Имате 0 продукт/и


семена за зеленчуци
виж тук

Харесайте ни

Контакти

АГРАРА ООД
гр.Варна 9000, България
ул."Ивайло" 2,
Агроцентър "Агроном"
тел/факс:+359 52/ 747 141
тел. : 0988 931 011 ; 0890 18 19 18
office@sortovisemena.bg

АГРАРА ООД/ AGRARA LTD.
9000 Варна, България / 9000 Varna, Bulgaria
Ул.Ивайло 2/ 2 str. Ivajlo
ДДС Но/VAT: BG201361596Засаждане на овошки


След определяне на местоположението на новото овощно насаждение, след направате на почвен анализ, избора на видовете плодни дръвчета и сортовете, се пристъпва към засаждането на растенията.
В тази статия ще разгледаме един нов пример на подготовка на почвата и засаждане, ще се опитаме да подмогнем стопаните в избора на торове и препарати за по-качествено и бързо прихващане на трайните насаждения.
При подготовката на почвата за засаждане препоръчваме да се натори с балансирания органичен тор A-Z Fert. Той комбинира в състава си макро и микроелементи с качествени органични компоненти и биологичен органичен въглерод. Продуктът е с по-високо съдържание на хранителни вещества и е по-ефективен от обикновените органични и минерални торове.
Високият процент биологичен въглерод прави AZ Fert продукт, който подобрява физическите характеристики на почвата (структура, пропускливост, способност за задържане на вода и мекота).
Органичното вещество, доставено от AZ Fert, стимулира развитието на корена и абсорбцията; също така благоприятства развитието на полезна микрофлора и фауна около корените.
AZ Fert подобрява развитието на добри микроорганизми в почвата и предотвратява растежа на почвените патогени, тъй като съдържа в себе си инокулат от полезната гъба Trichoderma charzianum .Тя унищожава патогенните гъбички в почвата като питиум, фитофтора, Rhizoctonia, Fusarium, които са причина за гниенето. Съдържа също естествен тор.
Почва с по-високо съдържание на органични вещества е по-тъмна, по-топла, подобрява кълняемостта на семената и растежа на младите растения.
Приложението на A-Z Fert намалява засолеността на почвата. Приложението е 40-60 кг на декар.
След засажадето на овошките за добро уплътняване на почвата около корените на младите дръвчета се прави поливка.
Агрономите на фирма Аграра препоръчват тя да се направи с органичния течен тор Grow quick, който съдържа свободни аминокиселини, олигозахариди, ензими, хуминови киселини, бетаини и други компоненти, важни за растителния метаболизъм.
Поради вложените в него водорасли , хуматни киселини и хидролизиран биостимулант , той осигурява доста предимства, като:
-по-високи добиви,
-по-здрави коренови системи,
-по-добър растеж на растенията;
-по-голям размер на плодове с по-високо съдържание на захар
-по-устойчиви на болести и вируси насаждения.

Дължи се на съдържащите в себе си хуматни киселини, морски водорасли Ascophyllum Nodosum и хидролизиран биостимулант
С настъпването на пролетните месеци, грижата за младите фиданки продължава. Препоръчваме почвено приложение на Алга Микс- органичен продукт, който съдържа 100% морски водорасли (Sargassum, Aschophyllum Nodosum и Laminaria). Обогатен е допълнително с естествени фитохормони (растителни), ензими, протеини, витамини, аминокиселини и полизахариди. Продуктът основно се използва като регулатор на растежа за насажденията. Благодарение на обогатената си формула, стимулира развитието на растенията, прави ги по-здрави и по-устойчиви.
Почвеното приложение е 2-3 пъти в сезон.
След разгръщане на листната маса, препоръчваме чрез фертигация приложението на Нийм Кейър Fl (Neem Care Fl) - високоактивен органичен тор, предназначен специално за развитието на корена. Прилагането му подпомага образуването на по-голям брой и по-дебели корени, както и коренови власинки. Подхранени с препарата, корените стават по-силни и по-устойчиви на вредителите в почвата.
Биостимулиращо действие на продукта, подпомага развитието на растенията засадени в „уморени“ почви или такива с нематода.
Нийм Кейър Fl (Neem Care Fl) подобрява устойчивостта на насажденията при неблагоприятни външни условия.
Добре е да се прилага през пролетта и есента и когато температурата на почвата е оптимална за развитието на корена.
С Нийм Кейър Fl (Neem Care Fl) торенето означава не само хранене, но и укрепване!
Препоръчителното приложение е 2-3 пъти в сезон.

Меню
Начало
За нас
Актуално и полезно
Поръчки и доставка
За търговци
Контакти
Категории
Продукти
Промоции
Нови продукти
Топ оферти
Продукти на седмицата
2019, Всички права запазени. Политика за защита на личните данни