Семената на КИТАНО - нови технологии за чудесен резултат

28.11.2019
2019-11-28 08:18:00

 

Висококачествените семена са предпоставка за добра реколта и следователно са в основата на новото по-високо качество на живот на хората. Предлагането на пазара на екологичночисти и вкусни зеленчуци и изборът на здравословна храна са важна част от качествения живот.

Фирма Аграра ООД е изключителен представител на японската фирма Китано за семена. Предлагаме на вашето внимание няколко нови за българския пазар сортове домати, които ще ви впечатлят със своите показатели - вид, вкус, издръжливост, устойчивост на заболявания.

Домат Зерси F1- фаворитът в тазгодишната ни класация за най-вкусен домат. Сортът е хибриден, индентерминантен. Формира мощни растения.

Плодовете са по 5-6 на китка, изравнени по големина, плътни, изключително вкусни и сладки. Сортът е с тънка кожица, без зелен пръстен и без вдървесиняване под дръжката. Плодовете му са с наситено розов цвят. Достигат тегло 320-350 грама. Непуклив.

Растенията понасят много добре стресови състояния причинени от високи температури или късен студ. Домат Зерси F1 е предназначен за отглеждане в оранжерии и на открита леха. Устойчив е на фузариум, вертицилиум, ТМВ, нематода, листа плесен.

Следващия нов сорт, който предлагаме е домат Такадо F1. Това е розов сорт, хибриден, индетерминантен, с мощен хабитус.

Домат Такадо F1 е ранозрял. Плодовете са много едри с тегло до 350 гр. Не се разпукват при неблагоприятни условия. Сортът се отличава с прекрасни вкусови качества - плодът е плътен, сладък, с тънка ципа, без зелен пръстен. Растенията формират по 5- 6 плода на китка.

Сортът има отличен търговски вид. След откъсване запазва дълго време вкусовите си качества. Подходящ е за първа и втора реколта. Отглежда се на открито и в оранжерии. Домат Такадо F1 е устойчив на редица заболявания: фузариум, вертицилиум, листи петна, ТМВ, нематода.

Домат KS 307 F1 - е индетерминантен, ранен, високодобивен и хибриден сорт. Плодовете са розови. Средното им тегло е 270 гр. Формата на плодовете е плоско-кръгла.

Растенията са компактни, с къси междувъзлия. Домат KS 307 F1 има чудесни вкусови качества. Зърнест при разчупване. Сортът е устойчив при стресови условия. Подходящ е за отглеждане както в оранжерии за първа и втора реколта , така и на открито. Устойчив е на заболявания.

Автор: инж. агроном И. Георгиева