Торовете Hydrofert - за по-добра реколта от зелени салати

23.11.2018
2018-11-23 00:00:00

Салатата е култивирана от древните египтяни, които я превръщат от плевел, от чиито семената извличали масло, в листен зеленчук, предпочитан заради сочните и свежи листа. Бързият растеж, добрата зимоустойчивост и късият вегетационен прериод правят салатите търсен и желан листен зеленчук. Те са взискателни към хранителния състав на почвата, върху която се отглеждат.

За по-доброто израстване на разсада и правилния хранителен режим, предлагаме на вашето внимание течен тор Bialga 15.  Той съдържа 15% морски водорасли от видовете Sargassum, Aschophyllum Nodosum и Laminaria. Добавени са естествени фитохормони, ензими, протеини, витамини, аминокиселини, полизахариди. Биалга 15 се използва за стимулилане на растежа. Продуктът подпомага развитието на растенията, прави ги устойчиви и здрави. Използването му увеличава добивите. Подобрява кълняемостта на семената, помага за развитието на корена, повишава устойчивостта на растенията към стресови условия, намалява значително влошаването на хлорофила, подобрява метаболизма на клетките.

Първото приложение е седмица след разсаждането в норма 250-350 мл/дка. Приложенията в сезон са 3 - 4.

В съвременното селско стопанство е важно да се използват всички средства за постигане на високи резултати при получаването на качествена продукция. Хидро Голд Супер  е напълно водоразтворим течен препарат, получен от хидролизата на висококачествени органични вещества. Благодарение на високото и балансирано съдържание на аминокиселини, олигопептиди, пептиди с ниско или средно молекулно тегло, този продукт е на едно от първите места между протеиновите органични торове. При листно приложение, препаратът се абсорбира лесно и се пренася в метаболитно активните центрове, където се осъществява синтеза на ензими, протеини, растителни регулатори и въглехидрати. При фертигацията /поливане/ протеиновата фракция е полезна за бавното освобождаване на запасите от органичен азот, което влияе положително върху химичните и физични свойства на почвата. Прилагането на Хидро Голд Супер води до по-високи добиви, по-добри органолептични свойства и по-високо качество на зеленчуците. В случай на стрес, измръзване, градушка или коренова асфикция(задушаване) Хидро Голд Супер ускорява възстановяването на растенията. Приложенята на препарата са около 5-6 в норма 250-350 мл/дка.

За предоставяне на повече хранителни елементи се препоръчва използването на Комбиниран NPK тор с микронутриенти Гран фолиар 30:10:10. GRAN FOLIAR 30-10-10 + Micro е напълно водоразтворим микрокристален тор, богат на азот, получен от висококачествени суровини. Без хлориди, сулфати и карбонати. Той е подходящ за листно приложение. Хелатираните с EDTA микронутриенти, гарантират дълготраен ефект след третиране на листата. Поради високото съдържание на азот се препоръчва използването на продукта за наторяване на листните зеленчуци, в това число и салати. Препоръчителните дозировки са 150-250 гр/дка при норма на торене 3-4 пъти през вегетацията.