Залагане на семената на пролетните цветя

06.08.2020
2020-08-06 09:52:00

Снимки: Pixabay.com

Краят на лятото е моментът, в който се засяват семената на някои от цветята, които ще цъфтят следващата пролет. Това са теменужки, иглики, парички.

Фирма Аграра предлага богата гама от различни сортове и цветове от изброените видове, както и торфен субстрат,  биостимуланти на растежа, разсадни форми с подходящ за семената на цветята размер, саксийки за пикиране.

Предлагаме също и кристални торове, с които да торите цветята през различните фази на развитието им.

При засяването на семената на цветята препоръчваме да се използват фините торфени субстрати на литовската фирма Сулинкай. Торфът е с включени микро- и макроелементи. Нашата препоръка е да се добави и биостимулантът Био хийл, който ще предпази младите растения от почвени заболявания и ще гарантира дружното им израстване.

ЗАЛАГАНЕ НА СЕМЕНАТА НА ПРОЛЕТНИТЕ ЦВЕТЯ

При поява на първите три двойки същински листа, пикирайте в саксийки номер 9.

Първа поливка препоръчваме да се направи с Био хийл и Алга микс. Комбинацията от двата стимуланта ще осигури на растенията необходимите хранителни елементи, едновременно с това те ще бъдат предпазени от заболявания и ще се стимулира по-доброто и по-бързото развитие на кореновата им система.

При залагането на първите цветни бутони, може да направите поливка с микрокристалния тор Фолиар Голд 18:18:18. В него освен основните хранителни вещества има и:

  • микроелементи в хелатна форма,
  • аминокиселини,
  • хуминови вещества
  • малко водорасли.

Комбинацията от тях гарантира развитието на едри и здрави растения с големи цветове и обилен цъфтеж.

След разсаждане в градината или в сандъчета, препоръчваме да се направи поне една поливка с кристалния тор Гран фолиар 10:40:10.

Високото му съдържание на фосфор ще помогне за бързото адаптиране на цветния разсад.

За обилен цъфтеж препоръчваме да се тори всяка седмица по веднъж с Изи плант 14:7:28.

Инж.агр.И.Георгиева