Разнообразие от семена за високодобивни и вкусни краставици

13.09.2021
2021-09-13 18:32:00

Снимки: Pixabay.com

Търсите високодобивни и вкусни сортове краставици? В нашия каталог ще намерите изключително разнообразие от семена на проверени производители и с доказано качество.

Едни от най-търсените в последните години от нашите клиенти са сортовете на японската фирма Токита

Тести Голд F1

Много ранни, високодобивни, крехки, хрупкави, дълги краставици, изобилстващи от женски цветове. Сортът е толерантен на брашнеста мана.

Подходящ за отглеждане в оранжерии и на открито, устойчив на ниски и високи температури. Плодовете са с дължина 29 - 33 см с тъмнозелен цвят с малки бели бодлички.

Тести Кинг F1

Вкусни и високодобивни дълги краставици. Устойчиви на болести. Ароматни и сочни. Подходящ за отглеждане в оранжерии и на открито.

Тропикал Слайсър

Ранен хибрид, партенокарпен, високодобивни и хрупкави средноплодни краставици, изобилстващи от женски цветове. Сортът е толерантен на брашнеста мана. Подходящ за отглеждане в оранжерии и на открито. Плодовете са с дължина 19-21 см с тъмнозелен цвят, устойчиви на прерастване.

Още една японска фирма, с която работим и която предлага изключително качествени семена е Саката. Нейните предложения за краставици са следните.

РАЗНООБРАЗИЕ ОТ СЕМЕНА ЗА ВИСОКОДОБИВНИ И ВКУСНИ КРАСТАВИЦИ

Телепати F1

Сортът краставици Телепати F1 е японски хибрид за ранно производство. Плодовете са гладки, с много малки бели шипчета. Характеризират се с тъмнозелен цвят и достигат дължина 40-50 см. На вкус са свежи и хрупкави, с апетитен аромат.

Сортът Телепати F1 е високодобивен и ще ви зарадва с богата реколта, защото плододава не само на стъбло, но и на култук. Растенията са мощни, с преобладаващо женски цветове. Може да го засеете както на открито, така и в оранжерии. Отглежда се на конструкция при схема 120/45 - 50 см.

Слайс Кинг F1

Сортът краставици Слайс Кинг F1 ще ви предостави японско качество. Хибридът е средноплоден с преобладаващо женски цветове. Краставиците са с цилиндрична форма, достигат дължина около 20 см и имат малки бодлички.

Цветът им е наситенозелен и блестящ. На вкус са сочни и свежи, с плътна и крехка сърцевина без кухини и със силен аромат. Препоръчваме прясна консумация със съвсем леко овкусяване, за да се насладите на уникалния вкус.

Сортът Слайс Кинг F1 е високотолерантен на :

  • брашнена мана
  • обикновена мана
  • ъгловати листни петна

Добре се адаптира към високите температури и затова е подходящ за лятно производство на открито. Високодобивен и лесен за отглеждане сорт.

Тести Грийн F1 

Високодобивен японски хибрид за ранно отглеждане. Той ще ви впечатли с голямата си устойчивост на повечето болести, характерни за краставиците, както и на брашнеста и обикновена мана. Развива се добре и при високи температури, което го прави подходящ за пролетно - лятно отглеждане в оранжерии и на открито.

Има дълъг беритбен период. Краставиците Тести Грийн F1 са дълги, с тъмнозелен цвят и с малки бели бодлички. На вкус са сочни, хрупкави, свежи и с аромат на градинска краставица. Салатен тип краставица за прясна консумация. Препоръчваме ви беритбата им да става при достигане на дължина 30 см.

Други много добре представящи се сортове, които предлагаме са:

  • Формуле - Много ранен, самоопрашващ се, хибрид, салатен тип. Устойчив на вирус на краставична мозайка и краста, междинна издръжливост на брашнеста мана. Този хибрид расте добре дори когато дните стават по-кратки. Плодовете са зелени, дълги 16–24 cм, с тегло 330–370 г. Консумират се пресни. Може да се отглеждат в отопляеми оранжерии през цялата година или в неотопляеми оранжерии за пролетна, лятна и есенна реколта.
  • Суперстар - Ранен, самоопрашващ се хибрид. Устойчив на вирус на краставична мозайка и краста. Вегетационен период - 66 дни след засаждането. Плодовете са леко оребрени, тъмнозелени, дълги 25-30 см, тегло 380-420 грама. Много вкусни! Консумират се пресни. Отглеждат се в оранжерия за ранна пролетна и лятна реколта. Растат най-добре в хумусна, плодородна почва, пропусклива на вода и въздух.

РАЗНООБРАЗИЕ ОТ СЕМЕНА ЗА ВИСОКОДОБИВНИ И ВКУСНИ КРАСТАВИЦИ

Как да отглеждаме краставици?

Ако вече сте избрали семената, които да засеете вероятно ще Ви е интересно да разберете как правилно да отглеждате Вашите краставици, за да се радвате на богата и вкусна реколта.

Краставиците могат да се отглеждат чрез разсад и директно. Те са много чувствителни към застудяване, а поникването на семената зависи много от температурата на почвата. Тя трябва да бъде не по-ниска от 14 градуса.

Почва

По принцип краставиците могат да се отглеждат на всякакъв тип почви с достатъчна аерация и добър дренаж. Но въпреки всичко най-подходящи за тях са леките и богати на хумус почви.

Сеитбооборот

За тези от Вас, които спазват и се съобразяват с редуването на културите е добре да знаят, че добрите предшественици на краставиците са няколко.

Това съответно са:

Плевене

То е важно да се прави, за да бъдат краставиците чисти от плевели и да не задушават растенията.

Разрохкване на почвата

През първите три седмици, когато растенията са още малки, внимателно трябва да разрохквате почвата около тях на дълбочина 2-4 см. В последствие разрохкването трябва да се прави поне 1 път седмично.

Поливане

По време на растежа и формирането на плодовете краставиците имат нужда от много вода. За да получите по-добра реколта използвайте за поливане вода, която е престояла, а не студена.

Поливките до цъфтежа трябва да са  на всеки 6- 8 дена, а по време на плододаването на всеки 3-4 дни.

РАЗНООБРАЗИЕ ОТ СЕМЕНА ЗА ВИСОКОДОБИВНИ И ВКУСНИ КРАСТАВИЦИ

Торене

Краставиците имат нужда от подхранване по време на вегетацията. Препоръчваме Ви специалния кристален тор за краставици и тиквички на полската фирма Планта.

Нашите агрономи съветват също да включите към схемата на подхранване и натурални имуностимуланти, които да помогнат на растенията да станат по-здрави и да са устойчиви на болести и вредители. Не пропускайте и профилактичното пръскане срещу болести и вредители.

Връзване

В грижата за краставиците не бива да забравяте и завързване на издънките на растението, което трябва да се извършва редовно докато растат.

Прищипване

След като се образуват 6-7 листа основното стъбло трябва да се прищипе. Така се стимулира разклоняване на растението и увеличаване на добива.

И не на последно място много е важно да берете краставиците регулярно, така ще стимулирате плодовитостта на растението. А свежите, ароматни и сочни краставици, които ще консумирате ще са Вашата награда за положения труд.