптиране на разсадите.

Когато оформите лехите и засадите разсадите, независимо на какви култури, препоръчваме да направите поливки с Руут гард първо в момента на разсаждането и поне два пъти през около 20 дена.

Така ще гарантирате бързото преодоляване на стреса от разсаждането, формирането на кореновата система и елиминиране на патогените в почвата.