Специални торове за домати

07.12.2021
2021-12-07 16:00:00

Снимки: Pixabay.com

Доматите са най-често отглеждания зеленчук у нас. Сочен, вкусен и ароматен. Подходящ както за прясна консумация, така и за консервиране.

Все качества, които му отреждат почетното място в градината. Разнообразието от сортове с различен вкус и външен вид прави популярността му още по-голяма.

Но въпреки желанието много градинари не успяват да отгледат добра реколта. Макар и не много капризен, доматът все пак има специфични изисквания към грижите, които полагаме за него.

Един от важните моменти, за да се радваме на богата и вкусна реколта, е подхранването. Предлагаме ви няколко тора, специално създадени за да удовлетворяват нуждите на този зеленчук през различните периоди на развитието му.

Течен тор за домати с леонардит и сапропел

Това е невероятен продукт на фирмата Секлос. Той съдържа леонардит и сапропел. Биостимулантът за домати влияе директно върху растенията!

СПЕЦИАЛНИ ТОРОВЕ ЗА ДОМАТИ

Предназначение

Биологично активен екстракт от сапропел (органично вещество) за обработка на семенен (посадъчен) материал, за силен и здравословен растеж на растенията.

Употреба

Разклатете преди употреба. Накиснете луковици, издънки, грудки - 10 ml / 1 л вода / 1-3 часа, за подобряване на почвата (парникова почва) и напояване на растенията по време на активната им вегетация - 50 ml / 10 л вода / 2-3 кв.м.

Биостимулант за домати

Друг уникален продукт на същата фирма. Биостимулант за домати за грижа за почвата и микробиологична стимулация! Екстракт от биологично активна органична материя от вермикомпост за стимулиране на растежа на домати.

Основна употреба

Можете да я осъществите между февруари - август.

Средното количество

На опаковката е 0,5 l ~ 100 l работен разтвор.

Внимание! Хуминовите вещества са силно биологично активни. Не трябва да се надвишават препоръчаните дози.

Тор за домати и пипер

Това е отново специална разработка, съобразена с нуждите на тези два зеленчука. Предложението идва от полската фирма Планта, дългогодишен наш партньор с доказан професионализъм. Торът може да се прилага за подхранване за всички сортове домати и пипер.

Оптималното съчетание на макро- и микроелементи гарантират постигането на високи добиви, както и подобряването на вкусовите качества на зеленчуците. Опаковката е достатъчна за 50 кв.м.

СПЕЦИАЛНИ ТОРОВЕ ЗА ДОМАТИ

Водоразтворим тор за домати и пипер

Това е друг вариант за подхранване. Торът се разтваря във вода. Опаковката е достатъчна за 250 л разтвор. Богатството на елементи гарантира чудесно развитие на растенията и ще се радвате на добър вкус и богата реколта.

Други биопродукти, макар и създадени не специално за домати, също дават много добри резултати при прилагането върху този зеленчук.

Универсален биохумус

Това е органичен тор за почвата. Той е много ефективен при отглеждането на домашни и градински декоративни растения и зеленчуци. 100% естествен източник на енергия за растенията.

Универсалният биохумус е ефективен във всички субстрати и типове почви, стимулира биологичния им живот.

Био хийл

Уникален продукт, който доказа своето положително действие и е все по-търсен от клиентите ни. Той държи челните места по брой поръчки в сайта ни от доста време. Био хийл е богат на хуминови киселини, Trichoderma harzianum и 5% екстракти от морски водорасли.

Trichoderma harzianum унищожава патогенните гъбички в почвата като питиум, фитофтора, Rhizoctonia, Fusarium, които са причина за гниенето. Също така намалява развитието на токсични съединения, които пречат на растежа.

Съчетанието от всички тези полезни вещества в продукта гарантира, редица предимства като:

  • елиминиране на патогенни гъби от почвата.
  • повишаване устойчивостта на растенията при внезапни и температурни промени, стрес и заболявания.
  • стимулира растежа.
  • подпомага натрупването на полезни микроорганизми около корените.
  • намалява засолеността на почвата.
  • подобрява кълняемостта на семената и растежа на разсада.
  • подпомага развитието на кореновата система.
  • повишава обема на катионния обмен и абсорбцията на хранителните елементи.

Гранулирана птича тор на Планта

Гранулираният птичи тор е продукт със 100% естествен произход, предназначен за подхранване на всички градински растения като универсален тор.

Произведен на базата на птичи екскременти, той е богат на хранителни вещества, необходими за правилното развитие на растенията, и на ценна органична материя, която поддържа влагата в почвата, предотвратява ерозията, а също така стимулира развитието на кореновата система.

СПЕЦИАЛНИ ТОРОВЕ ЗА ДОМАТИ

Гранулирана говежда тор

Друг биотор на Планта. Той също има 100% естествен произход. Богатият състав на продукта има положителен ефект върху качеството и размера на културите и върху здравето на растенията. Систематичната употреба през вегетационния сезон осигурява оптимални условия за развитие.

Използван през есента, той се разлага по-пълно през зимата и перфектно подготвя почвата за пролетните култури, обогатявайки я с макро- и микроелементи и ценна органична материя.

Продуктът е под формата на изсушени гранули. Много е ефективен лесен за дозиране и употреба. Няма риск от прекомерно торене.

В нашия каталог ще откриете още подходящи за торене на домати биопродукти. Може да разчитате на нашите агрономи за съвет. Предлагаме и биофунгициди и биоинсектициди при евентуални болести или нападение от вредители.