Приложението на Био Хийл в черешова градина

14.07.2020
2020-07-14 13:47:00

Доволните клиенти на Аграра споделят:

Проблемът, с който се обърнаха към нас от фирма „Д.М.К.“ ООД в гр. Шумен бе блокирани хранителни вещества в почвата. Черешовата им градина страдаше от това.

Нашите агрономи препоръчаха приложението на Алга микс и Био хийл, разчитайки най-вече на действието на гъбата Trichoderma harzianum, която да помогне и да освободи хранителните вещества. И ето резултата. Снимките са от тестовото поле, третирано с нашите препарати:

 ПРИЛОЖЕНИЕТО НА БИО ХИЙЛ В ЧЕРЕШОВА ГРАДИНА

ПРИЛОЖЕНИЕТО НА БИО ХИЙЛ В ЧЕРЕШОВА ГРАДИНА

ПРИЛОЖЕНИЕТО НА БИО ХИЙЛ В ЧЕРЕШОВА ГРАДИНА

Защо точно Trichoderma harzianum?

Tя унищожава патогенните гъбички в почвата като питиум, фитофтора, Rhizoctonia, Fusarium, които са причина за гниенето. Също така намалява развитието на токсични съединения, които пречат на растежа.

Какво е действието на приложените биопрепарати?

Био Хийл е един уникален продукт. Комбинацията на полезната гъба с морските водорасли и хуминовите киселини е изключително полезна за растенията. Съчетанието от всички тези полезни вещества в продукта гарантира, редица предимства като:

  • елиминиране на патогенни гъби от почвата;
  • повишаване устойчивостта на растенията при внезапни и температурни промени, стрес и заболявания;
  • стимулира растежа;
  • подпомага натрупването на полезни микроорганизми около корените;
  • намалява засолеността на почвата;
  • подобрява кълняемостта на семената и растежа на разсада;
  • подпомага развитието на кореновата система;
  • повишава обема на катионния обмен и абсорбцията на хранителните елементи.

Алга Микс - е органичен продукт и съдържа 100% морски водорасли (Sargassum, Aschophyllum Nodosum и Laminaria). Обогатен е допълнително с естествени фитохормони (растителни), ензими, протеини, витамини, аминокиселини и полизахариди. Продуктът основно се използва като регулатор на растежа за насажденията.

Благодарение на обогатената си формула, стимулира развитието на растенията, прави ги по-здрави и по-устойчиви. Използването му увеличава добивите, удължава периода на растеж, узряването и съхранението на плодовете, подобрява кълняемостта на семената, подпомага развитието на корена, повишава устойчивостта на растенията към стрес, намалява значително разграждането на хлорофила като подобрява клетъчния метаболизъм.