Професионални семена за пипер – качествена и богата реколта

15.09.2021
2021-09-15 19:22:00

Снимки: Pixabay.com

Много наши клиенти са производители на пипер и се интересуват от специалните ни професионални семена. Какво е тяхното предимство и защо са предпочитани от търговците?

На първо място, сортовете са издръжливи на най-характерните за пипера болести. Това от своя страна спестява разходи на производителите за пръскане с препарати, но също така по-малкото пръскане, води и до по-чиста продукция, което пък е добре за потребителите.

Освен това ако отглеждате подбраните професионални сортове вие ще получите високодобивна реколта. Те са и устойчиви на транспортиране и дълготрайно съхранение. Качества от изключителон значение за производителите. Не на последно място е и добрият търговски вид – изравнени, прави пипери, които привличат погледа на клиентите. 

Висококачествени семена на професионални производители

Беладона F1

Плодовете са еднородни по форма и размер с хубав бяло-жълт цвят. Средна маса на плода - 160-200 г. Много гладка, твърда месеста част. Висок, ранен добивен потенциал.

Бихар F1

Хибриден пипер тип камба, с висок добивен потенциал. Растенията са добре облистени, с добре развита коренова система и силно стъбло. Плодовете са със средна маса 170 -250 г. Цветът на плодовете е интензивно червен както отвън, така и отвътре. Хибридът е подходящ както за прясна консумация, така и за консервната промишленост.

Блоки турбин F1

Това е хибрид сладък пипер, от селекцията на "Bejo Zaden", подходящ за отглеждане на открито и в оранжерии. При оптимална температура 20 - 30°С, кълняемостта на семената е 8 - 10 дни.

Хибридът е високодобивен. Чушките са едри, 2 - 3 камерни, с дебел перикарп и добра транспортабилност. Плодовете са със светлозелен цвят, който преминава в жълт при настъпване на биологичната зрелост.

ПРОФЕСИОНАЛНИ СЕМЕНА ЗА ПИПЕР – КАЧЕСТВЕНА И БОГАТА РЕКОЛТА

Гогомакс F1

Нов хибрид сладък пипер тип камба. Вегетационен период 90-95 дни. Растенията са енергични, компактни, с къси междувъзлия и силни листа, които добре предпазват плодовете от слънцето.

Средна маса 170-190 г. Цветът на плодовете преминава от интензивно зелен до тъмночервен при узряване. Хибридът притежава добра адаптивна способност при високи температури. Предназначен за прясна консумация и консервната промишленост.

Джипси F1

Уникален хибрид поради своята ранозрелост, вид и вкус. Подходящ за отглеждане както в оранжерии, така и на открито. Растенията са средно големи, енергични с непрекъснато плододаване. Много продуктивен хибрид с отлично оформяне на завръзите.

Хибридът е готов за прибиране във фаза светлозелен цвят приблизително след 60-65 дни, а във фаза червен цвят след 80-85 дни от датата на разсаждане. Препоръчва се за прясна консумация и за консервната промишленост. По-малко чувствителен към слънчев пригор. 

Кабала F1

Syngenta представя хибрид тип Камба за отглеждане на открито или под полиетилен за ранния пазар. Използва се за прясна консумация, за домашно консервиране, както и за промишлена преработка. Хибридът е предназначен за производство както на открито, така и в оранжерии, за реализация на пресния пазар, консервиране и преработка.

Растението е с висок добивен потенциал. Има средно мощен хабитус с добре развито стъбло и корен, средно дълги междувъзлия. Има много добро листно покритие на плодовете. Плодовете са с високо качество и висок добив. Едри са – 220-240 г и запазват високото си качество до края на сезона.

ПРОФЕСИОНАЛНИ СЕМЕНА ЗА ПИПЕР – КАЧЕСТВЕНА И БОГАТА РЕКОЛТА

Елзем F1

Хибрид устойчив на бронзовост. Тип - капия. Листната маса много добре покрива и предпазва плодовете от слънчев пригор. Плодовете, които са тъмночервени на цвят, на 2 или 3 камери и са с дължина 15-17 cм.

Подходящ за бране на зелено. Хибридът проявява толерантност при много високи температури, като постоянно плододава през целия производствен цикъл. Период на вегетация - 112 дни.

Каприма F1

Нов едроплоден хибрид, тип капия. Предназначен както за полско, така и за оранжерийно производство. Растението е компактно с добро облистване, плодовете са дву- и трикамерни с дължина 16-17 см. Средна маса на плода 140-150 г. Цветът преминава от зелен към червен.

Характерно за хибрида е високият процент сухо вещество и толерантността му към неблагоприятни и стресови условия. Предназначението му е както за свежия пазар, така и за консервната промишленост.

Капро F1

Нов, подобрен средноранен хибрид на Seminis, тип капия предназначен за интензивно производство. Подходящ е за отглеждане в стоманено-стъклени и полиетиленови оранжерии. Средната маса на плодовете е 100 - 120 г. Плодовете са издължени, двукамерни. Високодобивен - гарантирани 7 т/дка при поливни условия. Устойчив на Бронзовост, което е предимство по време на лятното производство.

Каптур F1

Едроплоден хибриден пипер, тип капия, подходящ за полско и оранжерийно производство. Плодовете са 2-3 камерни със средна маса 120 - 140 г. Типично за хибрида е високото съдържание на сухо вещество и наситеността на цвета.

Каптур F1 е по-ранен и изключително устойчив на стресови условия и ниски температури. Благодарение на твърдостта си, плодовете могат да се съхраняват продължително време. Хибридът е подходящ, както за прясна консумация, така и за консервиране. Среден добив 7-8 т/дка. Устойчив на TMV.

Карпекс F1

Това е ранен пипер тип капия, подходящ за полско и оранжерийно производство. Сортът е селекциониран специално за региона на Балканският полуостров. Толерантен е на стресови и неблагоприятни условия. Образува еднородни плодове с високо качество.

Средната маса на плодовете е 120 г. Изключително високодобивен при интензивно отглеждане. Има високо съдържание на сухо вещество и захар, което допринася за отличният му вкус.

Цветът на плодовете е зелен, а след узряване преминава в наситено червен. Към края на вегетацията плодовете не се изкривяват. Сеитбена норма 4500 - 5500 раст/дка. Среден добив 7 - 8 т/дка.

ПРОФЕСИОНАЛНИ СЕМЕНА ЗА ПИПЕР – КАЧЕСТВЕНА И БОГАТА РЕКОЛТА

Карпия F1

Това е първата хибридна капия на компанията Seminis. Този хибрид все още е лидер сред производителите на пипер. Сортът е средноранен, подходящ за полско и оранжерийно производство.

Растенията са енергични, достигат височина 75 - 80 см, добре облистени, което осигурява отлично покритие на плодовете. Те са продълговати, леко сплескани, двукамерни. Цветът е нормално зелен, като след узряване преминава в червен.

Средната дължина е 14 - 16 см. Плодовете са месести с дебелина на перикарпа 6 - 7мм. Средната маса е 100 - 120 г. Вегетационният период е 75 - 85 дни.

Сортът е подходящ за  прясна консумация и за преработка. Добивът е висок в порядъка на 7 - 8 т/дка. Сортът има отлична продължителна трайност на съхранение и транспортиране. Сеитбена норма 4500 - 5500 раст/дка.

Куртовска капия 1619

Стандартен сорт пипер тип Куртовска капия 1619. Растенията достигат височина 65 - 70см. Плодовете са конични, двустенни, плоски, дву- и трикамерни. В технологична зрялост са зелени на цвят, а в ботаническа са тъмночервени.

Плодовете достигат дължина 16–18 см, диаметър 4 - 5см. и висок процент сухо вещество. Сортът е подходящ както за преработвателната промишленост (за пюрета, пържене, печене и консервиране), така и за прясна консумация.

Пирует F1

Отличава се с много бързо плододаване и първоначален добив с много високо качество. Плодовете са с правилна конична форма, отлично зелено оцветяване в началото и оранжево при узряване. Растението е лесно за отглеждане при различни условия, като може да се отглежда до късна есен.

Арлекин F1

Пиперът Арлекин е подходящ за отглеждане в оранжерии и на открито. Той има дебели, но много крехки стени. Арлекин е тип "Сиврия". Пиперките имат светлозелен цвят. Подходящ е за прясна консумация. Издръжлив на болести и траснпортиране. 

Корнелия F1

Новата капия на Синджента за оранжерийно производство е с много добро представяне при високи температури. Мощно растение с добра толерантност към вируса на бронзовостта.

Плодовете на Корнелия са тъмно червени, подходящи както за прясна консумация, така и за печене. Добивът е стабилен и постоянен през цялата вегетация.

Производителите на пипер могат да разчитат на нашите агрономи за съвет при болести и трудности с отглеждането на реколтата. Освен това ние предлагаме и професионални торове, както и биопрепарати за превантивна грижа и за лечение при установяване на болести или вредители.

При нас ще намерите всичко необходимо, за богата и вкусна реколта!