Помощниците на градинаря

26.03.2020
2020-03-26 12:37:00

Снимка: pixabay.com

Казват, че инструментът е половин майстор – спестява време и ти помага да свършиш повече и по-качествена работа. Затова ще ви представим някои, наглед дребни, но много важни елемента от градинския инструментариум, които ще ви помогнат в предстоящата работа.

Етикети за растения

Случвало ви се е вероятно да засеете семена и после да не сте сигурни от кой точно сорт са ПОМОЩНИЦИТЕ НА ГРАДИНАРЯбили или пък сте сложили бележка, но тя е избеляла и почти нищо не се разчита. Тук на помощ идват нашите етикети за растения. Те са предназначени за маркиране на саксии за цветя, кутии за семена. В помощ са и когато сеете нови насаждения, например в оранжерията или градината. С тях може да бележите различните сортове, за да наблюдавате реколтата, която ще дадат.

Пластмасовите табелки се използват и в търговията като етикети за цени. В допълнение, етикетът служи и за описание на растенията. Изработени са от висококачествена пластмаса, устойчива на всякакви климатични условия. Бели са на цвят и имат размери: 3 x 5.5 cм, а височината им 14,5 см.

ПОМОЩНИЦИТЕ НА ГРАДИНАРЯ

Неведнъж сме говорили за нашите биоразградими торфени саксийки

Сега е времето на подготовка на разсадите и на пикирането им. Точен момент да се снабдите с тях. Предимствата им не са за пренебрегване. 

Саксиите са 100% естествени, изработени от торф и дървесни влакна. Когато решите да пресаждате, не е нужно да махате саксийката. Тя се слага директно в почвата, с течение на времето се разгражда и се превръща в обогатител на почвата. Кореновата система се запазва и няма вероятност да се наруши!

Биоразградимите саксии са улеснение за масово производство в разсадници. Те са подходящи, както за професионалисти, така и за любители. Предлагаме различни размери и форми.  

ПОМОЩНИЦИТЕ НА ГРАДИНАРЯЗасяването на семена в градината тепърва предстои. Затова ви представяме нашите нови садила на фирма Тораф. Те са много различни от познатите ни садила, с които правите дупка и поставяте семето вътре.

При този процес знаете ръцете ви определено не остават чисти. При новия вид садило е обратното. То е кръгло, подобно на кутийка. Вътре се поставят семената.

Сеялката има регулируема празнина и едновременно прави дупка и семенцето пада. Като при това ръцете остават предпазени. Опитайте! Сеенето вече няма да е същото за вас!

Следващият процес, на който ще обърнем внимание, е привързването на растенията

Тук ще ви предложим няколко варианта, а изборът, разбира се, е ваш.

Скоби (щипки) за поддържане на растения – те представляват пластмасови щипки,ПОМОЩНИЦИТЕ НА ГРАДИНАРЯ предназначени за закрепване на растения към опорна конструкция. Изработени от висококачествена пластмаса, устойчиви на механични повреди и слънчево греене. Продуктът се характеризира с висока издръжливост, а допълнителната дебела пластмаса гарантира многократна употреба в продължение на няколко сезона.

Скобите ви позволяват да прикачите растенията към коловете и да им осигурите подходящи условия за развитие и растеж. Те са идеални и за закрепване на цветя като орхидеи, балконски растения и др.

Какви са техните предимства:

  • Изработени са от висококачествена пластмаса и са предназначени за многократна употреба
  • Предотвратяват счупването на растенията и гарантират правилният им вертикален растеж

Параметри: диаметър: 22 мм. Пакетът съдържа 12 броя щипки. Предлагаме щипки за малки или по-големи растения.

Градински клипсове или още наричани еластични катарами -

предназначени са за фиксиране на растителниПОМОЩНИЦИТЕ НА ГРАДИНАРЯПОМОЩНИЦИТЕ НА ГРАДИНАРЯ издънки към колове или опори. Благодарение на специалното покритие те са деликатни за растенията, предпазват ги от увреждания и счупвания.

Весела украса за всяко растение за многократна употреба в дома и градината. Изработени от гъвкав проводник и трайна пластмаса. Размери след разгъване: 12x18 cм. Предлагаме два вида: богомолки или жабки.

Клещи за връзване 

Инструмент, който ще ви спести много време. Той е изключително удобен и с него лесно и ПОМОЩНИЦИТЕ НА ГРАДИНАРЯбързо връзвате зеленчуци, лозя, цветя и други растения. Максимален отвор на челюстите: 50 мм. Ширина на острието: 17 мм.

Ако решите да използвате сезал или канап, при нас ще намерите различни варианти. Искаме обачеПОМОЩНИЦИТЕ НА ГРАДИНАРЯ да ви представим канапът изработен от юта на полската фирма Planta. Той е изключително здрав и има растителен произход. Може да избирате от кафяв и зелен цвят.

Не пропускайтеда разгледате и инструментариума, който предлагаме от лопатки, гребла, ножици за рязане, пръскачки, маркучи, без които нито един градинар не може. Ние разчитаме на проверени доставчици и гарантираме високо качество на предлаганите от нас продукти, защото знаем, че е важно да са удобни и да издържат дълго време.